حمله اقتصادی حزب‌الله؛ غافلگیری‌های راهبردی در راه است

فرارو . ۱۴۰۳/۸/۱،‏ ۷:۲۳


ارتش رژیم صهیونیستی درحالی شعبه‌های موسسه «القرض الحسن» در مناطق مختلف لبنان را (یکشنبه‌شب ۲۹مهرماه) به بهانه نابودی حمایت مالی از حزب‌الله، هدف قرار داد که این موسسه طبق مجوز رسمی وزارت کشور لبنان، یک انجمن اجتماعی حامی اقشار ضعیف در جامعه این کشور به شمار می‌رود و هدف آن اعطای وام بدون بهره و آسان به این قشر است.

جمعیت موسس «القرض الحسن» در لبنان تاکید کرد: «ورشکستگی دشمن و تمام شدن بانک اهدافش آن را بر آن داشت با علم به اینکه از ابتدای جنگ همه اقدامات را برای حفظ امانتداری سپرده‌های مردم صورت داده‌ایم، تهدید به هدف قرار دادن شعب ما ‌کند.» موسسه القرض الحسن یک انجمن مالی اجتماعی در لبنان است.با وجود این، برخی آن را بانک حزب‌الله می‌دانند، اما این موسسه این توصیف را رد و تاکید کرد که این یک «انجمن همزیستی» است. این موسسه اعلام کرده است که یک انجمن اجتماعی غیرانتفاعی و خیریه بوده و به دنبال «احیای سنت قرض الحسنه در جامعه» است و منابع مالی آن از حساب‌های مشارکت خیرین و کمک‌های مالی و سپرده‌گذاری وجوه تامین می‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، وزارت خزانه‌داری آمریکا ابتدا در سال۲۰۰۷ تحریم‌هایی را علیه موسسه القرض الحسن اعمال کرد. واشنگتن بار دیگر در سال۲۰۲۱، حدود ۶ نفر از کارمندانش را تحریم کرد و دلیل آن را «استفاده از حساب‌های شخصی در بانک‌های دارای مجوز لبنان برای انتقال بیش از ۵۰۰میلیون دلار به و از صندوق موسسه القرض الحسن» اعلام کرد. «هادی قبیسی» نویسنده و پژوهشگر سیاسی می‌گوید: «هدف قرار دادن امکانات مالی حزب‌الله، به‌ویژه موسسات القرض الحسن، در پاسخ به زیان‌های اقتصادی عظیمی است که این جنبش در بیش از یک سال گذشته به اسرائیل وارد کرده است.» وی معتقد است که هدف اسرائیل از این حمله تلاشی برای تضمین یک موضع سیاسی قوی در آستانه سفر «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به بیروت است.

ورود حزب‌الله به مرحله جدید نبرد

اتاق عملیات مقاومت اسلامی لبنان در حالی ورود به مرحله جدید رویارویی با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد که کارشناسان پیش‌بینی‌ می‌کنند در این مرحله حزب‌الله از سلاح‌های جدید رونمایی کند و اهداف راهبردی به بانک اهداف آن اضافه شود. به گزارش «ایسنا» وب‌گاه النشره در گزارشی در این باره نوشت: «...حزب‌الله مرحله جدیدی از تشدید تنش را آغاز کرده و اتاق عملیات آن ورود به مرحله جدید و تصاعدی در مقابله با دشمن اسرائیلی را اعلام کرد.» انتقال به مرحله جدید و تصاعدی در ادامه مرحله قبلی است که شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌ا‌لله در سخنرانی سوم خود (۱۵اکتبر ۲۰۲۴) اعلام کرد که این جنبش در مرحله «چشاندن درد به دشمن» است.

منابع سیاسی در این‌باره به النشره گفتند که حزب‌الله که با گشودن جبهه شمال در روز هشتم اکتبر۲۰۲۳ از غزه حمایت کرد، بر اساس آنچه در نبردهای میدانی و تحولات نظامی آن لازم بود به تدریج نبرد را پیش برد. این جبهه که در حمایت از مردم غزه و مقاومت آنها، یک روز پس از عملیات طوفان الاقصی گشوده شده بود، پس از انفجار پیجرها و وسایل ارتباطی دیگر وارد مرحله «رویارویی نامحدود» شد و سپس پس از ترور سید نصرالله به مرحله جنگ رسید. اما ورود به مرحله جدید پس از این تحولات به دلیل دو اتفاق رخ داد:

اتفاق نخست این بود که ۲۰روز پس از شروع عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان که به‌دلیل مقاومت و پاسخ شدید حزب‌الله نتوانست به اهداف خود در تهاجم دست یابد، باعث شد تیم‌های نظامی بیشتری را علاوه بر یک تیم ذخیره که شامل بیش از ۷۰هزار افسر و سرباز بود، به اضافه صدها تانک و خودروی نظامی بسیج کند. اتفاق دومی که حزب‌الله را ناگزیر به ورود به مرحله تشدید نبرد کرد، نبود تلاش دیپلماتیک بین‌المللی یا آغاز یک ابتکارعمل جدی برای آتش‌بس در لبنان بود؛ چراکه از یکسو رژیم صهیونیستی در جنگ ویرانگر خود با حمایت نامحدود آمریکا پیش می‌رود و از سوی دیگر سکوت بین‌المللی و چشم‌پوشی در برابر این حملات وجود دارد و گویی که صحنه غزه درحال تکرار است.

درحالی‌که اتاق عملیات حزب‌الله ماهیت مرحله جدید را فاش نکرده است، اما کارشناسان نظامی پیش‌بینی کردند که این گروه در حال آماده‌سازی برای غافلگیری‌های جدید است که ممکن است شامل استفاده از سلاح‌هایی باشد مانند موشک‌های استراتژیک در درگیری‌های زمینی، دریایی و هوایی باشد که پیش از این از آنها استفاده نشده است. طبق گفته این کارشناسان، علاوه بر این، عملیات حزب‌الله در مرحله جدید ممکن است شامل هدف قرار دادن مکان‌های حساس و اهداف با اهمیت بالا برای رژیم صهیونیستی، از طریق عملیات غافلگیرانه در جهت‌های غیرمنتظره، از جمله عملیات دریایی باشد. برخی کارشناسان دیگر نیز پیش‌بینی کرده‌اند که حزب‌الله در این مرحله به استفاده از برخی از سلاح‌های موجود مانند موشک‌های زمین به دریا، موشک‌های بالستیک و موشک‌های ضدهوایی زمین به هوا متوسل شود و از تاکتیک‌های نظامی مبتنی بر روش «جنگ چریکی» استفاده کند تا دشمن را به عمق خاک لبنان کشانده و حملات و کمین‌های دقیقی را برای وارد کردن بیشترین میزان تلفات ممکن و «درد فزاینده» بر اساس تشدید کنترل بر میدان انجام دهد. علاوه بر این احتمال قرار گرفتن شهرک‌های جدید در بانک اهداف وجود دارد و حملات ممکن است که به قلب تل‌آویو نیز برسد.

شرط توقف جنگ در لبنان

۲ مقام آمریکایی و ۲ مقام رژیم صهیونیستی به «آکسیوس» گفتند، تل‌آویو طی روزهای گذشته سندی را به ایالات متحده ارائه کرده است که شامل شرط و شروط آن برای «راه‌حل دیپلماتیک» برای پایان دادن به جنگ در لبنان و اجازه بازگشت غیرنظامیان آواره از ۲طرف مرز به خانه‌های خود می‌شود. به گزارش «ایسنا» مقامات اسرائیلی گفتند که دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی این سند را پیش از سفر «آموس هوکشتاین» فرستاده بایدن به بیروت در روز دوشنبه به کاخ سفید داده است.

یک مقام اسرائیلی گفت: یکی از خواسته‌های رژیم صهیونیستی این است که ارتش این رژیم اجازه داشته باشد در «عملیات فعال» شرکت داشته باشد تا «مطمئن شود حزب‌الله دوباره مسلح نمی‌شود و زیرساخت‌های نظامی خود را در مناطق جنوب لبنان نزدیک به مرز بازسازی نمی‌کند.» این مقام افزود که رژیم صهیونیستی همچنین از نیروی هوایی خود می‌خواهد که در حریم هوایی لبنان «آزادی عملیات» داشته باشد. این ۲خواسته در تضاد با قطعنامه۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که بیان می‌کند نیروهای مسلح لبنان و نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله را اجرا می‌کنند. در همین حال یک مقام آمریکایی گفت بعید است که لبنان و جامعه بین‌المللی با این شرط و شروط موافقت کنند؛ چرا که به‌طور چشم‌گیری حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه