خواهان جنگ نیستیم اما برای جنگ آماده‌ایم

کیهان . ۱۴۰۳/۸/۱،‏ ۲۱:۱۹


وزیر امور خارجه که در جریان سفر منطقه‌ای در کویت به سر می‌برد ضمن اشاره به رصد تحرکات و پروازهای آمریکایی‌ها در منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان جنگ در منطقه نیست ولی برای جنگ آماده است.
سیدعباس عراقچی وزیر امورخارجه که در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک در مورد تحولات منطقه به کویت سفر کرده است، صبح سه‌شنبه (اول آبان‌ماه) در مصاحبه مطبوعاتی با حضور تعدادی از خبرنگاران رسانه‌ها و جراید مهم و پُرمخاطب کویت شامل القبس، الرأی، الانباء، النهار، الجریدة، السیاسة، کویت تایمز، خبرگزاری کویت، تلویزیون الصباح، همچنین شبکه الجزیره، فرانس پرس و 
پرس تی‌وی شرکت کرد.
 وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست عنوان داشت: کشورهای منطقه ‌این توانایی را دارند که از طریق تلاش‌های مشترک، جلوی یک فاجعه در منطقه را بگیرند.
وی افزود: در گفت‌وگوهایی که من در کشورهای منطقه و در کویت به عنوان یازدهمین مقصد سفرهای اخیر داشته و دارم، فکر می‌کنم تفاهم و درک مشترکی برای جلوگیری از تنش وجود دارد.
وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان جنگ در منطقه نیست اگر چه برای جنگ آماده‌ایم، ما تمام تلاش خود برای کاهش تنش را به کار گرفته‌ایم، ولی برای هر سناریویی هم آمادگی و هم قدرت مقابله داریم. عراقچی همچنین تصریح کرد: حمله موشکی ایران به تاسیسات نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی یک حرکت دفاعی و پاسخی به حملات این رژیم بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: پیام ما کاملا شفاف و روشن است، رژیم صهیونیستی دنبال گسترش جنگ در منطقه است و ما باید جلوی این فاجعه را بگیریم. وضعیت در غزه و لبنان بحرانی است و باید حملات اسرائیل متوقف شود.
وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: سیاست حسن همسایگی در دولت جدید ایران ادامه پیدا می‌کند. این پیامی است که به همه کشورهای منطقه داده‌ام و امروز هم در کویت بیشتر درباره آن صحبت می‌کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: تمام همسایگان به ما اطمینان دادند که اجازه نمی‌دهند از خاک و فضای آنان علیه ایران استفاده شود؛ این انتظاری است که از همه کشورهای دوست و همسایه می‌رود و این را نشانه‌ای از دوستی می‌دانیم.
عراقچی تصریح کرد: ما از نزدیک تحرکات پایگاه‌های آمریکا را رصد کرده و مراقب تمام حرکات و پروازهای آنان هستیم و اطلاعاتی که درخصوص پایگاه‌های آمریکا در کویت داریم را به مسئولین کویتی منتقل خواهیم کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما به دنبال توقف جنگ به صورت جامع در کل منطقه هستیم هم در غزه و لبنان هستیم ولی ممکن است مسیرهای مختلفی وجود داشته باشد و ما همه مسیرها را دنبال می‌کنیم و با کشورهایی که در این خصوص فعال هستند در ارتباط هستیم.
عراقچی افزود: نماینده ویژه من در بیروت مستقر است و با همه طرفین در بیروت دیدار‌های روزمره دارد البته تصمیم‌گیری درخصوص آتش‌بس توسط خود فلسطینیان و لبنانی‌ها صورت می‌گیرد و ما فقط سعی بر کمک و حمایت داریم.
وی در ادامه با اشاره بر روابط ایران و کویت عنوان داشت: تمرکز سفر من بر مسائل منطقه است ولی به صورت طبیعی روابط دو جانبه خود را هم مرور خواهیم کرد. زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور زیاد است و تحریم‌ها مانعی برای آن نخواهد بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: روابط تجاری ما با کشورهای حوزه خلیج‌فارس بیش از ۱۰ میلیارد دلار است و این یک واقعیت است، ظرفیت‌های اقتصادی میان ایران و کویت بسیار زیاد است و ما اشتراکات و البته اختلافاتی هم داریم ولی اراده ما و کویت بر حل این اختلافات 
بر اساس گفت‌وگو است و ما این مسیر را دنبال می‌کنیم.
عراقچی درخصوص تهدیدات اسرائیل عنوان داشت: همه کشورهای منطقه به ما  گفته‌اند که مخالف هرگونه حمله‌ای به ایران هستند، چه اینکه حمله‌ای به تاسیسات هسته‌ای به عنوان یک جنایت بین‌المللی و خلاف تمامی قوانین بین‌المللی صورت پذیرد. من تکرار می‌کنم به هر شکلی اسرائیل به ما حمله کند به همان شکل پاسخ دریافت خواهد کرد.
وزیر امورخارجه ایران خاطرنشان کرد: اسرائیل از هیچ جنایتی فروگذار نکرده است و متاسفانه با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به این جنایات که برخی از آن جنایات جنگی و قابل پیگرد است ادامه می‌دهد.
وی افزود: حمله به تاسیسات هسته‌ای و حتی تهدید تاسیسات هسته‌ای جرم بین‌المللی است، البته ما میدانیم که اسرائیل به هیچ قاعده‌ای پایبند نیست و ما دلخوش به قوانین بین‌المللی برای توقف اسرائیل نیستیم. ما برای دفاع از تاسیسات هسته‌ای خودمان ابزارها و توانایی خود را داریم.
عراقچی  اظهار داشت: اگر به تاسیسات زیربنایی حمله‌ای انجام شود دشمن صهیونیستی از توانایی ما برای اقدام متقابل اطلاع دارد.
عراقچی: ایران و بحرین 
برای حل مشکلات حسن‌نیت دارند
عراقچی دوشنبه شب ۳۰ مهر ۱۴۰۳ در گفت وگویی تصریح کرد: سفر به بحرین در ادامه سفرهای قبلی به منطقه به خصوص در حوزه خلیج‌ فارس است که هدف اصلی ما هم مشورت‌ها و رایزنی‌ها درخصوص تحولات منطقه است.
وی افزود: طبیعی است که در کنار مباحث مربوط به منطقه بحث‌های دیگر هم انجام شد. عراقچی ادامه داد: احیای روابط دو کشور و بازگشایی سفارتخانه‌ها باید در یک روند تدریجی و با صبر و حوصله پیگیری شود و تا رسیدن به آن نقطه هنوز فاصله داریم.
وزیر امور خارجه گفت:‌ در هر دو طرف ایران و بحرین حسن نیت برای حل و فصل مشکلات وجود دارد.
عراقچی با پادشاه بحرین دیدار کرد
عراقچی که در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک راجع به مسائل منطقه به بحرین سفر کرده است، شامگاه دوشنبه با پادشاه بحرین حمد بن عیسی آل‌خلیفه دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که وزیر امور خارجه و وزیر امور دربار نیز حضور داشتند، آخرین وضعیت منطقه، با توجه به استمرار جنایات و تجاوزات رژیم اسرائیل علیه مردم غزه و لبنان، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های گسترده صورت گرفته با کشورهای منطقه برای بسیج ظرفیت‌های کشورهای اسلامی جهت توقف نسل کشی و تجاوزات در غزه و لبنان، اطمینان رژیم صهیونیستی از بی‌کیفرمانی به واسطه حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از این رژیم را عامل اصلی بی‌پروایی اسرائیل در ارتکاب شنیع‌ترین جنایات بین‌المللی دانست و بر ضرورت هم‌افزایی همه کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای منطقه جهت اعمال فشار بر حامیان رژیم صهیونیستی برای وادارکردن رژیم به پایان دادن به جنگ افروزی تاکید کرد. 
عراقچی همچنین وضعیت انسانی در غزه و لبنان را دردآور توصیف کرد و با اشاره به اقدام عامدانه رژیم اشغالگر در ممانعت از ارسال مواد غذایی و دارویی به غزه و لبنان، این سیاست را بخشی از  طرح نسل‌کشی رژیم صهیونیستی توصیه کرد و بر اهمیت همکاری همه کشورهای اسلامی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و لبنان تاکید نمود.
در این دیدار پادشاه بحرین با قدردانی از تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران برای حراست از صلح و ثبات در منطقه و جلوگیری از تشدید تنش و درگیری، بر تعهد کشورش برای بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها جهت پیشگیری از گسترش جنگ و درگیری در منطقه تاکید کرد. 
دکتر عراقچی در این سفر همچنین دیدار جداگانه‌ای با عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر امورخارجه بحرین داشت. در این دیدار طرفین درباره وضعیت امنیتی منطقه و چگونگی مقابله با مخاطرات موجود گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند. 
به گزارش ایرنا، وزرای خارجه ایران و بحربن با تاکید بر ضرورت تشریک مساعی بیشتر و همکاری هرچه نزدیک‌تر کشورهای منطقه جهت تضمین ثبات و امنیت در غرب آسیا، کوشش جمعی برای توقف کشتار مردم بیگناه غزه و لبنان، و باز کردن گذرگاه‌ها و راه‌های مواصلاتی جهت رساندن کمک‌های بشردوستانه را مورد تاکید قرار دادند.
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه