محمدولی؛ کارشناس بازار طلا گفت: درگیری های اخیر قطعا بر بازار طلا، بازار ارز و انس جهانی طلا اثر گذار خواهد بود و این ریسک حمله بالاخره اتفاق افتاد و البته امیدواریم ادامه دار نباشد. درگیری بین کشورها در هر جای جهان باشد بر اقتصاد اثرگذار است. امکان ریزشی شدن قیمت ها را هم می توانیم داشته باشیم به شرطی که اتفاق دیگری در این زمینه رخ ندهد.
گسترش نیوز- سارا سمیع شمس: قیمت طلا و سکه در هفته های اخیر با تنش هایی که وجود دارد، جهش سنگینی به خود گرفت و سکه راحتی به بالای ۵۵ میلیون تومان نیز رساند. شب گذشته پایگاههای نظامی در غرب و جنوب غرب تهران مورد هدف حمله رژیم اسرائیل بوده است و از طرفی صداهایی نیز شنیده شدهاند که مربوط به شلیک پدافند هوایی بوده است. در همین برهه زمانی قیمت طلا و سکه که با التهاب زیادی در بازار همراه بود، بازار طلا را با ریسک جدیدی روبرو کرد و گمانه زنی ها درباره واکنش ایران به حمله شب گذشته اسرائیل داغ است.
بر همین اساس خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفتگو با آیت محمدولی کارشناس بازار طلا و سکه و رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر به بررسی عوامل موثر بر بازار طلا و همچنین پیش بینی درباره قیمت طلا در این وضعیت حساس کنونی پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
تاثیر درگیری ها بر بازار طلا، سکه و انس جهانی
آیت محمدولی، کارشناس بازار طلا و سکه درباره وضعیت قیمت ها در بازار با توجه به تنش های اخیر، به خبرنگار گسترش نیوز گفت: درگیری های اخیر قطعا بر بازار طلا، بازار ارز و انس جهانی طلا اثر گذار خواهد بود و این ریسک حمله بالاخره اتفاق افتاد و البته امیدواریم ادامه دار نباشد. درگیری بین کشورها در هر جای جهان باشد بر اقتصاد اثرگذار است. از گذشته تا امروز نیز تجربه ثابت کرده است که هر گونه نگاه منفی که کشورها نسبت به هم داشته اند، بر قیمت طلا، سکه، ارز و انس جهانی طلا اثرگذار بوده است.
وی افزود: قیمت ها شروع بازار را با روندی افزایشی شروع کرده اند اما اگر تنش میان کشورمان و اسرائیل ادامه دار نباشد حتی امکان ریزشی شدن قیمت ها را هم می توانیم داشته باشیم به شرطی که اتفاق دیگری در این زمینه رخ ندهد. منظورمان از اتفاق دیگر این است که دوباره ایران نخواهد جواب جمله اسرائیل را پس دهد. البته منطق می گوید که هر کنشی واکنشی را در پی خواهد داشت اما باید دید سیاست کشورمان به کدام سمت بیشتر مایل است.
واکنش مردم در بازار طلا نسبت به درگیری های اخیر
کارشناس بازار طلا ادامه داد: می توان گفت در مهر ماه نسبت به مهر ماه سال گذشته با کاهش تقاضای خرید طلا مخصوصا در مورد مصنوعات روبرو بودیم و چنان تقاضایی در بازار طلا وجود نداشته است. در مورد خرید مصنوعات طلا در رکود عجیبی قرار داریم و تقاضای خرید آنچنانی در بازار دیده نمی شود و اگر هم خریدی صورت می گیرد در بخش سکه و طلای آبشده یا طلای دست دوم بوده است.
محمدولی خاطرنشان کرد: تقاضای خرید سکه، طلای آب شده و مصنوعات طلا را اگر در کفه تراز بگذاریم، تقاضای خرید سکه سنگینی خواهد کرد. اگر تقاضا برای خرید مصنوعات طلا را ۱۰ درصد در نظر بگیریم، تقاضا برای خرید سکه ۳۰ درصد خواهد بود و در مورد خرید طلای آبشده نیز ۱۵ درصد تخمین زده می شود.بنابراین تقاضای کمی برای خرید مصنوعات طلا دیده می شود. حباب سکه هم نشان دهنده افزایش تقاضای خرید است که مردم سعی می کنند نقدینگی خود را به سکه تبدیل کنند تا ارزش سرمایه را حفظ کنند. در مجموع رغبتی برای خرید طلا در یک ماه اخیر وجود نداشته است.
وی افزود: درصد زیادی از مردم سکههای وزن پایین را بیشتر تمایل به خرید دارند و البته به قدرت خرید مردم نیز برمی گردد. خرید سکه با وزن بالا و با قیمت بالای ۵۰ میلیون تومان از قدرت خرید اکثر مردم خارج است. البته باید به این موضوع اشاره کرد که میزان سودآوری خرید سکه در وزن های بالاتر به مراتب بیشتر از وزن های سبک است اما درصد کمی از مردم قادر به خرید سکه های وزن سنگین هستند.
توصیه به مردم در بازار طلا
کارشناس بازار طلا در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: نمی توان توصیه ای قطعی داشت به این دلیل که وضعیت اقتصادی و سیاسی در کشور دارای ثبات نیست. اما به شخصه بنده خودم اگر نقدینگی داشته باشیم ترجیح می دهم آن را تبدیل به طلا کرده و طلا بخرم. تجربه ثابت کرده است در بحث طلا در بلند مدت خریداران آن ضرر نکرده اند. از طرفی حفظ ارزش نقدینگی همواره با خرید طلا امکان پذیر بوده است و مردم نیز به این موضوع واقف هستند.