خروج سرمایه از اسرائیل ۶۲ درصد بیشتر شد

کیهان . ۱۴۰۳/۸/۵،‏ ۲۰:۱۹


رسانه انگلیسی میدل ایست مانیتور گزارش داد: بانک‌های اسرائیلی به دلیل جنگ غزه و لبنان از فرار سرمایه رنج می‌برند. اصطلاح رایج اقتصادی در اسرائیل فرار سرمایه است که اثرات گسترده و دراز مدتی بر اقتصاد دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ پایگاه خبری تحلیلی میدل ایست مانیتور، گزارشی ویژه با استناد به روایت رسانه‌های اسرائیلی درباره وخامت اوضاع اقتصادی رژیم اشغالگر اسرائیل از زمان آغاز تجاوز نظامی به نوار غزه و گسترش اخیر آن به لبنان منتشر کرده است.
در این گزارش با اشاره به افزایش چشمگیر فرار سرمایه از اسرائیل برای سرمایه‌گذاری در خارج از این رژیم آمده است که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون فرار سرمایه از اسرائیل ۶۲ درصد افزایش ‌یافته است.
این رسانه انگلیسی به نقل از گزارش چهارشنبه گذشته روزنامه اقتصادی اسرائیلی «کالکالیست» آورده است: اصطلاح رایج اقتصادی در اسرائیل فرار سرمایه است که اثرات گسترده و دراز مدتی بر اقتصاد دارد و باید به هر قیمتی از آن جلوگیری کرد، زیرا ممکن است باعث فروپاشی اقتصادی یا بحران شود.
این روزنامه اسرائیلی افزوده از زمان تشکیل کابینه به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شواهد فزاینده‌ای مبنی بر اینکه اقتصاد اسرائیل در حال حاضر از خروج سرمایه به خارج از کشور رنج می‌برد به ‌دست ‌آمده بود.
کالکالیست توضیح داد که فرار سرمایه به شیوه‌ای بزرگ، سریع و گاهی غیرمستند اتفاق می‌افتد که ناشی از بی‌ثباتی مالی، بی‌اعتمادی، یا افزایش خطرات سیاسی، ژئوپلیتیکی، اقتصادی یا اجتماعی است که معمولاً منجر به از دست‌ دادن اعتماد در اسرائیل می‌شود و سرمایه‌گذاران را به جست‌وجوی فرصت‌هایی در خارج از کشور سوق می‌دهد.
در این زمینه، گزارشی که چندی قبل توسط مجله اکونومیست منتشر شد نیز فاش کرد که بانک‌های اسرائیلی از فرار سرمایه رنج می‌برند.
صندوق بین‌المللی پول هم به تازگی پیش‌بینی‌های منفی درخصوص رشد اقتصادی اسرائیل در سال‌های جاری و آینده را در نتیجه جنگی که این رژیم در لبنان و غزه به راه انداخته بود، منتشر کرد.
اوایل ماه جاری میلادی، وزارت دارایی رژیم اسرائیل اعلام کرد که کسری بودجه این رژیم در دوازده ماه منتهی به سپتامبر گذشته به هشت و نیم درصد رسیده است در حالی که در ماه‌های منتهی به آگوست هشت و سه دهم درصد بوده است.
آسوشیتدپرس آمریکایی نیز هفته گذشته در گزارشی در همین زمینه، خسارات اقتصاد اسرائیل را به دلیل تداوم جنگ علیه غزه و لبنان «گزاف» توصیف کرد.
آسوشیتدپرس به نقل از کارشناسان گزارش داد، سرمایه‌گذاری‌های خارجی شروع به کاهش چشمگیری در اسرائیل کرده است، زیرا سرمایه‌گذاران نگران وضعیت امنیتی اسرائیل هستند و با افزایش هزینه‌های جنگ و فشار بر بودجه دولت، تل‌آویو به افزایش مالیات متوسل شده است.
کارشناسان این رسانه آمریکایی، هشدار دادند که خروج چشمگیر سرمایه بر رشد اقتصادی اسرائیل تأثیر منفی خواهد گذاشت و بار بر دوش طبقه متوسط ​را افزایش می‌دهد.
علاوه‌بر این، این وضعیت ممکن است کابینه نتانیاهو را وادار کند که هزینه برنامه‌های اجتماعی و خدمات عمومی را برای تأمین مالی عملیات نظامی کاهش دهد که این می‌تواند برای بخش‌های مختلف جامعه اسرائیل پیامدهایی داشته باشد.
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.