تولید «سدیم سولفید» مایع مورد نیاز صنایع معدنی در کشور
خبرگزاری دانشجو . ۱۴۰۳/۸/۶، ۱۲:۵۲
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، عباس یزدانپناه، مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولید شیمیایی و معدنی سرچشمه هامون ابتدا در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت گفت: شرکت تولیدی شیمیایی و معدنی سرچشمه هامون (هاموکم) در سال ۱۳۹۷ به منظور رفع بخشی از نیاز کشور به سدیم سولفید و با هدف کاربری در معادن مس و روی، رنگسازی، نساجی، کاغذ سازی، جرم سازی و سایر صنایع کشور به بهره برداری رسید.
وی در خصوص کاربردهای سدیم سولفید ۱۵درصد در صنایع مختلف گفت: سدیم سولفید (Na۲SxH۲O) گفت: سدیم سولفید در صنایع مختلف از جمله در صنایع معدن (برای جداسازی فلزات یا فرایند فلوتاسیون)، صنایع چرم سازی (موبری پوست)، صنایع کاغذ سازی (ساخت و تولید خمیر کاغذ)، صنایع شیمیایی (تولید رنگهای گوگردی)، صنایع نساجی (کاهش عناصر رنگهای گوگردی) کاربرد دارد.
یزدانپناه در خصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه تصریح کرد: در مجموعه سرچشمه هامون هدف، تولید سدیم سولفید بود، زیرا در کشور سدیم سولفید پرک (جامد) موجود بود ولی سدیم سولفید مایع را نداشتیم. این فرآیند یک محصول جانبی به نام سولفیت سدیم دارد. در حقیقت اگر بخواهیم این ماده را به صورت جامد تولید کنیم هم سدیم سولفید و هم سدیم سولفیت خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این محصول در معادن مس و روی مورد استفاده قرار میگیرد تیم تحقیقاتی شرکت سرچشمه هامون پس از اخذ دو گواهی ثبت اختراع توانست محصول جانبی سولفیت سدیم را حذف کند و تنها سولفید سدیم که عاری از سولفیت سدیم است را تولید کند. این مهم بزرگترین دستاورد مجموعه ما است که در سال ۱۳۹۴ موفق به اخذ نشان دانشبنیان نیز شدهایم.
وی در رابطه با رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۴۳ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم ۲۰ نفر با ما همکاری میکنند.