کسب مدال برنز مسابقات بین‌المللی اعضای فدراسیون ۲۰۲۴ توسط مخترع ایرانی

تحلیل بازار . ۱۴۰۳/۸/۷،‏ ۶:۲۴


مهشید خرمیان مخترع و پژوهشگر جوان ایرانی موفق به اخذ مدال برنز در مسابقات بین‌المللی اعضای فدراسیون ۲۰۲۴ گردید.

در جریان برگزاری چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری‌ها ویژه دارندگان عنوان INV از فدراسیون جهانی مخترعان (IFIA) که از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ مردادماه ۱۴۰۳ (۱۶ تا ۱۸ آگوست ۲۰۲۴) برگزار شد، مهشید خرمیان مخترع و پژوهشگر جوان ایرانی با ارائه یک اختراع نوآورانه در زمینه طراحی نانو ساختارهای کادمیوم سولفید موفق به کسب مدال برنز شد.

اختراع مشهید خرمیان، نانو ساختارهای کادمیوم سولفید بوده که به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد نوری و الکتریکی، به‌طور خاص برای استفاده در حسگرهای نور فرابنفش طراحی‌شده‌اند، این حسگرها قادرند شعله را با دقت بالا شناسایی کنند و به‌این‌ترتیب، در سیستم‌های اطفاء حریق نقش مهمی ایفا کنند.

طراحی این نانو ساختارها به‌گونه‌ای است که سطح بیشتری برای تعامل با نور ارائه می‌دهند که این امر به افزایش حساسیت و دقت حسگرها منجر می‌شود و با توجه به خطرات ناشی از آتش‌سوزی، تشخیص به‌موقع شعله‌ها می‌تواند جان انسان‌ها و اموال را نجات دهد.

البته لازم به ذکر است که استفاده از کادمیوم سولفید به‌عنوان ماده اصلی، به دلیل خواص نوری عالی آن، به بهبود عملکرد حسگرها نیز کمک می‌کند.

اختراع و نوآوری مهشید خرمیان می‌تواند به‌عنوان یک گام مهم در راستای پیشرفت فناوری‌های اطفاء حریق و ایمنی آتش‌نشانی محسوب شود.

با استفاده از این نانو ساختارها، امکان طراحی حسگرهای دقیق و قابل‌اعتماد فراهم می‌شود که می‌تواند در صنایع مختلف، ازجمله ساختمان‌ها، صنایع شیمیایی و نفتی، به کار گرفته شود و به کاهش خطرات ناشی از آتش‌سوزی کمک کند.

بیوگرافی مهشید خرمیان مخترع و پژوهشگر جوان ایرانی

من مهشید خرمیان در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۸ در شهر تهران متولد شدم و تحصیلات راهنمایی خود را در مدرسه شهید سرلشگر بابایی با مدیریت همسر ایشان مرحومه صدیقه حکمت و تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان علامه حلی در رشته ریاضی به پایان رساندم.

بعد از کنکور و پذیرش در دانشگاه گیلان توانستم تا پایان مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی تحصیلات خود را ادامه دهم و پایان‌نامه‌ام را با موضوع تولید نانو ذرات دارویی با نمره ۱۹.۵ به پایان برسانم.

بعد از فارغ‌التحصیلی در یک شرکت خصوصی در زمینه تولید مواد و تجهیزات آتش‌نشانی مشغول به کار شدم و همواره پیوند و کاربرد تحقیقاتم در زمینه تولید نانو ذرات با تجهیزات ایمنی و اطفاء حریق را در ذهن داشتم و نهایتاً با تولید نانو ساختارهای کادمیوم سولفید و کاربرد آن در ناحیه آشکارساز حسگرهای نور فرابنفش برای آشکارسازی شعله در مبحث اطفاء حریق موفق به محقق ساختن این امر و ثبت این اختراع در فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های مخترعان ایفیا و کسب مدال برنز شدم.

با توجه به اهمیت کاربرد حسگرهای نوری یا در اصطلاح دتکتورهای تشخیص شعله که از طریق آشکارسازی نور فرابنفش این کار را انجام می‌دهند و در بحث اطفاء حریق ساختمان‌های مسکونی تا صنایع اساسی مثل نفت و گاز کاربرد دارند.

سنتز و لایه نشانی مواد نیم‌رسانای مناسب به‌منظور ساخت ناحیه آشکارساز این نوع حسگرها یک نیاز ضروری است، ازجمله این مواد نیم‌رسانا کادمیوم سولفید است که به‌صورت قابل‌توجهی در سال‌های اخیر موردمطالعه قرارگرفته است و ازجمله کاربردهای این ماده بسیار مهم و کاربردی، استفاده از آن در ساخت حسگرهای نوری است.

نکته قابل‌توجه این است که با تولید نانو ساختار این ماده و کاربرد آن به‌جای لایه نازک، قابلیت‌های آشکارسازی آن افزایش چشمگیری پیدا می‌کند و درنتیجه آشکارسازی و حساسیت حسگر نوری ساخته‌شده توسط نانو ساختارهای آن به‌مراتب بهتر از نمونه لایه ‌نازک آن است.

اختراع بنده شامل لایه نشانی و طراحی مورفولوژی نانو ساختارهای کادمیوم سولفید با نسبت سطح به حجم بالا از طریق مهندسی سطح و کاربرد آن در ناحیه آشکارساز حسگرهای نوری برای افزایش سرعت پاسخ‌دهی به نور فرابنفش و لذا آشکارسازی سریع شعله در مبحث اطفاء حریق است.

برای بنده که اولین بار فرصت حضور در این نمایشگاه را داشتم فضای نمایشگاه بسیار پویا و هیجان‌انگیز بود و مخترعان و نوآوران از سرتاسر جهان آثار و اختراعات خود را به نمایش گذاشته بودند و فرصت بسیار عالی برای تبادل ایده‌ها و تجربیات بین شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان را فراهم کرده بود.

نکته بسیار امیدوارکننده، سمت‌وسوی اختراعات به سمت تمرکز بر روی فناوری‌های نوین و نیازهای روز جامعه هست.

اختراعاتی که در نمایشگاه حضور داشتند دارای کاربردهای عملی و تجاری بودند که می‌توانند به بهبود کیفیت زندگی یا افزایش کارایی در صنایع مختلف کمک کنند و هدف عمده آن‌ها ارتقاء نوآوری و پاسخگویی به نیازهای فعلی و آینده جامعه است.

همچنین فرصت ملاقات با سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگی که در این رویداد مشارکت داشتند می‌تواند کمک شایانی به تجاری‌سازی اختراعات کند و به‌طورکلی یک تجربه‌ غنی و آموزنده برای همه شرکت‌کنندگان بود و هدف اصلی بنده تجاری‌سازی محصولی که اختراع نموده‌ام از طریق جذب سرمایه‌گذار برای گسترش فعالیت‌های تولید آن و ایجاد شراکت‌های استراتژیک با شرکت‌های دیگر است.

همچنین در گام بعدی قصد دارم اختراعم را در بازارهای جدید معرفی کنم و بر روی بازاریابی و تبلیغات آن تمرکز کنم تا از این طریق بتوانم آگاهی عمومی را در خصوص این محصول افزایش دهم، چراکه این محصول طیف گسترده‌ای از مخاطبان از منازل مسکونی تا صنایع بزرگ را می‌تواند در بربگیرد.

در پایان باید بگویم که فدراسیون بین‌المللی مخترعین ایفیا به‌عنوان یک پلتفرم ارزشمند، فرصت‌های بی‌نظیری را برای نمایش ایده‌ها و اختراعات بنده و سایر مخترعین فراهم نموده و این رویداد نه‌تنها امکان ارتباط با دیگر مخترعان و متخصصان را ایجاد می‌کند، بلکه بستری برای جذب سرمایه‌گذاران و شراکت‌های تجاری است.

همچنین، نظرات و بازخوردهای دریافت شده از کارشناسان و متخصصان حاضر و ارتباطات ارزشمندی که ما طی این مسابقات به دست آوردیم توانست ایده‌های بسیار جالب‌توجهی را در خصوص بهبود و تکامل ایده‌مان به ما بدهد.

از تمامی عوامل برگزارکننده این جشنواره به خاطر زحماتشان برای ایجاد چنین فضایی سپاسگزارم که تلاش‌های آنان به رشد و پیشرفت مخترعان کمک می‌کند و موجب شناسایی استعدادها و نوآوری‌ها می‌شود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.