شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری در ادامه مسیر صعودی هفته جاری خود توانست بیش از ۲۵ هزار واحد دیگر رشد را تجربه کند و عدد شاخص کل ۵۰ هزار واحد بالاتر از رقم ۲ میلیون واحدی قرار گرفته است.
در جریان معاملات روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار تهران عدد شاخص با رشد بیش از ۲۵ هزار واحدی همراه شده است. هر چند که میزان ورود پول به بازار به واسطه عرضههایی که در بازار رخ داد به کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین در بازار فرابورس نیز رقم ۳۳ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به بازار گزارش شده است.
ارزش معاملات خرد در بازار روز جاری نیز خود را به حوالی ۳ هزار میلیارد تومان رساند و از این میزان سهم ارزش معاملاتی گروه خودرویی ۲۸۲ میلیارد تومان ثبت شده است همچنین فرآوردههای نفتی نیز ۲۳۳ میلیارد تومان ارزش معاملاتی را به خود گرفتند و بانکها نیز به عنوان سومین گروه از نظر ارزش معاملاتی با ۲۱۷ میلیارد کار خود را به پایان بردند.
گزارش ششماهه شرکتها روی سامانه کدال قرار گرفته است همچنین گزارش فروش شرکتها برای مهر ماه نیز در این سامانه منتشر شده است و روزنامه دنیای اقتصاد به بررسی این موضوع پرداخته است .
در حالی که در این چند روز تعدادی از شرکتها از جمله نمادهای فغدیر، زاگرس و شپدیس از اعمال محدودیتهای گازی خبر دادهاند دنیای اقتصاد علت کاهش سود آوری شرکتهای بورسی را در ناترازی انرژی (برق تابستان) بررسی کرده است.
دنیای اقتصاد نوشت که سود دلاری تابستان امسال نسبت به سال قبل، افت ۱۴درصدی را تجربه کرده است. این شرکتها در ششماه ابتدایی امسال نزدیک به ۳۰۰هزار میلیارد تومان سود ساختهاند که در مقایسه با ششماه ابتدایی سال۱۴۰۲ کاهش ۲درصدی را نشان میدهد. ضمن آنکه حاشیه سود تابستان از ۱۶درصد در تابستان سال قبل و ۱۳درصد در بهار سالجاری به ۸درصد رسیده است. حاشیه سود ششماه امسال نیز به ۱۰درصد کاهش یافته، در حالی که در مدت مشابه سال قبل حاشیه سود بازار ۱۷درصد بوده است.
برخلاف درآمد شرکتها که در گزارشهای ماهانه مورد بررسی قرار میگرفت، گزارش های سودآوری اصلاً جذاب نیست. دلار نیما با نزدیک شدن به ۵۰هزار تومان هنوز موفق نشده است تورم هزینههای شرکتها را پوشش دهد.
قطعی برق، نااطمینانیهای موجود در اقتصاد و قیمت گذاری دستوری مهمترین عوامل کاهش حاشیه سود ۶ ماهه صنایع بورسی عنوان میشوند. باوجود عملکرد ضعیف عمده صنایع بورسی در سال جاری، شرکتهای سیمانی، لاستیک و پلاستیک و اوره سازان عملکرد خوبی در نیمه نخست امسال داشته و موفق به رشد متغیرهای مالی خود شدهاند.
اگرچه قطعی گاز در نیمه دوم یک ریسک مهم برای صنایع به شمار میآید، اما در صورت تکنرخی شدن ارز و حذف قیمتگذاری دستوری، میتوان امید داشت که صنایع کاهش سود خود را تا پایان سال جبران کنند.
اما سیاست خارجی این طور خبر میرسد که بقایی سخنگوی وزارت خارجه کشور عنوان کرده است که وزارت خارجه در تعامل با وزارت اقتصاد و بقیه نهادهای مرتبط موضوع FATF را دنبال میکند.
همچنین سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در خصوص نرخ ارزش ترجیحی گفت که نرخ ارز ترجیحی برای سال آینده بهصورت میانگین و تدریجی با توجه به تورم تعدیل خواهد شد و این سیاست بهعنوان بخشی از برنامه دولت در تثبیت قیمتها و مهار تورم به کار گرفته خواهد شد.
این دو مطلب میتوانند برای آینده بازار سرمایه مفید باشد و این روند ضعیت سودسازی شرکتها در این چند سال اخیر را به مدار سودآوری تغییر دهد. هر چند که چالشهای دیگری بر سر راه بازار قرار دارد.
بررسی تکنیکال شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری بیش از ۲۵ هزار واحدی مثبت شد. در چند روز گذشته این طور در مورد بازار صحبت کردیم که با توجه به ارزش معاملات پایین و محدودیتهای ایجاد شده برای بازار خیلی نمیتوان روی ابزارهای مختلف تکنیکال حساب باز کرد. اما میتوانیم وضعیت کندلها را بررسی کنیم. امروز دوشنبه ۷ آبان ماه سومین کندل صعودی نیز در بازار ایجاد شد تا نشان دهد که بازار تصمیم دارد از نظر تکنیکال به اعداد و ارقام بالاتری دست پیدا کند البته که با در نظر گرفتن عوامل بنیادی!
به هر حال شاخص کل تا اینجا توانسته است وضعیت خوبی را برای خود ایجاد کند و عدد شاخص را به محدودههای ابتدایی آبان ماه باز گرداند بازار نیاز دارد با رشد خود را به ابتدای مهر ماه سال جاری سپس به ابتدای سالهای گذشته برگرداند. تا بازار به نقطه شروع برسد.