به گزارش «شانا»، امید شاکری گفت: بهطور متوسط سالانه ۴.۸درصد مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش مییابد. وی ادامه داد: بر این اساس ۷.۷درصد سهم بخش نیروگاهی، ۳.۶درصد سهم بخش خانگی و تجاری، ۴.۹درصد سهم صنایع، ۲.۹درصد سهم صنایع غیرعمده و ۴.۷درصد سهم سایر بخشهاست که سالانه به طور میانگین رشد ۴.۸درصدی را به دنبال دارد.
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت با بیان اینکه ۳۵درصد گاز تولیدی کشور که معادل یکسوم است در نیروگاههای حرارتی مصرف میشود، گفت: مصرف سوخت در نیروگاههای حرارتی بخش خصوصی و وزارت نیرو در یک دهه گذشته از ۶۳ میلیارد مترمکعب به ۹۷میلیارد مترمکعب رسیده است. شاکری با بیان اینکه مهمترین مصرفکنندگان گاز طبیعی در کشور را دو بخش نیروگاهی و خانگی تشکیل میدهند، گفت: بنابراین اصلاح سیاستها و توجه به روند مصرف در بخش نیروگاهی و خانگی از اهمیت بسزایی در مدیریت مصرف گاز برخوردار است.
وی افزود: مطابق قانون هدفمند کردن یارانهها، مقرر شد از سال ۱۳۸۹ سالانه یکدرصد به بازده نیروگاههای حرارتی کشور اضافه شود، به نحوی که در انتهای سال پنجم راندمان نیروگاهها به ۴۵درصد افزایش یابد. مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت، موضوع بهینهسازی را ضرورتی اجتنابناپذیر در تامین انرژی کشور برشمرد و گفت: ارزانترین روش تامین انرژی، موضوع بهینهسازی و مدیریت مصرف است.
شکاف بین عرضه و تقاضا سال به سال افزایش مییابد و این موضوع ضرورت ارتقای بهرهوری نیروگاهها را دوچندان میکند. به گفته شاکری، سالانه باید ۱۵میلیارد دلار سرمایهگذاری شود تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم توسعه، این ناترازی را رفع کنیم. وی تصریح کرد: معاونت برنامهریزی وزارت نفت از سال ۱۴۰۰ تاکنون مجوز تخصیص گاز طبیعی برای ظرفیت یکهزار و ۴۶۲ مگاوات نیروگاه مقیاسکوچک صادر کرده است.