معجزه‌ای در پیشگیری از بیماری‌ها

آفتاب نیوز . ۱۴۰۳/۸/۸،‏ ۸:۵۹


امگا-۳ یک گروه از اسید‌های چرب ضروری غیراشباع پلی (با چند پیوند دوگانه) است که بدن ما می‌تواند آن را بسازد. اگر امگا-۳ از طریق غذا به بدن نرسد، انسان نمی‌میرد، ولی ثابت شده که بدون آن به امراض زیادی مبتلا خواهد شد و متأسفانه اکثر این امراض جزء بیماری‌های لاعلاجی هستند که در نهایت فرد را به سمت مرگ پیش می‌برند.
آفتاب‌‌نیوز :

نقش عمده و اصلی این ماده حیاتی که از اسید‌های چربی به نام EPA۱ و DHA۲ تشکیل شده است، پیشگیری از بیماری‌ها و گرفتگی رگ‌های خونی است. امگا- ۳ اعمال فیزیولوژیک مختلفی را در بدن به عهده دارد، ولی همان طور که گفته شد در پیشگیری از تصلب شرایین (آرترواسکلروزیس) نقشی اساسی دارد.

امروزه در سراسر جهان اسید‌های چرب EPA و DHA از خانواده امگا ۳، به عنوان معجزه قرن جدید در دنیای تغذیه مدرن، جایگاه بسیار مهمی را برای خود باز کرده اند و نقش عمده‌ای در پیشگیری از بیماری ها، به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی دارند.

امگا- ۳ به شما کمک می‌کند تا گامی در جهت سلامتی خود و خانواده تان بردارید و عمری طولانی و بدون بیماری را سپری کنید. شما می‌توانید با مصرف طولانی مدت امگا-۳، از مصرف دارو‌های مختلف کاسته و با این کار علاوه بر کاهش عوارض ناشی از داروها، در مصرف بودجه کشور نیز صرفه جویی می‌کنید.

در حال حاضر سالیانه میلیارد‌ها ریال صرف درمان بیماران قلبی- عروقی و مغزی می‌شود که به طور مسلم صدمات اقتصادی بالایی را برای کشور دارد.

جایگاه امگا-۳ در پزشکی

در تمام مقالات علمی براهمیت نقش امگا-۳ در پیشگیری از بیماری‌های مختلف و همچنین به عنوان یک درمان تکمیلی در بیماران مبتلا تأکید شده است. تحقیقات علمی نشان می‌دهد امگا-۳ در تنظیم متابولیسم بدن، دو نقش اساسی را به عهده دارد:

۱- در سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن نقش دارد.

۲- در اعمال سلولی نقش دارد.

امگا- ۳ با تنظیم مقدار سیتوکین‌ها ۳ و ایکوزانوئید‌ها ۴ در بدن، فعالیت‌های شیمیایی را کنترل می‌کند. سیتوکین‌ها از مهم‌ترین عوامل تنظیم دستگاه ایمنی بدن هستند. گروهی از این ترکیبات فعال کننده و گروهی غیرفعال کننده سیستم ایمنی بدن می‌باشند. این دو گروه در کنار هم و با هم کار می‌کنند و هنگامی که تنظیم آن‌ها به هم بخورد، فرد دچار بیماری می‌شود. به عبارتی هم کاهش و هم افزایش غیرطبیعی در پاسخ ایمنی بدن، باعث ایجاد بیماری خواهد شد.

اُمگا

اگر فرد به عفونت دچار شود، پیشرفت عفونت در بدن، سبب افزایش فعالیت سیستم ایمنی می‌شود. افزایش مزمن وغیرطبیعی فعالیت سیستم ایمنی نیز می‌تواند موجب ایجاد بیماری خودایمنی مثل آرتریت روماتوئید ۵ در فرد شود. کم بودن فعالیت سیستم ایمنی هم باعث ابتلاء فرد به انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها خواهد شد.

اسید چرب امگا-۳ می‌تواند این اختلالات سیستم ایمنی را از بین ببرد. در این زمینه تحقیقات علمی بی شماری صورت گرفته است. به طور مثال خانم دکتر میرانی درتحقیقات و بررسی‌های خود در دانشگاه بوستون آمریکا نشان می‌دهد که امگا- ۳ می‌تواند ترشح بیش از حد سیتوکین‌ها را کاهش داده و تحت کنترل درآورد. بالا بودن سطح سیتوکین‌ها در خون، ارتباط غیرمستقیم با بروز آرترواسکلروزیس، بیماری‌های خودایمنی، التهابات مزمن و سرطان‌ها دارد.

از اعمال مهم دیگر امگا-۳، رقیق کردن خون و تسهیل حرکت مواد در جدار رگ‌های خونی است. در نتیجه می‌تواند اختلالات مربوط به غلظت بالای خونی را که به دنبال بیماری‌های قلبی- عروقی و یا تنفسی ایجاد می‌شود کاهش دهد و مانع از ترومبوز (ایجاد لخته خونی داخل رگ) شود. همچنین این خاصیت مهم امگا-۳ مانع از ایجاد آمبولی (لخته خونی) و بدنبال آن سکته‌های قلبی می‌شود.

خاصیت دیگر این معجزه الهی، کاهش اختلالات متابولیسم کلسترول در بدن و تنظیم مقدار آن در بدن می‌باشد، یعنی مقدار HDL (کلسترول خوب) و LDL (کلسترول بد) را در بدن تنظیم می‌کند.

همچنین بررسی‌های انجام شده بر روی گروهی از بیماران سرطانی نشان داده که مصرف اسید چرب امگا- ۳ اثر مثبتی بر روی بهبود بیماری و جلوگیری از روند پیشرفت آن داشته است.

پی نوشت:

۱-Eicosapentaenoic acid (ایکوزاپنتانوئیک اسید): اسید چرب امگا-۳ با ۲۰ اتم کربن و ۵ پیوند دوگانه

۲-Docosahexaenoic acid (دوکوزاهگزانوئیک اسید): یکی از اسید‌های چرب امگا-۳ با ۲۲ اتم کربن و ۶ پیوند دوگانه

۳-Cytokines (سیتوکین‌ها): پروتئین شبه هورمونی که توسط گلبول‌های سفید خونی تولید شده و به عنوان پیغامبر بین سلولی عمل می‌کند. این شبه هورمون فعالیت و رشد سلول‌های ایمنی را تحریک کرده و یا از فعالیت و رشد آن‌ها جلوگیری می‌کند.

۴-Ecosanoids (ایکوزانوئید‌ها): ترکیبات شبه هورمونی که در تنظیم فشارخون، ضربان قلب، انعقاد خون، تجزیه چربی‌های بدن، پاسخ‌های ایمنی و سیستم اعصاب مرکزی دخالت دارند. اسید‌های چرب غیراشباع پیش ساز ایکوزانوئید‌ها می‌باشند.

۵-Rheumatoid Arthritis (آرتریت روماتوئید): بیماری که با خشکی، التهاب و در نهایت کج شدن استخوان‌های مفاصل همراه است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.