کارتخوان هوشمند نانوایی‌ها؛ دستگاهی برای خالی نبودن عریضه!

خبرگزاری دانشجو . ۱۴۰۳/۸/۸،‏ ۸:۲۱


گزارش میدانی از گران‌فروشی و کم‌فروشی نان در نانوایی‌های شهر تهران نشان می‌دهد که تخلف در این صنف نیازمند نظارت بیشتری است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در اواسط شهریور ماه رئیس اتحادیه نانوایان سنتی کشور از افزایش قیمت نان  در استان تهران خبر داد. بدین ترتیب قیمت جدید انواع نان به این شرح است؛ نان سنگک ساده  ۵ هزار تومان، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک ۲،۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو به ۳،۵۰۰ تومان رسید. نان لواش با آرد نوع یک  ۷۰۰ تومان  و لواش نوع دو نیز به قیمت۹۰۰ تومان تغییر پیدا کرد. قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک ۱،۲۶۰ تومان و نوع دو به ۱،۵۰۰ تومان رسید.

قیمت‌های اعلام شده نان از سوی اتحادیه، میانگین هزینه‌های تمام شده از نانوایی‌های مناطق مختلف در شهر تهران است. به گفته معاون اقتصادی استانداری تهران، نرخ‌های فعلی نان تحت تاثیر مصوبات تنظیم بازار قرار دارد و به طور مستمر رصد و بررسی می‌شود. 

حال با گذشت بیش از یک‌ ماه از تغییر قیمت‌ها همچنان برخی نانوایی‌ها به نرخ‌های اعلامی ثبت شده در کارتخوان‌های نان اعتقادی ندارند و نان را چند برابر بیشتر می‌فروشند. 

در گشت‌وگذار در نانوایی‌های مختلف شهر تهران، از جمله نانوایی‌های قدیمی و جدید، با صحنه‌های جالبی مواجه شدیم. بسیاری از نانوایان با استفاده از روش‌های ابتکاری، سعی در جلب توجه مشتریان و در عین حال افزایش قیمت نان دارند. یکی از این ترفندها، استفاده از دانه‌های کنجد بر روی نان است. نان‌هایی که با کنجد تزئین شده‌اند، با قیمت‌های چند برابری نسبت به نان‌های ساده به دست مردم می‌رسند. یکی از مشتریان در همین رابطه به خبرنگار دانشجو گفت: باورم نمی‌شود که فقط به خاطر یک قاشق کنجد باید چند برابر پول بیشتری بدهم. طعم نان فرقی نمی‌کند، ولی قیمتش انگار سر به فلک کشیده.  


قیمت نان در مناطق شمالی تهران به اندازه چند نان در مناطق پایین شهر است! به نظر می‌رسد نان‌ فروشان این مناطق با روشی خاص، نان را تبدیل به کالایی لوکس کرده‌اند. در خیابان‌های شمالی،  نان با طعم کنجد، نان با طعم زعفران، نان با تزئین چهارمغز و...  یافت می‌شود در اینجا، نان سنگک به‌ جای اینکه فقط نان باشد، به یک اثر هنری تبدیل شده و قیمت آن به طرز شگفت‌آوری بالاست. یکی از مشتریان با خنده می‌گوید: در اینجا نان را به قیمت خودش نیست، بلکه به قیمت برندش به فروش می‌رسد. در این میان، مشتریان از این وضعیت نگران هستند. خانم رضایی، یکی از مشتریان گفت:«ما می‌خواهیم نان بخوریم نه این که برای تزئیناتش پول بیشتری بدهیم.» به نظر میرسد نان که روزی قوت غالب مردم بود کم‌کم دارد جایش را میان کالاهای لوس باز می‌کند. 

هشدار به متخلفان 

بر اساس مصوبه کارگروه آرد و نان با نانوا‌های گران فروش و متخلف برخورد می‌شود بر این اساس تا کنون سهمیه ۱۲ نانوایی قطع شده است. در صورت گزارش تخلف در مرحله اول یک ماه قطع سهمیه می‌شوند و آن سهمیه‌شان به نانوایی‌های اطراف تخصیص داده می‌شود اگر مجدد تکرار شود قطع سهمیه دائمی می‌شود؛ بنابراین با وجود افزایش ۴۰ درصدی قیمت نان در سه سال گذشته، برخی نانوایی‌ها هنوز به فروش نان با قیمت‌های بالاتر از نرخ مصوب ادامه می‌دهند که نیاز‌مند نظارت بیشتر بر فعالیت‌های نانوایی‌هاست.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.