نویسندگان و ناشران برنده جوایز بین‌المللی، خواستار تحریم موسسات فرهنگی اسرائیل هستند

تقریب نیوز . ۱۴۰۳/۸/۸،‏ ۱۶:۴۴


بیش از 1700 ناشر و نویسنده مطرح جهانی، خواستار تحریم موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی شدند.
به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، در میان بیش از 1700 نویسنده‌ای که موسسات فرهنگی اسرائیل را تحریم خواهند کرد، نام هایی مانند ارنوکس، نویسنده برنده جایزه نوبل، نگوین، برنده جایزه پولیتزر، روی برنده جایزه بوکر، باتلر برنده جایزه آکادمی علوم و هنر آمریکا و کوشنر وجود دارد.

این افراد با امضای نامه‌ای اعلام کردند که با نهادهای فرهنگی اسرائیل که تبعیض علیه فلسطینیان را عادی می‌کنند و در نقض حقوق فلسطینیان مشارکت دارند، همکاری نخواهند کرد.

در نامه‌ای که توسط جشنواره ادبیات فلسطین (PalFest) برگزار شد، گفته شد: «ما نویسندگان، ناشران، کارکنان جشنواره‌های ادبی و کسانی که در زمینه تولید کتاب فعالیت می‌کنیم، این نامه را در زمانی به اشتراک می‌گذاریم که با عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم روبه‌رو هستیم.»

در این نامه با اشاره به این که فلسطینی‌ها در معرض بی‌عدالتی قرار گرفته‌اند، آمده است: اسرائیل غزه را غیرقابل سکونت کرده است. نمی‌توان تعداد فلسطینی‌هایی را که اسرائیل از اکتبر کشته است را دانست، زیرا اسرائیل تمامی زیرساخت‌ها از جمله زیرساخت‌های شمارش و دفن را ویران کرده است. ما می‌دانیم که اسرائیل از ماه اکتبر غزه را غیرقابل سکونت کرده است. همانطور که کارشناسان و نهادها ماه‌هاست گفته‌اند، این یک نسل‌کشی است.

در این نامه خاطرنشان شده است که مقامات اسرائیلی قصد خود را برای نابودی جمعیت غزه، غیرممکن ساختن ایجاد دولت فلسطین و تصرف سرزمین‌های فلسطینی پنهان نکرده‌اند. این امر پس از 75 سال آوارگی، پاکسازی قومی و تبعیض همچنان صورت می‌گیرد. فرهنگ نقش مهمی در عادی‌سازی این بی‌عدالتی‌ها داشته است. «موسسات فرهنگی اسرائیل که اغلب با دولت همکاری می‌کنند، نقش مهمی در پنهان‌سازی، سفیدشویی هنرمندانه و پنهان‌کردن ظلم و سلب مالکیت میلیون‌ها فلسطینی برای چندین دهه داشته‌اند.»

امضا کنندگان تاکیدکردند که نمی‌توانند با وجدان راحت با نهادهای اسرائیلی بدون زیر سؤال بردن رابطه آنها در رابطه با آپارتاید و آوارگی وارد تعامل شوند، لذا این بیانیه را صادر کرده و تاکیدکردند: «ما با مؤسسات فرهنگی اسرائیل که در ظلم و ستم فلسطینیان شریک هستند، یا این را در سکوت مشاهده می‌کنند، همکاری نخواهیم کرد. ما با کسانی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها از طریق سیاست‌ها و اقدامات تبعیض‌آمیز یا با عادی‌سازی یا پنهان کردن اشغالگری، تبعیض و نسل‌کشی اسرائیل مشارکت می‌کنند، همکاری نخواهیم کرد. ما با نهادهای اسرائیلی، از جمله ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی و نشریاتی که هرگز به طور علنی حقوق فلسطینیان را که توسط قوانین بین‌المللی تضمین شده را به رسمیت نشناخته‌اند، همکاری نخواهیم کرد.»

این نامه شامل امضای آنی ارنو، نویسنده فرانسوی برنده جایزه نوبل، ویت تان نگوین برنده جایزه پولیتزر، آرونداتی روی برنده بوکر، جودیت باتلر و راشل کوشنر برندگان آکادمی هنر و علوم آمریکا و همچنین 1744 نویسنده، ناشر و کارگران جشنواره ادبی و کارمندان نشر کتاب بود.

نگوین در بیانیه خود در رابطه با این نامه گفت: «همه نویسندگان دوست دارند کتاب‌هایشان در همه جا منتشر شود، اما من به ناشران اسرائیلی خود گفتم که اگر اصول اولیه این نامه را نپذیرند، دست از همکاری با آپارتاید اسرائیل برندارند و حقوق فلسطینیان را به رسمیت نشناسند، من در آینده اجازه انتشار کتاب‌های خود را نخواهم داد. »

نگوین خاطرنشان کرد که جنبش آنها خشونت‌آمیز نبود، اما رژیم اسرائیل و حامیان آن در تلاش برای پایان دادن به همه اعتراضات ضداسرائیلی، از جمله جنبش بایکوت بودند، و گفت: غرب همچنان در کنار اسرائیل است. کسانی که مخالف این بی‌عدالتی هستند، باید بدانند که سکوت بی‌گناهی نیست.

مرجع : آناتولی
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.