درباره دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان چه می‌دانیم؟ خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۸/۹،‏ ۵:۲۳


شفقنا-حزب‌الله لبنان ساعاتی پیش از انتخاب شیخ نعیم قاسم به دبیرکلی این حزب و جانشینی شهید سید حسن نصرالله خبر داد.

به گزارش شفقنا به نقل از شهاب نیوز، حزب‌الله در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برخاسته از ایمان به خداوند متعال و پایبندی به اسلام ناب محمدی و عمل به اصول و اهداف حزب‌الله و ساز و کار پیش‌بینی شده برای انتخاب دبیرکل، شورای رهبری حزب الله بر سر انتحاب شیخ نعیم قاسم به دبیرکلی حزب توافق کرد تا ایشان این پرچم مبارک را در این مسیر به دست گیرند، از خداوند عز و جل مسالت می‌کنیم در این ماموریت عظیم و رهبری حزب‌الله و مقاومت اسلامی به ایشان یاری کند.»

درباره دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان چه می‌دانیم؟

شیخ نعیم بن محمد نعیم قاسم در فوریه 1953 میلادی در منطقه بسطاء التحتا در شهر بیروت به دنیا آمد. وی متاهل و دارای شش فرزند، چهار پسر و دو دختر است. پدرش محمد در شهرک کفر فیلا در منطقه التفاح در جنوب لبنان به دنیا آمد.

شیخ نعیم قاسم پیشتر سمت معاونت دبیرکلی حزب الله را به عنوان حزب سیاسی، نظامی و اجتماعی برعهده داشت که از پایگاه و نفوذ گسترده مردمی در لبنان برخوردار است.

او تا مراحل عالی دروس حوزوی را طی کرده و این همزمان با تحصیلات آکادمیک او در دانشگاه لبنان در سال 1971 بود که از آنجا لیسانس شیمی در زبان فرانسه را اخذ کرد.

دبیرکل جدید حزب الله در سال 1977 میلادی فوق لیسانس شیمی را از دانشگاه لبنان گرفت، سپس به تدریس پرداخت و به مدت شش سال در کلاس‌های متوسطه دولتی به عنوان معلم مشغول به کار شد چرا که وی فارغ التحصیل دارالمعلمین وابسته به وزارت معارف بود.

وی کتب اسلامی فراوانی خوانده و در اوایل جوانی به خطابه و سخنرانی و تحصیل دروس دینی پرداخت، در آن زمان فقط هجده سال داشت که کلاس‌های هفتگی در مسجد برگزار کرد.

نعیم قاسم در اوایل دهه 1970 میلادی در ایجاد «اتحادیه دانشجویان مسلمان لبنان» با گروهی از جوانان در دانشگاه‌ها با هدف کار دانشجویی و گسترش اندیشه‌های اسلامی در دانشگاه‌ها و مدارس مشارکت داشت.

او بلافاصله پس از تأسیس «هنگ‌های مقاومت لبنان» (امل)، شاخه نظامی «جنبش محرومان» توسط امام موسی صدر در سال 1974 میلادی بدان پیوست.

دبیرکل جدید حزب‌الله در اولین جلساتی که امام موسی صدر با شخصیت‌ها و کمیته‌های اسلامی در لبنان برای آمادگی برای راه اندازی این جنبش برگزار کرد، فعال بود.

نعیم قاسم به سمت معاون فرهنگی مرکزی در جنبش امل منصوب شد، سپس به عنوان دبیر به شورای رهبری جنبش پیوست و زمانی که حسین الحسینی رهبری را بر عهده گرفت، مسئولیت اعتقادی و فرهنگی را بر عهده گرفت.

وی یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران از جنبش امل استعفا داد و تصمیم گرفت تحصیلات خود را در حوزه علمیه به پایان برساند و با تدریس در مساجد و حسینیه‌های بیروت و ضاحیه جنوبی به فعالیت مذهبی خود ادامه داد.

نعیم قاسم در تأسیس انجمن معارف اسلامی در سال 1977 مشارکت داشت و تا سال 1990 آن را اداره کرد. وی تحت تأثیر رهبری انقلاب ایران یعنی امام خمینی به کار سیاسی بازگشت و در کمیته‌های اسلامی که در فعالیت‌های رسانه‌ای انقلاب فعالیت می‌کردند، شرکت کرد.

به دنبال جلسات کمیته‌های اسلامی در سال 1982میلادی حزب‌الله تأسیس شد و نعیم قاسم از برجسته‌ترین نقش‌آفرینان در تأسیس این حزب بود،  وی به عضویت مجلس شورای حزب الله درآمد و سه دوره در آنجا ماند و پس از آن مسئولیت فعالیت‌های آموزشی و پیشاهنگی در بیروت را به عهده گرفت و سپس به نائب رئیسی شورای اجرایی و ریاست آن انتخاب شد.

وی سپس در سال 1991 میلادی به سمت معاونت دبیرکل حزب الله منصوب شد و یکی از وظایف وی پیگیری فعالیت نمایندگان پارلمانی این حزب و حرکت سیاسی آنها بود. وی همچنین مسئولیت پیگیری وزارتخانه‌های مختلف و بررسی ساختارها و تصمیمات آنها و نیز پیگیری فعالیت وزرای حزب الله در دولت را بر عهده داشت.

نعیم قاسم همچنین در سال 1992 میلادی با آغاز اولین انتخابات پارلمانی حزب‌الله، سمت هماهنگ کننده عمومی انتخابات پارلمانی را برعهده گرفت. دوران مسئولیت نعیم قاسم شاهد رویارویی‌های متعددی با «اسرائیل» از جمله جنگ «ژوئیه 1993»، «جنگ آوریل 1996»، «جنگ آزادسازی 2000» و «جنگ ژوئیه 2006» به علاوه رویارویی‌های سال 20217 میلادی تا عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر سال 2023 میلادی بوده است که تا به امروز ادامه دارد.

متن این گزارش در شهاب نیوز

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.