قیمت گاز در منطقه ۲۰۰ برابر ایران مصرف امسال ۱۰۰ میلیون مترمکعب رشد می کند

تحلیل بازار . ۱۴۰۳/۸/۹،‏ ۱۵:۰۳


مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه میزان مصرف گاز امسال ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد، گفت: قیمت هر مترمکعب گاز در بخش خانگی ۱۰۲ تومان است در حالیکه در منطقه قیمت آن ۲۰ الی ۲۵ هزار تومان است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران امروز در نشستی خبری با بیان اینکه امسال یک سال استثنایی خواهد بود، گفت: اولین بار است که توده هوای سرد اسکلندیناوی وارد کشور می‌شود و ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

او با بیان اینکه امسال دمای کشور منفی ۴ درصد کاهش می یابد، اظهار داشت: هر یک درجه کاهش دما، ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز پارس جنوبی مصرف را افزایش خواهد داد.

وی درباره میزان هدررفت گاز گفت: عددی که در این رابطه مطرح می‌شود تنها مربوط به انتقال گاز نیست، طبیعتا در شبکه یک میزان هدررفت خواهیم داشت.

به گفته وی، در دنیا استاندارد خاصی برای این مساله وجود ندارد، ممکن است در یک کشور ۱۹ درصد و در یک کشور کمتر از یک درصد باشد، در کشور ما اما این عدد زیر چهار درصد است.

وی اظهار کرد: این عدد قابل قبول است اما می‌توانیم بهتر باشیم و برای این موضوع نیز برنامه‌هایی را در دستور کار داریم.

کسری ۲۵ الی ۳۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در امسال

به گفته توکلی، زمستان روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب کسری و کمبود گاز داریم از جهش مصرف گاز زمستانی خانگی از ۲۳۰ میلون مترمکعب به ۷۰۰ تا ۷۱۰ میلیون مترمکعب افزایش می یابد.

او همچنین در مورد قیمت گاز گفت: قیمت هر مترمکعب گاز در بخش خانگی ۱۰۲ تومان است در حالیکه قیمت این گاز در منطقه به قیمت ۲۰ الی ۲۵ هزار تومان فروخته می شود.

توکلی همچنین گفت: ۲۵ الی ۳۰ درصد گاز تحویلی به خانه ها به دلیل عدم اجرای مبحث ۱۹ هدر می رود. همچین در نیروگاه ها هم ۷۰ الی ۸۰ درصد گاز تحویلی به دلیل بهره وری پایین هدر می رود.

شبکه گاز پایدار است

توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران وضعیت شبکه گاز را پایدار ارزیابی کرد و افزود: تامین گاز مصرف کنندگان اولویت نخست که شامل خانگی، تجاری، صنایع جزء و کشاورزی گاز خط قرمز شرکت گاز است.
او با بیان اینکه اولویت نخست در زمستان ۷۰ الی ۸۵ درصد گاز مصرفی را به خود اختصاص می دهند، ادامه داد: صنایع عمده شامل پتروشیمی ها، سیمان و فولاد و مس اولویت بعدی تامین گاز ما هستند.

او با بیان اینکه در اوج مصرف ۲۵۰ الی ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: در چنین شرایطی شرکت نفت وظیفه تامین سوخت جایگزین که شامل نفت کوره و مازوت را دارد.

توکلی اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا سبد انرژی وابستگی ۷۰ درصدی به گاز ندارد. این باعث شده که میزان گاز تحویلی به شبکه معادل گاز مصرفی در چین با چنین جمعیتی است. معاون وزیر نفت یکی از دلایل اصلی مصرف پایین در چین تنوع سبد سوخت مصرفی و دلیل دیگر بهینه سازی و بهره وری است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.