پنج عامل مهم نوسان قیمت دلار

اقتصاد ۲۴ . ۱۴۰۳/۸/۹،‏ ۱۵:۰۹


تحلیلگران بازار‌های مالی بر این باورند که «برهم خوردن عرضه و تقاضا»، «اخبار تنش‌های منطقه‌ای»، «نوسانات قیمت دلار نیما»، «قیمت دلار نهفته در سکه‌های حراجی» و «خروج سرمایه» پنج عامل اصلی موثر بر نوسان بازار ارز در روز‌های اخیر بوده‌اند و باید دید قیمت دلار امروز هم متاثر از عوامل یاد شده نوسان خواهد داد؟

اقتصاد۲۴- بازار ارز در روز‌های اخیر با نوسانات چشمگیری مواجه بوده است؛ روندی که در پی «افزایش تقاضا» و «سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی» شکل گرفته است و معامله‌گران بر این باورند که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تشدید خواهد شد.

افزایش تقاضا، تغییرات نرخ دلار و درهم امارات و همچنین تحرکات بازار رمزارزها، نشان‌دهنده فضای پرریسک برای سرمایه‌گذاران است.

با این حال، معامله گران در روز سه‌شنبه شاهد نوسان مثبت قیمت دلار بودند و این اسکناس در نیمه دوم دامنه ۶۰ هزار تومان قرار گرفت. قیمت دلار در بازار رسمی هم با افزایش نسبت به روز گذشته به ۵۰ هزار و ۵۲۵ تومان رسید. حواله دلار نیز با نرخ ۴۹ هزار و ۱۴۹ تومان معامله شد. یورو مبادله‌ای در این بازار ۵۴ هزار و ۶۶۴ تومان قیمت‌گذاری شد و ارزش حواله یورو نیز به ۵۳ هزار و ۱۷۶ تومان رسید. درهم امارات نیز در مرکز مبادله با قیمت ۱۳ هزار و ۷۵۷ تومان ارزش‌گذاری شد.

قیمت درهم امارات هم روز گذشته در آغاز معاملات با افزایش ۲۵۰ تومانی به ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان رسید و سپس با نوسان مثبت ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت خورد. درهم در ادامه روز کمی عقب نشست و در ۱۸ هزار و ۸۶۰ تومان بسته شد. حباب دلاری درهم نیز در حال حاضر در سطح ۷۰۰ تومان قرار دارد که نشان‌دهنده نوسانات و عدم تعادل در بازار ارز است. این حباب می‌تواند به نوسانات بیشتر قیمت درهم کمک کند و نیاز به دقت در تصمیم‌گیری‌های تجاری را افزایش دهد.


بازار رمزارز‌ها نیز روز گذشته شاهد تحرکات صعودی بود و قیمت بیت‌کوین به دلیل احتمال پیروزی دونالد ترامپ به محدوده ۷۳ هزار دلار رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد. ترامپ به عنوان یکی از حامیان سرشناس ارز‌های دیجیتال شناخته می‌شود و پیروزی او می‌تواند منجر به رشد قابل توجهی در بازار رمزارز‌ها شود.

تحلیلگران بازار‌های مالی بر این باورند که «برهم خوردن عرضه و تقاضا»، «اخبار تنش‌های منطقه‌ای»، «نوسانات قیمت دلار نیما»، «قیمت دلار نهفته در سکه‌های حراجی» و «خروج سرمایه» پنج عامل اصلی موثر بر نوسان بازار ارز و طلا هستند. به عقیده این گروه کمبود فروشندگان در بازار ارز باعث شده تا تقاضا از عرضه پیشی بگیرد. این وضعیت به ویژه در مورد تقاضای خانگی برای طلا و سکه مشهود است.

معامله‌گران فنی بر این باورند که قیمت درهم در صورت کاهش بیشتر، سطح ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان را به عنوان اولین مرز حمایت پیش روی خود خواهد داشت و در صورت شکست این سطح، قیمت به سمت ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، مقاومت اولیه درهم در ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان قرار دارد و اگر قیمت بتواند این سطح را بشکند، احتمال افزایش تا ۱۹ هزار تومان وجود دارد.

با توجه به نوسانات اخیر، اگر قیمت درهم بالای ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان تثبیت شود، سیگنال صعودی قوی‌تری به بازار خواهد داد. از سوی دیگر، اگر فشار فروش ادامه یابد و قیمت زیر ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان نوسنا دهد، ممکن است شاهد کاهش بیشتری در قیمت باشیم. نوسانات صعودی یا نزولی درهم امارات می‌تواند مسیر حرکت دلار را هم در معاملات امروز دستخوش تغییر کند.

اقتصاد نیوز
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.