فیلترینگ یک ابزار ناکارآمد است!

تجارت نیوز . ۱۴۰۳/۸/۹،‏ ۱۷:۵۴


به گزارش تجارت نیوز،

نشست ویژه کارزار با موضوع رفع فیلترینگ در روز جهانی اینترنت به میزبانی کافه رویداد کارزار مورخ ۸ آبان‌ماه برگزار شد. در این نشست فعالان از حوزه‌های مختلف اما مربوط به موضوع فیلترینگ شرکت کردند. نمایندگان انجمن‌هایی مانند انجمن جامعه‌شناسی هم از جزو حضار این نشست بودند. 

در این نشست افراد مختلف با نگاه خود به موضوع فیلترینگ و محدودیت‌های مربوط به فیلترینگ پرداختند. مجتبی قلی‌پور مترجم کتاب «شبکه‌های خشم و امید» یکی از سخنرانان این نشست بود.

اینترنت ابزار توسعه است نه ابزار شورش!

قلی‌پور در نوبت صحبت خود در این نشست گفت:

اتفاق ناخوشایندی که در ایران افتاد این بود که درک از اینترنت نزد حاکمیت به طرز غلطی شکل گرفت. کنشگران باید از تعریف را اصلاح کنند.

او در تکمیل صحبت خود افزود:

حکومت می‌توانست اینترنت را به عنوان فناوری حکمرانی درک کند. اما اتفاقی که در ایران افتاده‌ باعث شده است اینترنت به عنوان فناوری شورشی درک شود.

ما دانشجویان و پژوهشگران در این میان مقصر بودیم. حکومت اینترنت را به مثابه یک تهدید می‌بیند نه به مثابه یک فرصت. کنشگری ما در کلان‌ترین سطح باید به این سمت برود که یک روایت دیگری از اینترنت ارائه بدهیم. یعنی آن را به عنوان اسباب و ابزار توسعه معرفی کنیم. باید این تغییر را در پژوهش‌های خود اعمال کنیم. بدین منظور که- این پیامدهای سیاسی‌ای که در مورد اینترنت وجود دارد قطعی نیستند. اینترنت فقط در سطح ژورنالی موجب انقلاب می‌شود. در واقعیت به هیچ عنوان این‌گونه نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که اتفاقا اینترنت آسیب زده به جنبش‌های اجتماعی. 

او به یکی از منابع اشاره کرد و گفت :

از سال 2010 به این طرف یکی از عوامل ناکامی جنبش‌ها تکیه به اینترنت است. در واقع این باعث آسیب‌پذیری می‌شود. ما باید در کنشگری برای اینترنت این پیام درست را به تنظیم‌گران مخابره کنیم که تمام هراس‌های سیاسی‌ای که از موضوع اینترنت وجود دارد، بدون دلیل است. اتفاقا اینترنت فناوری حکمرانی‌ست. اتفاقا اینترنت کمک می‌کند به توسعه کشور. 

مجتبی قلی‌پور در بخش دوم صحبت‌های خود به فیلترینگ پرداخت و گفت:

ما باید با رویکردی همدلانه به این مساله بپردازیم که قانون‌گذار هنگام فیلتر کردن یک پلتفرم چه هدفی را دنبال می‌کرده است. من تمام اسناد سیاسی موجود در مورد فیلترینگ- و اعمال فیلترینگ- را بررسی کردم. متوجه شدم که سیاست‌گذار سه هدف را دنبال می‌کرده است. فیلترینگ برای صیانت اخلاقی و صیانت سیاسی امری لازم شمرده شده است. از اواسط دهه 90 به بعد، سیاست جایگزینی پلتفرم‌های ایرانی هم به این اهداف اضافه شدند. طبق گزارشی که ما تهیه کردیم به این نتیجه رسیدیم که هیچ کدام از این اهداف محقق نشده‌اند. بدین تعریف که فیلترینگ یک ابزار ناکارآمد است.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه