بزرگترین نقطه قوت لایحه بودجه سال 1404 چیست؟/ اختصاص 19 درصد مصارف بودجه به اعتبارات تقویت بنیه دفاعی و بخش عمرانی
تین نیوز . ۱۴۰۳/۸/۹، ۱۸:۰۹
لایحه بودجه سال 1404 کل کشور روز اول آبان سال 1403 توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد و اکنون مرکز پژوهش های مجلس متن این لایحه را در گزارشی با عنوان لایحه بودجه به زبان ساده منتشر کرده و در اختیار عموم قرار داده است.
لایحه بودجه سال 1404 کل کشور روز اول آبان سال 1403 توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد و اکنون مرکز پژوهش های مجلس متن این لایحه را در گزارشی با عنوان لایحه بودجه به زبان ساده منتشر کرده و در اختیار عموم قرار داده است.
به گزارش تین نیوز، مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده که گزارش های سالیانه بررسی لایحه بودجه به زبان ساده، تلاشی است برای ارائه محتوای لوایح بودجه به زبانی ساده و غیر فنی برای عموم شهروندان تا با آگاهی بیشتر نسبت به محتوای بودجه، مطالبه گر و همراه بهتری باری تصمیمات وکلایشان در مجلس باشند.
در این گزارش تاکید شده که لایحه بودجه سال 1404 کل کشور در واقع برنامه مالی پیشنهادی دولت برای سال آینده است که برای بررسی و کسب مجوزهای قانونی، به مجلس تقدیم می گردد تا درصحن علنی مجلس به عنوان قانون بودجه سال بعد از بررسی در کمیسیون های تخصصی، کمیسیون تلفیق بودجه و نهایتا 1404 کل کشور به تصویب رسیده و مبنای عمل دولت در سال 1404 قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، در لایحه بودجه سال 1404، منابع و مصارف بودجه عمومی دولت بیش از 6400 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که:
در سمت منابع دولت:
- 36 درصد از محل درآمدها ( عمدتا مالیات)
- 36 درصد از محل واگذاری سرمایه ها (عمدتا صادرات یا فروش نفت، گاز و فرآورده های نفتی)
- 22 درصد از محل واگذاری دارایی های مالی (عمدتا استقراض از صندوق توسعه ملی یا انتشار اوراق) و
- 7 درصد از محل درآمدهای اختصاصی دستگاه ها تأمین خواهد شد.
در سمت مصارف دولت:
- 64 درصد به هزینه های جاری (حقوق کارکنان و مستمری بازنشستگان بخش دولتی، پرداخت یارانه های نقدی و سایر هزینه های حمایتی و رفاهی)،
- 19 درصد به اعتبارات سرمایه ای (شامل تقویت بنیه دفاعی کشور و بودجه عمرانی)،
- 11 درصد به بازپرداخت اصل بدهی ها و
- 7 درصد به مصارف اختصاصی دستگاه ها اختصاص یافته است.
بزرگترین نقطه قوت لایحه بودجه سال 1404 ،تجمیع و یکپارچه سازی بودجه های جداگانه جهت مدیریت بهتر مجموعه منابع و مصارف دولت و شفاف سازی بیشتر درخصوص کسری بودجه و شیوه های تأمین آن است. شایان ذکر است، گام مهم بعد از این شفاف سازی، اقدام در راستای افزایش منابع پایدار دولت، مدیریت مصارف و کاهش روند فزاینده کسری بودجه است که نیازمند برنامه ریزی بیشتر و دقیق تر است.
فایل کامل گزارش مرکز پژوهش های مجلس را اینجا بخوانید.
اخبار مشابه
نقاط ضعف و قوت لایحه بودجه ۱۴۰۴ چیست؟
تجارت نیوز . ۵ روز پیش
افزایش عمق کسری بودجه / علت چه بود؟
دنیای اقتصاد . ۷ روز پیش
متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شد
تین نیوز . ۹ روز پیش