خطرات ورود به بازار حبابی ارز و طلا
کیهان . ۱۴۰۳/۸/۹، ۲۱:۴۱
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این که در اکثر بازارهای جهان شاهد رکود و یا حرکت نزولی شاخصها هستیم، معتقد است: نوسانات ارزی اخیر دلیلی بجز موج هیجانی ندارد و انتقال سرمایه از بازارهای دیگر به بازار ارز اشتباهی بزرگ است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ نرخ ارز در بازار آزاد طی یک هفته اخیر بار دیگر مسیر غیرقابل پیشبینی را طی کرد.
در ابتدا خبرهای مربوط به نزدیک بودن حمله رژیم صهیونیستی به کشور قیمت ارز را بالا برد به طوری که عدد ۶۸ هزار تومان را هم رد کرد.
سپس روز شنبه با وجود حمله رژیم صهیونیستی قیمت ارز ریزش کرد و بازار ارز که منتظر یک زدوخورد جدی بود با حمله نه چندان موفق این رژیم کمی آرام گرفت و نرخ ارز تا ۶۴ هزار تومان هم رسید.
این یعنی اگر کسی ۱۰ هزار دلار پیش از حمله رژیم صهیونیستی و به قیمت هر دلار ۶۸ هزار تومان میخرید دقیقاً یک روز بعد از حمله برای فروش آن به قیمت ۶۴ هزار تومان باید ۴۰ میلیون تومان ضرر میداد.
اما چند روز بعد و با اظهار نظر مسئولان مبنی بر قطعی بودن پاسخ به حمله روز شنبه رژیم صهیونیستی بار دیگر قیمتها صعودی شد و در حال حاضر به عدد حدود 69 هزار تومان رسیده است.
هرچند خبرها و اتفاقات سیاسی و نظامی بر بازار داراییها و ارز در دیگر کشورها هم تأثیر میگذارد؛ اما موج سینوسی شدید در بازار ارز نشان میدهد که شدت تاثیر این اتفاقات و انتظارات تورمی حاصل از آن در کشور ما بسیار بیشتر است.
در زمانی که انتظارات تورمی افزایش پیدا میکند تقاضای ارز برای حفظ دارایی اشخاص، تقاضای سفتهبازانه به امید سود بیشتر و تقاضا برای خروج سرمایه و یا واردات کالای قاچاق افزایش پیدا میکند و نرخ ارز را بالا میبرد.
«سید محمدرضا موسوی»، کارشناس اقتصادی معتقد است: نرخی که در میان مردم و فعالان اقتصادی به عنوان نرخ ارز شناخته میشود و مبنای تنظیم قیمتهای داخلی در سایر بازارهاست، نرخ بازار غیررسمی ارز است. بنابراین بانک مرکزی در جهت کاهش حجم بازار غیررسمی و محدود کردن معاملات غیرحقیقی و عوامل ایجاد نوسان در نرخ این بازار از یکسو و تقویت و گسترش بازار رسمی از سوی دیگر اقدام کند.
از سوی دیگر محمدرضا یزدیزاده، اقتصاددان معتقد است بازار ارز آزاد بازاری برای تقاضای واردات نیست؛ بنابراین نمیتواند تعیینکننده ارزش واقعی پول ملی باشد.
انتقال سرمایه به بازار ارز اشتباه است
به گزارش ایسنا، «امید ماهرانی»، عضو کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه با توجه به تنشها و اتفاقات منطقهای هفتههای گذشته، شاهد هیجانات خرید و التهاب در بازار ارز بودیم، گفت: تنشهای اخیر باعث شده قیمت دلار دچار نوسان شود که امیدواریم تنش دیگری در منطقه رخ ندهد تا شاهد بازگشت ثبات و آرامش به بازار ارز باشیم.
وی انتقال سرمایه از بازارهای دیگر به بازار ارز را اشتباهی بزرگ و زیان بار از سوی مردم خواند و گفت: تجربه دو سال اخیر از نوسانات قیمت ارز نشان داده، بازار ارز، بازار مناسبی برای سرمایهگذاری نیست و به هیچ عنوان نباید چنین بازاری را به مردم پیشنهاد کرد. متاسفانه دلالان هم از این مورد سوءاستفاده میکنند و با به راه انداختن موج هیجانی در بازار به فکر کسب سود از ناآگاهی مردم هستند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: برخی از همکاران من نیز چندی پیش با بالا رفتن قیمت ارز کمی نگران شدند، اما با توجه به اتفاقات قبلی و مدیریت و کنترل بازار، معتقدند بازار دوباره به حالت قبل باز خواهد گشت و موج هیجانی ارز بیش از یکی دو هفته به طول نمیانجامد. البته همه چیز بستگی به این دارد که شاهد تنش جدیدی نباشیم.
ماهرانی، دلایل نوسانات ارز را کاملا غیر اقتصادی و مقطعی خواند و گفت: ما در روزهای گذشته در اکثر بازارهای جهان شاهد رکود و یا حرکت نزولی شاخصها بودیم. در نتیجه نباید با توجه به مؤلفههای بنیادین اقتصاد و همچنین شاخص بازارهای دیگر قیمت دلار این چنین افزایش داشته باشد و همین موضوع نشان میدهد همه چیز هیجانی است.
احتمال کاهش قیمت سکه
به گزارش اقتصاد آنلاین، قیمت سکه باید متاثر از قیمت طلای داخلی حرکت کند و البته «حباب سکه» را نیز در دلِ خود قرار دهد.
در هفته گذشته شاهد تخلیه بخشی از حباب سکه بودیم و حباب سکه از ۱۳ میلیون تومان در ۲۷ مهرماه، به ۱۰ میلیون تومان در تاریخ ۳ آبان رسید.
اما قیمت سکه در مدت زمان مشابه، تقریبا تغییر محسوسی را به خود ندید. این یعنی احتمال دارد که قیمت سکه نیز تقریبا به همان اندازه کاهش پیدا کند و وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شود.
اخبار مشابه
بانک مرکزی و روند نزولی قیمت سکه
دنیای اقتصاد . ۶ روز پیش
یک پنجم سکه 50 میلیون تومانی حباب است
بهار نیوز . ۱۵ روز پیش