اتوبوسهای برقی خریداری شده از چین با تمام موانع ایجاد شده در ماههای اخیر و ناامیدی برخی منتقدین از عمل طرف چینی به تعهدات خود بیش از یک ماه است که بارگیری شده و به ایران رسیده اما در گمرک در گیر و دار فرایندهای اداری باقی مانده و همین بهانهای شده که شهرداری تهران باز هم به سیبل انتقادات بدل شود و همین موضوع فرصتی باشد که تمام اتفاقات زمین و زمان به قرارداد شهرداری با چین برای تامین وسایل حمل و نقل عمومی پیوند زده شود.
تناقض گویی عضو شورای شهر تهران/ آقای تشکری هاشمی! چرا؟
جهان نیوز . ۱۴۰۳/۸/۱۰، ۲۲:۵۳
داغ کنيد+۱
کد مطلب : 903213
در این سفر یکی از اعضای منتقد شورا و البته رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر نیز به پیشنهاد مهدی چمران رئیس شورا، علیرضا زاکانی شهردار تهران را همراهی میکرد.
پس از سفر تیم مدیریت شهری تهران به چین، گزارشاتی از جلسات، بازدیدها، انعقاد تفاهمنامهها و رایزنیها برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی تهران در صحن شورا ارائه شد و رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل هم در آن جلسه در مورد بازدیدها و ظرفیت چینیها در تولید اتوبوس، واگن، تاکسی و موتورسیکلت برقی سخن گفت.
تشکری هاشمی در یکصد و هشتاد و نهمین جلسه شورا که ۱۴ آبانماه سال قبل برگزار شد، گفت: «این اتوبوسها با یک بار شارژ می توانند ۴۰۰ کیلومتر تردد داشته باشند و تا هشت سال گارانتی دارند در حالیکه شاید اتوبوسهای داخلی ما هشت سال قدمت فعالیت نداشته باشند. قیمت این خودروها ۱.۲ برابر اتوبوسهای داخلی است. ما اتوبوسهای دیزلی را هشت میلیارد تومان میخریم، در حالیکه اتوبوس های برقی را با ۱۰ میلیارد تومان می توانیم خریداری کنیم. شرکت سازنده چینی بزرگترین کارخانه تولیدکننده اتوبوس در دنیاست و اتوبوسهای مختلفی در آن تولید میشود و آمادگی همکاری با ایران را در این زمینه دارند. این شرکت اتوبوسهای ۱۸ متری تولید میکند و اتوبوسهای ۲۴ متری را نیز در دستور کار خود دارد.»
و یا همین عضو شورا مدتی بعد از سفر به چین در گفتوگو با خبرنگار شهر، در خصوص مباحث مطرح شده مبنی بر دلیل ورود مستقیم شهرداری تهران به واردات اتوبوس با وجود اتوبوسهای داخلی اذعان کرد: «بررسیهایی انجام دادیم که نشان داد اتوبوسهای ایرانی بسیار گرانتر و البته بسیار کمکیفیتتر از نمونههای خارجی بودند و امروز قیمت یک اتوبوس برقی و دیزلی داخلی و دیگر کشورهای سازنده تفاوت قیمت فاحشی دارد. این شرایط نشان میدهد قیمت محصول ایرانی به هیچ عنوان رقابتی نیست. تولیدکنندگان داخلی به جز اتاقسازی در باقی بخشها از جمله موتور، گیربکس، سیستم ترمز، جلوبندی و فرمان تماماً واردات انجام میدهند و اینگونه نیست که تصور کنیم این کارخانجات، اتوبوسساز هستند و جز اتاق و بدنه، مابقی تجهیزات را وارد می کنند؛ فلذا اینکه قیمت این محصولات گرانتر از محصولات خارجی است جای بحث دارد و باید ببینیم چرا این شرکتها نمیتوانند رقابت کنند و محصولاتشان کیفیت پایینتر و قیمت بالاتر دارند».
او در این گفتوگو تاکید کرده بود که با وجود این شرایط در حمایت از کارگر ایرانی نه صنعتگر ایرانی باید محصول داخلی را خریداری کنیم اما صنعتگران داخلی باید بدانند که این راه بینهایت نیست و در جایی حتماً به بنبست خواهد رسید و از این نوع رانتی که در اختیار سازندگان داخلی است، جلوگیری خواهد شد. در مجموع شهرداری تهران برای تأمین نیاز ناوگان حمل و نقل عمومی و حمایت از تولید داخلی، هم خرید خارجی و هم داخلی انجام داده تا سازندگان دیگر کشورها در واقع رقیبی کنار سازندگان داخلی باشد تا ایرادات را اصلاح کنند.
تشکری هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا«با توجه به قیمت بالای اتوبوسهای داخلی، خرید از این شرکتها و حمایت از این نوع تولید داخلی ضرر زدن به اقتصاد و جیب مردم نیست؟»، گفته بود: «حمایت از تولید داخلی ضرر به جیب مردم نیست بلکه حمایت از مدیری که نمیتواند سیستم و مجموعه خود را با کفایت اداره کند، ایراد دارد و ما باید کاری کنیم کسانی که مسئولیت بر عهده گرفتهاند وارد فضای رقابت شوند. حمایت از صنعتگر ایرانی به این معنا که تلاش کنند خود را به جایگاهی که باید برسانند، مشکلی ندارد اما اینکه رانتی به آنها داده شود، قطعاً قابل قبول نیست».
او با اشاره به قراردادهای منعقد شده با تولیدکنندگان داخلی و خارجی برای تأمین اتوبوسهای مورد نیاز پایتخت، اعلام کرد: «تمام قراردادهایی که در ایران منعقد شده نسبت به اتوبوسهای چینی که بسیار با کیفیتتر هستند، قیمت بالاتری دارد».
این سخنان نشان میدهد که معاون اسبق حمل و نقل و ترافیک شهرداری پایتخت و رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا به عنوان یک مدیر متخصص و صاحب نظر در این زمینه، بر کیفیت بالاتر و قیمت پایینتر اتوبوسهای چینی نسبت به تولیدات داخلی اذعان داشته و هیچ مخالفتی در رابطه با خرید محصولات خارجی توسط شهرداری تهران در آن دیده نمیشود.
اما اینکه روند در طول این مدت چگونه پیش رفته و چه اتفاقاتی افتاده، مشخص نیست که باعث شده عضو منتقد شورا از ورود شهرداری به بحث واردات اتوبوس و فهم بالای خودروسازی داخلی نسبت به مدیران شهرداری سخن بگوید و سخنانی که در مصاحبههای چند ماه اخیر مطرح میشود، تناقض آشکاری را نشان میدهد که جای تامل دارد.
او در گفتوگوی مفصلی با خبرگزاری تسنیم در ۸ تیرماه امسال نظر دیگری داشته و تاکید کرده است: «شما ابتدا باید مجموعه صاحب صلاحیت برای خرید اتوبوس باشید، شهرداری تهران یک صنعتگر نیست که بخواهد سفارش خرید بدهد باید از طریق یک سازنده که دارای مجوز و صلاحیتهای فنی و نمایندگی پس از فروش و دارای مجوز از وزارت صمت است، اقدام به خرید کند.
ما داریم محصولی را وارد کشور میکنیم که نه تنها شهرداری تهران صلاحیتهای علمی و تخصصی در مورد اتوبوسهای برقی را ندارد بلکه بسیاری از سازندگان داخلی هم هنوز به حدی از کفایت علمی و دانش تخصصی نرسیدهاند که درباره اتوبوسها بتوانند قاطع نظر بدهند حتی درباره مشخصات فنی کالایی که خریداری میکنیم هنوز دادههای مشخصی نداریم و نمیدانیم اتوبوسی که از چین وارد میکنیم چه دادههایی دارد.
بیش از 50 سال است که در کشورمان خودرو تولید میکنیم بعد ناگهان به ذهنمان میرسد که بیشتر از خودروساز داخلی میفهمیم، بیشتر از آنها با این صنعت آشنا هستیم و خودرو وارد کنیم؛ این حتماً رویه غلطی است.»
حال این سوال پیش میآید که چرا باید سازندگان داخلی که به گفته این عضو شورا و دیگر متخصصان این حوزه، خودروی بیکیفیتتر و گرانتر را به فروش میرسانند و به سختی به تعهدات خود در تامین خریدهای داخلی عمل میکنند، واسطه خرید و واردات اتوبوس خارجی باشند؟ آنهم وقتی بنابر گفتهها هنوز شرکت صاحب صلاحیتی برای تایید کیفیت اتوبوسهای برقی وجود ندارد.
اتوبوسهای برقی خریداری شده از چین با تمام موانع ایجاد شده در ماههای اخیر و ناامیدی برخی منتقدین از عمل طرف چینی به تعهدات خود بیش از یک ماه است که بارگیری شده و به ایران رسیده اما در گمرک در گیر و دار فرایندهای اداری باقی مانده و همین بهانهای شده که شهرداری تهران باز هم به سیبل انتقادات بدل شود و همین موضوع فرصتی باشد که تمام اتفاقات زمین و زمان به قرارداد شهرداری با چین برای تامین وسایل حمل و نقل عمومی پیوند زده شود.
سنگاندازی برخی اعضای شورای شهر تهران در زندگی مردم
مدیران دیروز، طلبکاران امروز!
jahannews.com/vdcfymd1mw6dx0a.igiw.html
# تگ ها
شورای شهر تهرانتشکری هاشمی ارسال نظر
اخبار مشابه
جنجال، دستاورد یکدستی اصولگرایانه
روز نو . ۱۷ ساعت پیش
سریال دنبالهدار سؤال از شهردار
روز نو . ۱۰ روز پیش
سریال دنبالهدار سؤال از شهردار
روز نو . ۱۱ روز پیش