افزایش 20 درصدی حقوق فقط فاصله طبقاتی و فشار اقتصادی را بیشتر می کند

افکار نیوز . ۱۴۰۳/۸/۱۱،‏ ۱۴:۵۰


بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت وگو با افکارنیوز:

محبی نجم آبادی گفت: افزایش حقوق یا باید پلکانی تعریف می شد یا عدد ثابتی برای تمام اقشار در نظر گرفته می‌شد. افزایش 20 درصدی حقوق جز باقی ماندن فشار بر قشر متوسط و ضعیف و افزایش فاصله طبقاتی هیچ دستاورد دیگری در پی نخواهد داشت.

بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با افکارنیوز ضمن اشاره به میزان افزایش حقوق در لایحه بودجه سال 1404، ابراز کرد: به وضوح می توان گفت که بیشتر روسای جمهوری دولت های قبل در شعارها و وعده هایشان عنوان کرده بودند که میزان افزایش حقوق عادلانه نیست و باید فاصله درآمد و مخارج نزدیک شود.

وی افزود: اما ازطرف دیگر صراحتا نیز می توان گفت دست کم رئیس جمهور فعلی، سابق و اسبق به عادلانه کردن میزان افزایش حقوق درلایحه بودجه عمل نکردند. حتی یکی از وعده‌های رئیس‌ دولت چهاردهم به مردم نیز موضوع عدالت بود. اما متاسفانه شاهد هستیم افزایش 20 درصدی حقوق در لایحه بودجه سال 1404 عادلانه نیست.

محبی نجم آبادی با بیان اینکه افزایش حقوق باید به صورت پلکانی درنظر گرفته می شد، ادامه داد: افزایش حقوق یا باید پلکانی تعریف می شد یا عدد ثابتی برای تمام اقشار در نظر گرفته می‌شد. برای مثال، کسی که امسال 10 میلیون تومان حقوق دریافت کرده، 12 میلیون تومان و شخصی که حقوقض 70 میلیون تومان بوده، درسال آینده 84 میلیون دریافت خواهد کرد.

با افزایش 20 درصدی حقوق فقط دریافتی دهک‌های بالاتر بیشتر می‌شود

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: این در حالی است که عملاً دریافتی دهک‌های بالاتر بیشتر می‌شود. ادامه و تداوم چنین روندی جز افزایش و تقویت فاصله طبقاتی و دامن زدن به گسل بی عدالتی در افزایش حقوق، هیچ دستاورد دیگری ندارد و این مسئله در حوزه مالیات ستانی نیز صدق می کند.

او با بیان اینکه کم کاری درحوزه مالیات ستانی نیز به مشکلات تورمی دامن زده است، گفت: یکی از گله هایی که تولیدی ها، اصناف، فعالان اقتصادی و مردم دارند این است که شفافیت کافی درحوزه مالیات گیری وجود ندارد. بنابراین می توان این نقد را نیز پذیرفت که در حوزه معوقات، فرار‌های مالیاتی و کاهش بعضی از معافیت‌های غیرضروری ظرفیت بالاتری داشتیم که دولت توجه‌ای به آن نکرده است

محبی نجم آبادی درادامه با اظهار اینکه چنین نقدی به این معنا نیست که مالیات‌ها را بیشتر کنیم، اضافه کرد: باوجود کم کاری دراین حوزه درآمد‌های مالیاتی در مقایسه با سال گذشته حدود 60 درصد رشد داشته است اما رشد 40 درصدی مالیات نیز در بودجه سال آینده کمی بیشتر از تصور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درانتها خاطرنشان کرد: اکنون بیشترین فشار مالی و اقتصادی و رفاهی به قشر ضعیف و متوسط است. لذا با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور، افزایش مالیات بر ارزش افزوده یک فشار مضاعف به مردم است. بنابراین مالیات ستانی باید هدفمند و به جای اخذ مالیات از اقشار ضعیف جامعه باید به سمت دانه درشت‌ها و افرادی که درآمد کلان دارند هدف گرفت.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.