اف ۳۵ یا سوخو ۵۷؛ کدام جنگنده نسل پنجم بهتر است؟

زیسان . ۱۴۰۳/۸/۱۱،‏ ۱۳:۲۶


کارشناسان هوانوردی، علاقه‌مندان به هوانوردی و احتمالاً خلبانان ارشد نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا به این فکر می‌کنند که آیا لاکهید مارتین، شرکت سازنده «اف-۳۵ آذرخش» واقعاً می‌تواند عملکرد بهتری از «سوخو-۵۷» (با نام مستعار «شرور – Felon» که ناتو بر روی آن گذاشته)، داشته باشد یا خیر.

اف-۳۵ در سال ۲۰۰۶ و سو-۵۷ در دهه ۲۰۱۰ اولین پرواز‌های خود را انجام دادند. هر دو جنگنده به عنوان یکی از «بهترین» جنگنده‌های رادارگریز نسل پنجم حال حاضر جهان در نظر گرفته می‌شوند.

 هر دو جنگنده قابلیت سوختگیری در آسمان را دارند، اما برد عملیاتی جنگنده روسی کمی بیشتر است. نسخه روسی تنها یک مدل، اما جنگنده آمریکایی سه نسخه اصلی دارد.

مایا کارلین ماه گذشته در وبسایت نشنال اینترست این ارزیابی را ارائه کرد که «علیرغم ادعا‌های روسیه مبنی بر اینکه سوخو-۵۷ قدرتمندترین سکوی نسل پنجم است که در آسمان پرواز می‌کند، این هواپیما در برابر یک اف-۳۵ لحظات سختی خواهد داشت.»


جنگنده اف ۳۵

روسیه سوخو-۵۷ را در مقادیر محدود تولید کرده است، در حالی که اف-۳۵ یک برنامه کاملاً توسعه یافته است.

اف-۳۵ هم نواقض خود را دارد. در قسمت جلوی این هواپیما، پردازنده‌های پیشرفته، جعبه‌های حسگر، اجزای راداری، سیستم‌های جنگ الکترونیک و سایر تجهیزات ارتباطی و مأموریتی قرار دارند. همه اینها اف-۳۵ را به یک مقر اطلاعاتی تبدیل می‌کند، البته فقط تا زمانی که سیستم‌های آن بیش از حد گرم نشوند و دچار اشکال نشود.

اف -۳۵ به عنوان یک جنگنده چندمنظوره طراحی شده که قادر به حمل انواع سلاح‌ها است. از سوی دیگر سوخو-۵۷ به عنوان یک جنگنده برای برتری هوایی در نظر گرفته شده که عمدتاً تنها موشک‌های هوا به هوا را حمل می‌کند. این بدان معنی است که سوخو-۵۷ برای مقابله با جنگنده‌های دیگر مجهزتر است، در حالی که اف -۳۵ برای مقابله با اهداف زمینی مناسب‌تر است.


جنگنده سوخو ۵۷

در نهایت، مساله هزینه تولید است. برای ساخت هر جنگنده اف -۳۵ حدود ۱۰۰ میلیون دلار هزینه می‌شود. اما تولید سوخو-۵۷ ارزان‌تر تمام می‌شود و هر فروند آن تقریبا ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

هر چند که احتمال رویارویی مستقیم این جنگنده‌ها در نبرد هوایی در آینده نزدیک با درصد احتمال اندکی ممکن است بوقوع بپیوند، اما به نظر می‌رسد در میزان کارآمدی، هر کدام از آنها در ماموریت‌های مختلف دارای مزیت‌های نسبی در مقایسه با یکدیگر هستند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.