کتاب «شصت» نوشته مرضیه اعتمادی است که لحظات فراموشنشدنی دهه شصت خورشیدی را برای مخاطب زنده میکند و نگاه متفاوتی به آنبرهه تاریخی دارد.
خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و ادب _ شیما ناصری: کتاب «شصت» نوشته مرضیه اعتمادی، توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده و بیش از آنکه صرفاً اثری داستانی باشد، پنجرهای است رو به واقعیتهای اجتماعی و فرهنگی دهه ۱۳۶۰ که نسلهای مختلف را تحت تأثیر قرار دادهاند. اعتمادی هم توانسته خواننده را به سفری در زمان برده و با چالشها، امیدها، تلخیها و شادیهای زندگی در دههای پرتلاطم همراه کند.
اینکتاب برای کسانی که تجربه زندگی در دهه شصت را نداشتهاند، فرصتی است تا فراز و نشیبهای آن دوره را لمس کنند. اعتمادی با به تصویر کشیدن روابط خانوادگی، دوستیها و چالشهای اجتماعی اینکار را انجام داده و کتابش، آئینهای از تجربهها و یادهاست.
اعتمادی در «شصت» با دقت در جزئیات، عناصر مختلفی از فرهنگ و اجتماع دهه مورد اشاره را از دل تاریخ بیرون کشیده و در قالب داستان روایت کرده است. این کتاب به خواننده فرصت میدهد نه تنها با لحظات شخصی و اجتماعی آن دهه آشنا شود، بلکه نگاهی عمیقتر به چگونگی تأثیرات آن دوران بر آینده و شکلگیری شخصیت افراد داشته باشد. نویسنده اثر از کلیشههای رایج درباره دهه شصت فراتر رفته و واقعیتهای دوران جنگ، محدودیتهای اجتماعی، و تغییرات اقتصادی را بازنمایی کرده است.
کتاب پیشرو حتی برای نسل جوان که تجربهای از دهه شصت ندارند، خواندنی است. اعتمادی تصویری از مردمی ارائه میدهد که در تلاش برای بهتر زیستن بودند و با محدودیتها و فشارهای بیشماری دست و پنجه نرم میکردند.
نگاه نو به دهه شصت
همانطور که اشاره شد اعتمادی در اینکتاب به ابعاد گوناگون فرهنگ و اجتماع دهه شصت پرداخته است. همبستگی اجتماعی، مسائل خانوادگی، فشارهای اجتماعی و مباحث هویتی و شخصیتی آن دوران ازجمله موضوعات محتوایی مطرحشده در اینکتاب هستند.
یکی از جنبههای کتاب «شصت» نگاه تازهای است که نویسنده به ایندهه دارد. این کتاب بهخلاف بسیاری از آثار دیگر، نگاهی بدون اغراق و بزرگنمایانه به مشکلات و خوشیهای دهه شصت دارد. اعتمادی با زبانی بیتکلف، به خواننده نشان میدهد دهه شصت هم پر از سختیها و مشکلات بوده، هم آمیخته با لحظات کوچک شادی و عشق بوده است. به اینترتیب نویسنده کتاب مورد اشاره، لحظات و اتفاقهایی را روایت کرده که در دل تلخیها، نور امید و زندگی را زنده نگه داشتهاند.
«شصت» اثری است که نه تنها برای بازتاب تجربههای شخصی نویسنده، بلکه برای بازنمایی خاطرات و احساسات یک نسل نوشته شده است. این کتاب فرصتی برای بازگشت به گذشته و نگاهی تازه به دههای است که در دل خود، رمز و رازهایی نهفته دارد.
روایت اتفاقهای درون کتاب، نشان میدهد چگونه لحظات و خاطرات، بر سرنوشت و هویت انسان تأثیر میگذارند.