رویداد24| وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا (پنتاگون) روز جمعه ۱۱ آبان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که به منظور حفاظت از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه و نیز پشتیبانی از اسرائیل و همچنین کاهش تنشها از طریق ایجاد بازدارندگی، چندین بمبافکن راهبردی دیگر و نیز ناوشکنهای ضد موشکهای بالستیک خود را به خاورمیانه خواهد فرستاد.
به نقل از دویچهوله، در همین راستا پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون اظهار داشت که آمریکا به دستور لوید آستین، وزیر دفاع این کشور قصد دارد چند بمبافکن بی-۵۲، ناوشکن دفاعی موشکهای بالستیک و نیز هواپیماهای سوخترسان به منطقه بفرستد.
در بیانیه پنتاگون ادعا شده: «در صورتی که ایران، شرکا یا نیروهای نیابتی آن از این وضعیت برای هدف قرار دادن نیروها یا منافع آمریکا در منطقه استفاده کنند، ایالات متحده آمریکا کلیه اقدامات لازم را به منظور دفاع از مردم خود صورت خواهد داد.»
با وجود این، در بیانیه منتشر شده از سوی پنتاگون به طور دقیق اشارهای به تعداد و جزئیات بیشتر در خصوص تجهیزاتی که قرار است به خاورمیانه اعزام شوند، نشده است.
در این بیانیه همچنین بدون اشاره به زمان دقیق خروج ناو هواپیمابر "یواساس آبراهام لینکلن" آمده است که اعزام تجهیزات جدید نظامی آمریکا همزمان با آماده شدن این ناو برای ترک منطقه خاورمیانه صورت خواهد گرفت.
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی نوشته است که ناوگروه آبراهام لینکلن اواسط ماه جاری میلادی خاورمیانه را ترک خواهد کرد.
این خبرگزاری همچنین به نقل از مقامهای نظامی ایالات متحده آمریکا نوشته است که به باور آنها تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه، عامل مهم بازدارنده در برابر حکومت ایران است و از این رو، این کشور چند هواپیمای بمبافکن بی-۵۲ استراتوفورترس، هواپیماهای سوخترسان و نیز ناوشکن دیگر به خاورمیانه اعزام خواهد کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین یادآور شده است که ایالات متحده طی ماههای گذشته نیز به دفعات و به منظور "هشدار آشکار به ایران"، بمبافکنهای استراتژیک بی-۵۲ خود را به خاورمیانه اعزام کرده بود و تنها طی یک ماه اخیر، این دومین مورد از اعزام بی-۵۲ به خاورمیانه به شمار میرود.
پیش از این خبرگزاریها گزارش داده بودند که پنتاگون از این بمبافکنها در جریان حمله به انبارهای زیرزمینی حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران در یمن استفاده کرده است.
اعزام ناوهای جنگی بیشتر آمریکا برای ایجاد بازدارندگی
اعلام خبر اعزام چند بمبافکن بی-۵۲ و همچنین چندین فروند ناوشکن دفاعی موشکهای بالستیک و نیز هواپیماهای سوخترسان به خاورمیانه در شرایطی صورت میگیرد که در یک سال گذشته و پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه، در تمام مدت دستکم دو فروند ناو هواپیمابر آمریکایی در منطقه خاورمیانه مستقر بودهاند.
همچنین طی ماههای گذشته ناو آبراهام لینکلن و دو ناوشکن آن در دریای عمان و سومین ناوشکن آن نیز به همراه دو ناو جنگی دیگر در دریای سرخ مستقر بودهاند. این ناو و ناوشکنهای آن مجموعا پنج هزار نیرو دارند. افزون بر این در این مدت دو ناوشکن و نیز یک گروه آبی خاکی دریایی مشتمل بر سه کشتی نظامی ایالات متحده در دریای مدیترانه انجام ماموریت میکردند.
از این رو به نظر میرسد که دلیل تصمیم پنتاگون برای تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه این است که در صورت خروج ناو آبراهام لینکلن، تا مدتی هیچ ناو آمریکایی در خلیج فارس و دریای عمان مستقر نخواهد بود. با این حال به گزارش آسوشیتدپرس، انتظار میرود که ناو هواپیمابر یواساس ترومن (USS Harry S. Truman) و سه ناو زیرمجموعه آن راهی دریای مدیترانه شوند.
تقویت حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه در شرایطی صورت میگیرد که جنگ اسرائیل با گروه حماس و نیز حزبالله همچنان ادامه دارد و در روزهای اخیر شواهد جدیدی از احتمال حمله دوباره حکومت ایران به اسرائیل منتشر شده است.
آسوشیتدپرس در گزارش خود با اشاره به اینکه خروج این ناوگروه از خاورمیانه سبب کاهش تعداد نیروهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه خواهد شد، مینویسد که ارسال هواپیماهای بمبافکن بی-۵۲ این خلاء را پُر میکند و توان نظامی ایالات متحده را افزایش میدهد.
این تغییر در آرایش نظامی همچنین در حالی است که آمریکا و اسرائیل روز پنجشنبه ۳۱ اکتبر (۱۰ آبان) بر "آمادگی کامل" خود به منظور دفاع در برابر اقدامات تهدیدآمیز حکومت ایران و گروههای وابسته و شبهنظامیان نیابتی آن تاکید کردند.
پیش از این اسرائیل در اقدامی تلافیجویانه نسبت به حمله موشکی گسترده سپاه پاسداران به این کشور، در ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ (۵ آبان ۱۴۰۳) سه موج حمله هوایی با نام عملیات روزهای پاسخ به ایران انجام داد. با این حال مقامهای حکومت ایران اعلام کردند که حمله اسرائیل کماهمیت و کماثر بوده و پدافند هوایی بخش زیادی از این حملات را دفع کرده است.
بر اساس ادعای این گزارش، این در حالی است که گزارشهای تحلیلی بسیاری با استناد به تصاویر ماهوارهای منتشر شده که نشان میدهند در جریان حملات تلافیجویانه اسرائیل، خسارات زیادی به برنامه موشکی جمهوری اسلامی وارد آمده است. شبکه فاکس نیوز در گزارشی به نقل از ی آگاه نوشت در جریان حملههای اسرائیل علیه جمهوری اسلامی، چهار سامانه دفاع هوایی اس-۳۰۰ ساخت روسیه نابود شده است.
براساس این گزارش یک سامانه اس-۳۰۰ در حمله هوایی فروردین و سه سامانه دیگر در حمله هوایی پنجم آبان اسرائیل به خاک ایران از بین رفتهاند.
در گزارش فاکس نیوز همچنین آمده است ارتش اسرائیل سامانههای راداری که در هدایت این موشکها در حملات ایران علیه اسرائیل استفاده شده بودند را نیز مورد اصابت قرار داده است.
این شبکه خبری آمریکایی به نقل از ایموس هوکاستاین، مشاور و فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در لبنان، مدعی شد که جمهوری اسلامی در نتیجه حملات اسرائیل عملا "بیدفاع" شده و آسمان این کشور در برابر حملات هوایی آینده "آسیبپذیر" شده است.
دیدارنیوز