کلید واژه کلاهبرداریهای اینترنتی «بیعانه» است
کیهان . ۱۴۰۳/۸/۱۲، ۲۰:۵۱
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت ضمن بیان توصیههایی برای پیشگیری از جرایم سایبری در حوزه خریدهای اینترنتی گفت: کلید واژه کلاهبرداریهای اینترنتی بیعانه است.
چندی پیش سرگرد جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا بیان کرده بود که تقریبا ۷۰ درصد جرایم حوزه سایبری در کشور جرایم مالی است و اولین جرم مالی کلاهبرداری اینترنتی است. از این رو با توجه به این مسئله و همچنین با توجه به افزایش روزافزون خریدهای اینترنتی در انواع شبکههای اجتماعی و پیامرسانها باید به این مسئله توجه ویژهای شود.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در همین رابطه و در گفتوگو با خبرگزاری میزان به بیان توصیههایی برای پیشگیری از جرایم سایبری در حوزه خریدهای اینترنتی پرداخت و گفت: تا جایی که ممکن است باید از سایتهایی خرید کنیم که دارای نماد اطمینان هستند. اگر در موتورهای جستوجو این کلید واژه را جستوجو کنید متوجه میشوید که این نماد چیست و میتوانید با کلیک بر روی لینک اصالتسنجی را انجام دهید.
سردار داود معظمی گودرزی، با بیان اینکه اگر به هر دلیلی مایل بودید از شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام و یا هر برنامه دیگری خرید کنید باید این نکته را به یاد داشته باشید که کلید واژه این نوع کلاهبرداریها بیعانه است، ادامه داد: تا زمانی که کالا را تحویل نگرفتید و از صحت آن کالا اطمینان حاصل نکردید به هیچ عنوان وجهی را پرداخت نکنید و پس از آنکه کالا را تحویل گرفتید و از صحتش اطمینان حاصل کردید تسویه حساب کنید.
معظمی گودرزی با اشاره به اینکه برخی از افراد سودجو کالایی را پایینتر از قیمت و با آدرسهای غیرواقعی در سایت دیوار عرضه میکنند، افزود: پروندههایی را داشتیم که غالبا آدرس مناطق شمالی تهران را میدادند و پس از آنکه با آنها تماس میگرفتیم خودشان را فردی متمول و یا دارای جایگاه اجتماعی خاص معرفی میکردند، برای مثال آن فرد خودش را پزشک معرفی میکرد و میگفت در حال رفتن به اتاق عمل هستم و وقت ندارم و اگر این کالا را میخواهید بیعانهای را پرداخت کنید تا این کالا را نفروشم و پس از آنکه پول را دریافت میکرد شخص را بلاک میکرد و دیگر پاسخگو نبود.
دیوار، شیپور و فضای مجازی
محل مناسبی برای فروش طلا و جواهر نیست
وی با تاکید بر اینکه سایت دیوار، شیپور و فضای مجای محل مناسبی برای فروش کالاهای گرانقیمت نظیر طلا و جواهر نیست، بیان داشت: هنگامی که شما این نوع کالاها را در منظر عموم قرار میدهید بلافاصله مجرمان سایبری به سراغتان میآیند و ممکن است با ترفندهای مختلف از رسید جعلی و ساختگی تا انواع کلاهبرداری و حتی تهدید جانی بخواهند به اموالتان دسترسی پیدا کنند و اموالتان به یغما رود. از این رو اگر خواستید طلا و جواهراتتان را بفروشید حتما در طلا فروشیهای معتبر که دارای مجوز هستند و از طریق فاکتوری که در اختیار دارید این اقدام را انجام دهید.