هشدار رسانه‌ها و تحلیل‌گران صهیونیست درباره اوضاع متشنج در کرانه باختری

خبرگزاری رسا . ۱۴۰۳/۸/۲۷،‏ ۲۱:۰۱


مرکز آمار فلسطین "معطی" اعلام کرد: مصادره زمین‌های فلسطینیان کرانه باختری پس از طوفان الاقصی چند برابر شده، اما نیروهای مقاومت در ماه گذشته، ۴۴۰ عملیات علیه صهیونیست‌ها در این منطقه انجام داده‌اند.

نمی توان آنچه را که در کرانه باختری رخ می دهد، از جمله کشتار، محاصره شهرها، اردوگاه ها و تهدید به آوارگی، از آنچه قبلاً اتفاق افتاده و آنچه در برنامه های رژیم صهیونیستی آمده است، جدا کرد. صهیونیسم این منطقه را به نام "یهودا و سامره" معرفی می کند.

رویای تسلط بر "یهودا و سامره" همچنان صهیونیست‌ها را آزار می‌دهد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر در سال ۲۰۲۰ اظهار داشت: ما بر این باوریم که فرصت برای بازگرداندن حاکمیت بر دره اردن و مناطق راهبردی در یهودا و سامره بوجود آمده است.

اما درخواست ها برای تشکیل دو دولت روز به روز افزایش یافته است و این بیشترین سردرگمی را برای صهیونیست‌ها بوجود آورده است، سخنان مکرر درباره راه حل دو دولت با این سؤالات: دولت فلسطین در کجا ایجاد خواهد شد؟ آیا "اسرائیل"، سرزمینی فلسطین را رها می کند؟

بسیاری معتقدند، حمله رژیم اشغالگر به کرانه باختری در چارچوب طرحی بزرگتر و قدیمی تر از یک عملیات نظامی صرف انجام می شود، زیرا این پروژه ای است که به طرح های صهیونیسم دینی متکی است.

رژیم اشغالگر عملیات نظامی گسترده‌ای را با هدف قرار دادن نیروهای مقاومت در جنین، طولکرم و طوبس در شمال کرانه باختری اشغالی آغاز کرده است.

منابع فلسطینی اعلام کردند، نیروهای صهیونیست از آغاز جنگ در نوار غزه در اکتبر سال گذشته، روزانه به سراسر کرانه باختری یورش می بردند که تا کنون منجر به شهادت بیش ۶۰۰ فلسطینی و بازداشت ۱۰ هزار نفر دیگر شده است. همچنین اخراج، تخریب مسکن، خشونت شهرک نشینان و گسترش شهرک ها افزایش یافته است.

کارشناسان تأیید می کنند که تعداد حملات از زمان آغاز جنگ "اسرائیل" علیه غزه "بیش از سه برابر" شده است و بیشتر این حملات به اردوگاه های آوارگان فلسطینی که تل آویو آنها را پایگاه های شبه نظامیان می داند، صورت می گیرد.

موسسه فلسیطنی "الضمیر" گزارش داد، ماهیت بازداشت فلسطینیان از ابتدای جنگ خشونت‌آمیزتر شده است، نیروهای اشغالگر اغلب به خانه‌های اسیران فلسطینی یورش می‌برند و تخریب و خانواده‌هایشان را تهدید می‌کنند. همچنین گزارش‌های متعدد حاکی از گسترش شکنجه و تجاوز جنسی به فلسطینیان در زندان های این رژیم منتشر شده است.

این موسسه اعلام کرد: ۱۰ اسیر فلسطینی از کرانه باختری پیش از پایان ماه مارس سال جاری در بازداشتگاه جان باختند.

اسموتریچ؛ بسازید، نگران هزینه‌ها نباشید

این همان چیزی است که اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی صراحتاً اعلام می کند، او می گوید که مأموریت اصلی او جلوگیری از تبدیل شدن کرانه باختری به بخشی از دولت فلسطین است و با اشاره به الحاق بی سر و صدا زمین‌های فلسطینیان از طریق تشویق شهرک سازی، فراهم کردن زیرساخت ها، شهرک نشینان صهیونیست برای ساخت بیشتر تحریک و تشویق می کند.

اسموتریچ در اجرای تسریع مصادره زمین های فلسطینیان، سیاست‌ها و اقداماتی را انجام داد که از آن جمله می‌توان به استفاده از نیروی نظامی بیش از حد، اشاره کرد. تسریع شهرک‌سازی، ایجاد تغییرات اساسی در شبکه راه ها در کرانه باختری و علاوه بر استفاده از ابزارهایی برای تسریع این طرح و با خفه کردن اقتصادی سازمانه یافته کرانه باختری، با سوء استفاده از اختیارات خود، به عنوان وزیر دارایی و به عنوان وزیر مسئول امور مدنی در منطقه کرانه باختری در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، طرح های خود را جرا می کند.

خفه کردن اقتصاد کرانه باختری

مؤید عفانه کارشناس فلسطینی گفت: با بسته شدن گذرگاه ها به سمت کرانه باختری، اقتصاد این منطقه در آستانه فروپاشی است، زیرا فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی دیگر نمی توانند برای خرید به جنین و تولکرم بیایند و در مقابل، فلسطینیان کرانه باختری نمی توانند برای کار به فلسطین اشغالی بروند.

عفانه می افزاید: زیان های اقتصادی بسته شدن گذرگاه ها پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر سال گذشته، اقتصاد شکننده کرانه باختری را فلج کرده و به نظر نمی رسد، در مقطع کنونی بازگشایی شود و نتیجه آن چند برابر شدن زیان‌ها و به نوعی زوال بخش هایی از بنگاه‌های کوچک فلسطینی خواهد بود.

این کارشناس فلسطینی در پایان تاکید کرد: آمارها و اقدامات "اسرائیل" با هدف تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین و محدود کردن جمعیت کرانه باختری در مقیاس وسیع در حال انجام است.

گسترش بیکاری و فقر در کرانه باختری

نیویورک تایمز نوشت: تشکیلات خودگردان فلسطین که بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می‌کند، تنها حدود ۵۰ درصد از حقوق کارکنان خود را که حدود ۱۴۰ هزار کارمند تخمین زده می‌شود، پرداخت می‌کند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، در سراسر کرانه باختری که حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد، نان‌آوران خانواده‌ها در این منطقه از ماه اکتبر حدود ۱۵۰ هزار شغل را از دست داده‌اند. همچنین ۱۴۸ هزار فلسطینی که در فلسطین اشغالی کار می کردند، شغل خود را از دست داده اند.

به نوشته این روزنامه، کرانه باختری نه تنها مشتریان "عرب اسرائیلی" خود را از دست داده است، بلکه حتی ساکنان محلی نیز به علت بی پولی و ترس از ادامه حملات "اسرائیل"، خرید خود را متوقف کرده اند.

واصف فرحات، صاحب رستوران مجلل و دو طبقه "علی بابا" در جنین می گوید: مردم اکنون می ترسند خانه های خود را ترک کنند.

به گزارش این روزنامه، کمتر از سه سال پیش، فرحات ۳ میلیون دلار برای افتتاح رستوران خود به امید بهبود وضعیت اقتصادی در کرانه باختری هزینه کرد، اما امروز آرزوهایش برای درآمد بیشتر برباد رفته است.

فرحات (۵۱ ساله) تایید می کند که قبلاً ۵۳ کارگر را در رستوران خود و یک رستوران دیگر در مرکز شهر استخدام کرده بود، اما امروز تنها ۱۸ کارمند باقی مانده اند، زیرا درآمدها ۹۰ درصد کاهش یافته است.

این روزنامه در ادامه نوشت؛ نیروهای "اسرائیلی" عمدا از تانک ها و بولدوزرهای زرهی در بخش های وسیعی از جنین و طولکرم به ویژه در نزدیکی اردوگاه های آوارگان استفاده کردند. جاده ها، لوله های آب و فاضلاب، خطوط برق و بسیاری از ویترین ها، دفاتر دولتی، سازمان ملل و نهادهای بین المللی تخریب شدند.

شلومو بروم، محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی، می گوید: عملیات ارتش صهیونیست نشان دهنده اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از موج جدیدی از بمب گذاری های انتحاری توسط گروه های مسلح انجام است.

اما واقعیت این عملیات نظامی، تنها منجر به کاهش فعالیت اقتصادی در حال فروپاشی در کرانه باختری شد.

عمار ابوبکر، رئیس اتاق بازرگانی جنین، که نماینده ۵ هزار شرکت بزرگ و کوچک فلسطینی است، می گوید که ۷۰ درصد این شرکت‌ها برای بقای خود تلاش می کنند.

ابوبکر می افزاید: این اتاق برای تعمیر جاده های اصلی تخریب شده توسط نیروهای صهیونیست کار می کند، زیرا تشکیلات خودگردان فلسطین پول کافی برای چنین کاری را ندارد.

علاوه بر خسارات ناشی از بسته شدن گذرگاه ها، اقتصاد کرانه باختری تحت فشار اعتصاب عمومی چند ماهه در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در همدردی با فلسطینیان کشته شده در حملات صهیونیست‌ها قرار گرفت.

بانک جهانی در گزارشی که اخیراً منتشر کرد، اعلام کرده که وضعیت مالی تشکیلات خودگردان فلسطین در سه ماه گذشته به طور قابل توجهی بدتر شده است که خطر سقوط مالی را به شدت افزایش می دهد.

این گزارش به "کاهش چشمگیر" در انتقال مالیات از رژیم صهیونیستی و کاهش قابل توجه فعالیت اقتصادی اشاره کرده است.

همپوشانی جغرافیا
سعید شاهین، استاد دانشگاه الخلیل گفت: بیش از صد هزار سلاح توسط ایتامار بن گویر وزیر امنیت رژیم صهیونیستی به میان باندهای صهیونیست توزیع شده است.

این استاد فلسطینی افزو: همپوشانی جغرافیا با سرزمین‌های اشغالی، نقش فزاینده تشکل‌های شبه نظامی صهیونیست را به خطر بزرگی برای فلسطینیان در کرانه باختری تبدیل کرده است. "اسرائیل" با انجام عملیات‌های نظامی مکرر در پی ریشه‌کن کردن کانون‌های مقاومت در کرانه باختری است.

فلسطینیان در کرانه باختری تایید کردند که ارتش رژیم صهیونیستی خانه های آنها را به بهانه انجام عملیات امنیتی به پادگان نظامی تبدیل می کند.

گزارش ها نشان می دهد که کنترل این رژیم بر خانه ها در ماه های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا ارتش اشغالگر ساکنان را تخلیه و خانه‌ها را به مقر نظامی نظامی تبدیل می کند.

احمد طوافشه (۶۲ ساله) فلسطینی ساکن منطقه سنجل در شمال رام الله، جزئیات هجوم چند هفته پیش به خانه اش و تبدیل آن به پادگان نظامی را بازگو کرد که در آن نیروهای ارتش اشغالگر به خانه او حمله و خانواده اش و چند خانواده دیگر را وادار به ترک خانه‌هایشان کردند.

طوافشه گفت: تک تیراندازان "اسرائیلی" در آپارتمان مستقر بودند، پرده ها را متناسب با رنگ لباس نیروهای اسرائیلی عوض کردند و چراغ های داخل خانه را خاموش کردند. وی افزود: خانواده پسرش را مجبور به ترک خانه کردند. ارتش به زور خانه را تحت کنترل خود درآورد و به آنها اطلاع داد که قصد دارد یک روز کامل در آنجا بماند.

وی افزود: از ورود و خروج ساکنان آپارتمان های همجوار جلوگیری شد و یک روز در سرنوشت نامعلومی ماندیم.

وی در ادامه گفت: تصور کنید دشمن شما بیاید و خانه شما را بگیرد و آن را به نقطه نظامی تبدیل کند و مانع رفت و آمد شود و شما نمی توانید کاری انجام بدهید و فقط تماشا می کنید.

حماس؛ مقاومت هوشیار باشد

زاهر جبارین، عضور ارشد جنبش مقاومت اسلامی "حماس" گفت: فلسطینیان برای به دست آوردن حقوق خود چاره ای جز مقابله با اشغالگران ندارند.

وی در مصاحبه با الجزیره افزود: در حال حاضر کرانه باختری وجود ندارد، زیرا شهرک‌سازی‌ها در همه جا احداث شده، ولی ما اجازه نمی‌دهیم سرنوشت مردمان به دست وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی باشد.

وی همچنین از نیروهای مقاومت خواست هوشیار باشند و مردم در برابر اشغالگری متحد شوند.

جبارین گفت: ما سال‌ها با اشغالگران مبارزه کردیم و همچنان در حال مبارزه هستیم. در حالی که ایتامار بن گویر تهدید به تخریب مسجدالاقصی می کند، جهان فقط تماشا می کند و کشورها حتی یک قدم هم برنمی دارد و ما حق داریم با اشغالگری مقابله کنیم.

نگاه کارشناسان فلسطینی درباره بازگشت ترامپ

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، پس از ۴ سال غیبت، توجه به غرب آسیا و به ویژه مسئله فلسطین و سیاستی که وی در پیش خواهد گرفت، معطوف شده است.

فلسطینی ها روابط دشواری با ترامپ و دولت او داشتند. او کمک مالی به آنروا "UNRWA" را متوقف کرد و دفتر ساف در واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ بست. او سفارت کشورش را به قدس اشغالی منتقل کرد و آن را مرکز رژیم صهیونیستی اعلام کرد. چشم انداز دستیابی به "صلح" در آنچه به "معامله قرن" معروف است، زیان آور و موجب تضییع حقوق فلسطینیان شد.

واصل ابو یوسف عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین گفت: فلسطینیان بر این باورند که احزاب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در حمایت از اشغالگری "اسرائیل" توافق دارند و آنها در تجاوز و جنگ علیه مردم فلسطین مشارکت کامل دارند.

ابو یوسف افزود: مقابله با خطرات و چالش‌های ناشی از پیروزی ترامپ مستلزم اجماع ملت فلسطین بر ادامه مبارزه و تسلیم نشدن است. تلاش همه در این مرحله مبتنی بر توقف نسل کشی، ایستادگی در برابر آوارگی چه از نوار غزه، چه از کرانه باختری و چه قدس اشغالی است، کاهش رنج مردم فلسطین و پایان دادن به اشغالگری است.

از سوی دیگر دکتر ایمن یوسف، استاد علوم سیاسی و کارشناس مسائل آمریکا، گفت: انتظار می رود پیروزی ترامپ در کل پرونده فلسطین تحول چشمگیر داشته باشد. مهمترین آن پیامد آن در مدیریت جنگ در نوار غزه خواهد بود. دو ماه آینده بسیار مهم است، زیرا این احتمال وجود دارد ترامپ از نتانیاهو بخواهد در مقابل حفظ آینده سیاسی او، جنگ در غزه را پایان دهد.

این کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: ترامپ سعی خواهد کرد با فعال کردن پروژه عادی سازی اقتصادی و سیاسی با کشورهای عربی و تلاش برای مدیریت امور به دور از رویارویی های نظامی، به رویکردهای جدیدی در رابطه با موضوع فلسطین دست یابد. عادی سازی همه جانبه با اعراب با فشار که اکثر کشورهای عربی به آن خواهند پیوست.

احمد ابو الهیجا تحلیلگر سیاسی عرب، هم به نوبه خود معتقد است که ترامپ برای توقف جنگ غزه حرکت خواهد کرد، اما فلسطینیان کرانه باختری بهای سنگینی را پرداخت خواهند کرد، زیرا ممکن است از تصمیمات افراطرگرایان صهیونیست حمایت کند.

ابوالهیجا معتقد است نوعی مداخله منطقه ای برای مقابله با موضوع فلسطین تحمیل شود و در عین حال نقش تشکیلات خودگردان فلسطین را تضعیف کند. اما "اسرائیل" نگران پایان دادن به موجودیت تشکیلات خودگردان فلسطین است، اما در مرحله کنونی، طبق توصیف اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، تشکیلات خودگردان باید مانند فردی باشد که سرش بالای آب و بدنش زیر آب باشد و نباید به او اجازه داد غرق شود یا بالا بیاید.

ارسال نظرات
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه