اگر فرض کنیم آمار ۱۰ میلیون نفر مهاجر افغان، نزدیکترین تخمین به آمار واقعی باشد، میتوان گفت با توجه به جمعیت استان فارس با جمعیتی نزدیک به ۵.۲ میلیون نفر، در ایران به اندازهی دو استان فارس، اتباع افغان وجود دارد.
یکی از مسئولان اخیرا گفته است روزانه سه هزار نفر از اتباع غیرمجاز از ایران اخراج میشوند. این ادعا درحالی است که آمار ورود مهاجرین افغان طبق تخمین برخی از کارشناسها، بیشتر از تعدادی است که به کشورشان برگردانده میشوند!
به گزارش انصاف نیوز، اردشیر گراوند، پژوهشگر، رئیس سابق و طراح مرکز رصد امور اجتماعی وزارت کشور گفته است:
-تعداد مهاجرین افغان اینقدر در ایران زیاد است که چند سال طول میکشد تا با خروج روزانهی تعدادی از آنها، به حد منطقی از حضور اتباع در ایران برسیم.
-از آن جایی که ورود بیشتر مهاجران به شکل قاچاق است، نمیتوان آمار دقیقی ارائه کرد.
-رفتن مهاجران به معنای استقرار در افغانستان نیست و بخش عمدهای از آنها ممکن است دوباره برمیگردند! در حال حاضر کارهای ساختمانی در ایران راکد است و از آنجاییکه بیشتر مهاجران در این حوزه کار میکنند، اشتغال و درآمد کمتری نسبت به گذشته دارند.
-از طرف دیگر، گرانی مواد غذایی و هزینههای زندگی، ماندن در ایران را برایشان سخت کرده است و باعث شده بخواهند که به کشورشان برگردند و ایران را بهعنوان گذرگاه انتخاب کنند تا بعدا به کشورهای اروپایی بروند. شرایط ایران طوری است که به شکل سلبی و نه ایجابی مهاجرین به کشورشان برگردند.
فاطمه اشرفی، کارشناس سیاستگذاریهای حوزه مهاجرت و پناهندگی گفته است:
-روزانه مهاجرانی بیش از دو برابر تعداد اخراجی ها، به صورت قانونی و غیرقانونی از افغانستان وارد ایران میشوند.
-او میگوید تعداد مهاجرین غیرقانونی بالاست و فشار اجتماعی هم زیاد است و صرفا تعداد اخراجها مهم نیست بلکه باید ظرفیتهای انسانی و لجستیکی را هم در نظر گرفت.
-اگر فرض کنیم آمار ۱۰ میلیون نفر مهاجر افغان، نزدیکترین تخمین به آمار واقعی باشد، میتوان گفت با توجه به جمعیت استان فارس با جمعیتی نزدیک به ۵.۲ میلیون نفر، در ایران به اندازهی دو استان فارس، اتباع افغان وجود دارد.