افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌های ایران خودرو و سایپا با بازار چه می‌کند؟

زیسان . ۱۴۰۳/۸/۲۸،‏ ۱۱:۲۹


قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا افزایش پیدا کرد تا نگرانی‌های عمومی نسبت به افزایش نرخ‌ها در بازار خودرو افزایشی شود.

زی‌سان: پس از گذشت قریب به یک سال قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا به صورت رسمی افزایش پیدا کرد. 

به گزارش زی‌سان، بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته، قیمت اصلاح شده محصولات خودروسازان بزرگ ابلاغ شد.

علیمردان عظیمی (مدیرعامل گروه خودروسازی ایران‌خودرو) و سید جواد توسلی‌مهر (مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا) هر یک در اطلاعیه‌های جداگانه لیست جدید قیمت محصولات خود را اعلام کردند.

ایران خودرو طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اصلاح قیمت محصولات ایران‌خودرو پس از گذشت بیش از یک سال از آخرین تاریخ تعیین قیمت‌های فروش این شرکت به مرحله اجرا رسید. بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته، قیمت اصلاح شده محصولات خودروسازان ابلاغ شد.

به روز رسانی قیمت‌ها پس از یک سال

ایران خودرو نوشت: این اصلاح قیمت از محل هزینه‌های تولید خودرو و مستند به اقلام هزینه‌ای درج شده در صورت‌های مالی و حسابرسی شده شرکت‌های خودروساز است و بعد از گذشت بیش از یک سال از آخرین به‌روزآوری قیمت محصولات (طی مصوبه ۶۱۱ مورخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) اجرا می‌شود.

قطعا توسعه صنعت خودرو متناسب با صنعت جهانی و افزایش تولید، در گرو سودآوری این صنعت خواهد بود و امید می‌رود با اجرای صحیح و به موقع دستورالعمل تنظیم بازار، این صنعت از وضعیت زیان‌دهی فعلی خارج شود.

تزریق نقدینگی به جریان تامین و تولید خودرو بی‌تردید افزایش شمارگان تولید را به‌همراه خواهد داشت و با ایجاد شرایط اجرای پروژه‌های ارتقای کیفیت در کنار توسعه محصولات، مسیر جلب رضایتمندی مشتریان را هموار خواهد کرد.

امید می‌رود، پس از این اصلاح قیمت و کاهش قیمت در حاشیه بازار محصولات، امکان خرید مستقیم مصرف‌کنندگان واقعی از تولیدکننده، بیش از پیش فراهم شود.

اصلاح قیمت محصولات سایپا

سایپا نیز طی اطلاعیه اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته، قیمت اصلاح شده محصولات خودروسازان ابلاغ شد. این اصلاح قیمت از محل هزینه‌های تولید خودرو و مستند به اقلام هزینه‌ای درج شده در صورت‌های مالی و حسابرسی شده شرکت‌های خودروساز اجرا می‌شود.

قطعا توسعه صنعت خودرو متناسب با صنعت جهانی و افزایش تولید، در گرو سودآوری این صنعت خواهد بود و امید می‌رود با اجرای صحیح و به موقع دستورالعمل تنظیم بازار، این صنعت از وضعیت زیان‌دهی فعلی خارج شود.

تزریق نقدینگی به جریان تامین و تولید خودرو قطعا افزایش شمارگان تولید را به‌همراه خواهد داشت و با ایجاد شرایط اجرای پروژه‌های ارتقای کیفیت در کنار توسعه محصولات، مسیر جلب رضایتمندی مشتریان را هموار خواهد کرد.

تاثیر ابلاغ قیمت‌های جدید بر نرخ‌ها در بازار خودرو

استدلال خودروسازان برای افزایش قیمت‌ها این است که نهاده‌های تولید طی یک سال گذشته افزایش پیدا کرده و باید متناسب با تورم و افزایش نرخ دلار، قیمت‌های افزایش پیدا کنند. آن‌چه هویدا بوده این است که قیمت‌ها حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده‌اند، اما قبل‌تر برخی از مدیران خودروسازان داخلی خواستار افزایش قیمت ۸۰ درصدی شده بودند. حال پرسش مهم این است که افزایش قیمت‌ها تحویل کارخانه، چه تاثیری بر قیمت‌ها در بازار خودرو دارد. 

در این ارتباط، اسد کرمی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: طی یکی دو روز گذشته که شایعه افزایش قیمت خودرو در کارخانه منتشر شد بازار واکنش نشان داد و قیمت خودرو به صورت میانگین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان گران شد.

وی افزود: امروز نیز با توجه به صدور مجوز افزایش قیمت خودرو که به طور متوسط ۳۰ درصد اعلام شده، قطعاً بازار واکنش نشان خواهد داد و به نظر می‌رسد امروز شاهد رشد ۵ درصدی قیمت‌ها در بازار آزاد باشیم.

کرمی تصریح کرد: البته با توجه به اینکه بازار راکد است این افزایش ۳۰ درصدی نهایتاً می‌تواند منجر به افزایش ۱۰ درصدی قیمت‌ها در بازار آزاد شود.

وی تاکید کرد: از مدت‌ها پیش بازار درگیر رکود شده و خریدار خاصی در بازار وجود ندارد حال باید دید با صدور مجوز افزایش قیمت خودرو‌ها در کارخانه واکنش مصرف کنندگان چه خواهد بود. به نظر من با توجه به اینکه قیمت‌ها رسماً بالا رفته و به نوعی تکلیف بازار هم روشن شده مصرف کنندگان به بازار بر می‌گردند.

کرمی گفت: به هر حال در این یکی دو روزه تأثیر این مجوز افزایش قیمت، خود را در بازار آزاد خودرو نشان می‌دهد.

اقتصادنیوز نیز نوشت: دو خودروساز بزرگ کشور همچنان درگیر واگذاری محصولاتی هستند که سال گذشته در سامانه یکپارچه فروش در دسترس مشتریان قرار دادند. از آنجایی که متقاضیان برای در اختیار گرفتن خودرو‌های مورد نظر خود مبلغی به حساب خودروسازان واریز نکردند، این افزایش قیمت شامل آنها می‌شود.

به عبارت دیگر می‌توان گفت متقاضیان خودرو‌های سامانه یکپارچه فروش با رسمی شدن خبر افزایش قیمت کارخانه‌ای چشمشان گریان می‌شود. زیرا زمانی که برای خودروی مورد نظر خود نام نویسی کردند نه خبری از بحث ارتقای استاندارد‌های خودرویی بود، نه خبری از افرایش قیمت کارخانه‌ای، تنها بدشانسی باعث شد موعد تحویل خودرو‌های مورد نظر آنها به پاییز و زمستان ۱۴۰۳ بیفتد.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.