ساعاتی پس از انتشار گزارشها درباره تصمیم واشنگتن مبنی بر صدور مجوز استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد آمریکایی در عمق خاک روسیه، قانونگذاران در مسکو به این تصمیم واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «ویک»، قانونگذاران روس در مسکو در واکنش به انتشار گزارشها درباره تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر صدور مجوز برای اوکراین جهت استفاده از موشکهای دوربرد «اتکمز» علیه اهدافی در عمق خاک روسیه، این تصمیم را تشدید خطرناک جنگ توصیف کردند که میتواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.
تغییر بزرگ سیاست بایدن که در واپسین ماههای دوران ریاست جمهوری وی صورت گرفته است، کییف را قادر خواهد ساخت تا از این موشکهای دوربرد برای آنچه دفاع از خود در منطقه کورسک خوانده شده است، استفاده کند!
در این گزارش که نیویورکتایمز به نقل از منابع آگاه منتشر کرده، اضافه شده است که مشاوران بایدن درباره این تصمیم اختلاف نظر دارند. به نوشته تایمز، تصمیم بایدن در واکنش به ادعای اعزام نیرو از کره شمالی به روسیه برای کمک به این کشور در جنگ علیه اوکراین در منطقه کورسک اتخاذ شده است.
با این حال، قانونگذاران روس به این تصمیم واکنش نشان داده و تاکید کردهاند که تصمیم مذکور به معنای تبدیل شدن قریبالوقوع اوکراین به تلی از خاکستر است. آندری کلیشاس، یکی از اعضای ارشد مجلس نمایندگان پارلمان روسیه در پیامی در تلگرام نوشت که «غرب تصمیم به تشدید تنش در چنین سطحی گرفته است که میتواند تا صبح فردا به موجودیت اوکراین به عنوان یک کشور پایان دهد.»
ولادیمیر ژاباروف، معاون اول کمیته امور بینالملل مجلس اعلای روسیه به تاس گفته است که پاسخ مسکو «بیدرنگ» خواهد بود. به گفته وی «اینتصمیم، گامی بسیار بلند در مسیر آغاز جنگ جهانی سوم است.»
لئونید اسلاتسکی، رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه نیز گفته است که این اقدام پاسخی سختتر را میطلبد. وی به تاس گفت: حملات با موشکهای آمریکایی به عمق مناطق در خاک روسیه، به طور اجتنابناپذیری دربردارنده تشدید جدی جنگ است که میتواند به عواقبی به مراتب وخیمتر منجر شود.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در واکنش به گزارشها درباره این تصمیم گفت که «بسیاری افراد رسانهای میگویند که ما مجوز اقدامات مقتضی را دریافت کردهایم. اما این حملات با حرف و کلام شدنی نیست. این مسائل اطلاعرسانی نمیشوند. موشکها خودشان زبان دارند!»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در جریان کارزار انتخاباتیاش همواره نسبت به ارائه کمکهای بیقید و شرط برای کییف ابراز تردید کرد و متعهد شد که در صورت پیروزی در انتخابات، از طریق دیپلماتیک به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، دموکراتها و همچنین مقامات اوکراینی و اروپایی را درباره تصمیم دولت دوم او مبنی بر «رها کردن» کییف افزایش داده و مسکو همواره تاکید کرده است که صدور مجوز استفاده از موشکهای دوربرد غربی در خاک روسیه، به معنای مداخله مستقیم ناتو در جنگ اوکراین است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرده است که این کشور در واکنش به این تهدیدها تصمیماتی «مقتضی» اتخاذ خواهد کرد.