دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: اگر روند سیاست گذاری ها و قیمت گذاری دستوری به شیوه قبل ادامه پیدا کند در آینده نزدیک چرخ صنعت خودروسازی و زنجیره تامین از حرکت خواهد ایستاد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: اگر روند سیاست گذاری ها و قیمت گذاری دستوری به شیوه قبل ادامه پیدا کند در آینده نزدیک چرخ صنعت خودروسازی و زنجیره تامین از حرکت خواهد ایستاد و در صورت اصلاح سیاستها و حل مشکلات، شاهد رضایت مردم و تولید کنندگان خواهیم بود.
آرش محبی نژاد، با بیان این مطلب گفت: در چند سال اخیر صنعت خودرو و زنجیره تامین به علت نبود متولی مشخص، عدم سیاست گذاری متمرکز و اختلاف نظر بین مسوولان و همچنین قیمت گذاری دستوری دچار مشکلات متعدد و جبران ناپذیری شده است. به طوری که بعد از چند سال و نتایج منفی راهی برای برون رفت از آن ارائه نمی دهند.
وی ادامه داد: با ادامه روند فعلی و ادامه زیان دهی خودروسازان، مشکل نقدینگی و کمبود منابع مالی بسیار زیاد شده است و امکان ادامه فعالیت برای شرکت های قطعه ساز فراهم نیست و باید منتظر تعطیلی آنان باشیم، ولی انشا الله با عزم جدی دولت در حل مشکلات صنعت خودرو شاهد بارقه های امید برای مردم و تولید کنندگان خواهیم بود.
محبی نژاد افزود: مشتریان از صنعت خودرو سازی انتظار خرید خودرو با کیفیت و قیمت مناسب را دارند اما قیمت گذاری دستوری باعث شد مشتریان کاذب و واقعی از طریق لاتاری شانس خود را برای خرید خودرو امتحان کنند ولی مردم درصورت عدم برنده شدن در این لاتاری مجبور هستند خودرو را با قیمت بیشتر از کارخانه از دلالان خریداری کند و سود واقعی نصب واسطه ها شود.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور ادامه داد: نظام قیمت گذاری دستوری بیش از 500 همت شکاف بین قیمت کارخانه و بازار ایجاد کرده و این حجم از منابع مالی نصیب صنعت خودرو، قطعه سازی، مشتریان و دولت نشد.
وی افزود: از دیگر گروه متضرر در صنعت خودروسازی سهامداران خرد بورسی هستند که به خاطر زیان انباشته 250 همتی دو خودرو سازی بزرگ کشور سرمایه های خود را از دست دادند .
محبی نژاد به شرایط زنجیره تامین اشاره کرد و افزود: قطعه سازان به علت عدم دریافت مطالبات و عدم اصلاح قیمت های خود دچار مشکلات متعددی شدند به طوری که هم اکنون مطالبات تعیین تکلیف نشده زنجیره تامین خودرو از سوی خودروسازان پرداخت نشده است.
وی آینده فروشی را پاشنه آشیل صنعت خودرو سازی دانست و افزود: شرکت های خودروساز برای تامین منابع مالی خود اقدام به آینده فروشی به ارزش 90 همت کردند به طوری که اگر اصلاح قیمت گذاری صورت نگیرند و این روند ادامه داشته باشد شاهد توقف صنعت خودروسازی خواهیم بود.
محبی نژاد ادامه داد: فروش خودرو درب کارخانه با قیمت عادلانه یا حاشیه بازار منطبق با علم اقتصاد و روش هایی که در تمام دنیا مرسوم است انجام شود و اگر این طرح اجرا شود شاهد کنترل بازار و کاهش قیمت بازار با افزایش تیراژ تولید و عرضه خودرو خواهیم بود.