مسئولین با قطع برق، پالس ضعف به دشمنان ندهند/ اگر مسئله حل نشود مجلس وارد عمل می‌شود

ایسکا نیوز . ۱۴۰۳/۸/۲۸،‏ ۱۶:۳۹


عضو هیات رئیسه مجلس در گفتگو با ایسکانیوز مطرح کرد؛

مسئولین با قطع برق، پالس ضعف به دشمنان ندهند/ اگر مسئله حل نشود مجلس وارد عمل می‌شود

یوسفی گفت: نکند با تصمیم‌های نابجایی مانند قطع برق خانگی در حال پالس ضعف دادن به دشمن در این شرایط باشیم. دولت شفاف به مردم بگوید در حالی که موظف بوده که سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را برای یک دوره سه ماهه تامین کند، چرا از این وظیفه عدول کرده است؟

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ از اوایل هفته جاری دولت پزشکیان اقدام به اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در بخش خانگی و در میانه پاییز ‌کرده است که این تصمیم دولت چهاردهم در نوع خود بی‌سابقه است.

؛

معمای افزایش قیمت بنزین/ پزشکیان برای اصلاح قیمت بنزین از تجربه‌های موفق استفاده کند تا آبان ۹۸ تکرار نشود

دولت دلیل این اقدام را «دوگانه‌سازی تولید برق با مازوت» یعنی آلودگی هوا و «سلامت شهروندان» اعلام کرده است اما گزارش های مرکز پژوهش های مجلس حاکی از این است که تصمیم حساسیت برانگیز اخیر ربطی به تامین هوای پاک ندارد و کسری شدید ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها علت اصلی است.

در بخشی از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است: «در سال ۱۴۰۱ میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به ۳۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید و اگرچه به‌واسطه افزایش دما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافت، اما همچنان چالش ناترازی گاز طبیعی در کل سال به‌ویژه ماه‌های سرد وجود دارد.»

در ادامه این گزارش تصریح شده است: «مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌های حرارتی افزایش یافته و در حال‌حاضر ذخایر گازوئیل و نفت‌کوره نیروگاه‌ها در ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ نسبت به‌مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده و افزایش ناترازی گاز و عدم امکان تأمین سوخت مایع جایگزین، چالش‌هایی را برای تأمین برق در زمستان به وجود آورده‌است.»

با وجود رشد نسبی تخصیص گازوئیل و مازوت به نیروگاه‌ها از ابتدای شهریور تا میانه آبان، این پرسش مطرح است که چرا وزارت نفت و وزارت نیرو پیش‌بینی واقعی نسبت به نیاز نیروگاه‌ها در ایام سرد امسال و میزان عقب‌ماندگی نداشته‌اند تا با تصمیمات ویژه‌تر و متمرکز بتوانند گازوئیل مورد نیاز نیروگاه‌ها را در فاصله ۲ ماه‌ گذشته تامین کنند؟

در راستای تحلیل پیامدهای ناشی از تصمیم قطع برق مشترکان خانگی و نحوه مواجهه مجلس با این تصمیم دولت با مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس دوازدهم شورای اسلامی گفتگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

دوقطبی‌سازی چاره‌ساز حل مشکل ناترازی انرژی نیست

یوسفی درباره دوگانه هوای پاک و عدم تامین سوخت نیروگاه‌ها که این روزها جزو علل قطعی برق مصارف خانگی از سوی طیف‌های مختلف سیاسی مطرح می‌شود، به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: مردم از ما در مجلس به عنوان قانون‌گذار و نمایندگان آن‌ها و دولت به عنوان مجری قوانین می‌خواهند مشکلاتی که در زمینه ناترازی بخش انرژی گریبان گیرشان شده حل کنیم. شعار و دوقطبی سازی برای حل این مشکلات چاره‌ساز نیست و رهبر انقلاب نیز بارها تاکید کرده‌اند که دو قطبی ایجاد نکنید. ما آماده‌ایم تا در جلسات کارشناسی درباره دلایل قطعی برق مصارف خانگی گفتگو کنیم.

وی تصریح کرد: ناترازی انرژی یک واقعیت است و کسی نباید تلاش نکند این مسئله را گردن مجلس و یا یک دولت بیندازد. در این زمینه بحث‌های مفصلی وجود دارد اما کسی باید پاسخ دهد که دو دهه قبل بیش از ۹۰ درصد سوخت نیروگاه‌ها را روی پایه گاز گذاشت. کسی باید پاسخ دهد که در زمانی که باید نیروگاه سوخت ترکیبی می‌ساخت درگیر موضوعات دیگر بود.

عضو هیات رئیسه مجلس با انتقاد از جهت‌گیری های اشتباه در زمان فعلی گفت: نقطه ثقل معاهده پاریس و کاپ ۲۹ آذربایجان، حذف سوخت‌های فسیلی است اما باید چرا از مصرف سوخت زغال سنگ در انگلستان پیشگیری نمی‌شود؟ امروزه آمریکا و بسیاری از کشورهای جهان از معاهده پاریس خارج شده‌اند و به کاپ ۲۹ آذربایجان بی‌اعتنا هستند اما برخی در داخل به دولت فشار می‌آورند که وزن زیادی به این معاهدات و اجلاس‌ها بدهد. در حالی که مسئله اصلی این است که چرا قانون هوای پاک و ماده ۱۰ و ۱۲ رفع موانع تولید که به صراحت بر توسعه حمل و نقل عمومی تاکید دارد، اجرا نمی‌شود؟ تامین هزینه گسترش حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس چرا اجرا نمی‌شود؟

یوسفی با بیان این‌که در مجلس یازدهم به پیشنهاد نمایندگان و اهتمام دولت شهید رئیسی ۲۰ هزار میلیارد تومان برای خرید ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس اختصاص داده شد، گفت: چرا تا پیش از این چنین اقدامی صورت نگرفته بود؟ چرا در دولت یازدهم و دوازدهم یک اتوبوس به حمل و نقل عمومی اضافه نشد. چرا امروز بعضی افراد با اتوبوس‌های برقی که در شهرداری تهران خریداری شد مخالفت می‌کنند و می‌گویند باید از اتوبوس داخلی استفاده کنید. اتوبوسی که هم بی‌کیفیت است هم کارخانه داخلی آن را به قیمت خون مردم می‌فروشد. چرا با اجازه واردات خودروی باکفیت خارجی موافقت نمی‌شود؟

چه کسی پشت سر مافیای خودرو است؟

وی افزود: مردم در حال حاضر ماشین بی‌کیفیت گرانقیمت با تکنولوژی دهه چهل و پنجاه می‌خرند و این خودرو پس از طی مسافت صد کیلومتر بین ۱۰ تا ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کند. قیمت یک کامیون بین‌شهری با تکنولوژی بیش از ۳۰ سال قبل به ۲۰ میلیارد تومان رسیده است و متاسفانه این کامیون در ۱۰۰ کیلومتر بین ۳۰ تا ۳۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کند! آیا باز هم مقصر مردم هستند؟ چه کسی پشت سر مافیای خودرو است؟ اگر مسئله صرفا تامین هوای پاک است آیا مثلا مردم اهواز حق دارند گله کنند که چرا فقط سوخت مازوت در سه نیروگاه ممنوع شده است؟ چرا سوخت مازوت برای همه ممنوع نمی‌شود؟ در حال حاضر هزینه محدودیت مازوت‌سوزی شامل قطع برق در زهک و زابل و حمیدیه و جنوب کشور شده است اما در شمال شهر تهران برق قطع نمی‌شود! چرا چه دلیلی دارد؟ چون خانه مسئولین در آن منطقه قرار دارد؟

عضو هیات رئیسه مجلس با انتقاد از این که برخی از نزدیکان رئیس جمهوری در حال سیاست‌زده کردن موضوعات اجتماعی و اقتصادی هستند گفت: برخی صاحب‌نظران که به جریان اصلاح‌طلب نزدیک هستند در دولت قبلی بر سر دلار ۳۰ هزار تومانی غوغا می‌کردند (ما در هر دولتی با کوچک شدن سفره مردم مخالف هستیم) اما در دولت فعلی درباره دلار ۱۰۰ هزار تومانی هم ایده‌پردازی می‌کنند! همین افراد در حال گفتمان‌سازی هستند تا انرژی را برای مردم گران کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر دولت ناترزای انرژی را میراث دولت‌های گذشته می‌داند با همین استدلال باید پرسید که چرا در سال‌های گذشته قطعی برق به این شکل نداشتیم؟ آیا در آن دوران نیروگاه‌ها با کمبود گازوئیل مواجه نبودند؟ خود آقای پزشکیان از افراد انقلابی هستند و سابقه رزمنده بودن در دوران دفاع مقدس را دارند اما فراموش نکنیم افرادی در اطراف ایشان وجود دارند که در زمان مذاکرات هسته‌ای هر از چندگاهی مسئولین و مردم را از قدرت نظامی آمریکا می‌ترساندند و حالا دوباره مشغول کار هستند.

نکند با تصمیم‌های نابجایی مانند قطع برق در حال پالس ضعف به دشمن در این شرایط باشیم

یوسفی ضمن هشدار درباره زمینه‌سازی از وضعیت فعلی برای سوء استفاده بیگانگان گفت: نکند با تصمیم‌های نابجایی مانند قطع برق خانگی در حال پالس ضعف به دشمن در این شرایط باشیم. دولت شفاف به مردم بگوید که در حالی که موظف بوده که سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را برای یک دوره سه ماهه تامین کند، چرا از این وظیفه عدول کرده است؟ و حالا نیز چرا با تبعیض برخورد می‌کند؟ آیا ریه‌های مردم در کرمان و اهواز و ... با ریه‌های مردم کلانشهرهای متمول فرق دارد؟

وی افزود: باید با مردم صادق بود زیرا دو قطبی سازی جز این که مردم را دچار خطای راهبردی کند، حاصلی ندارد البته مردم آگاه است اما دود دوقطبی سازی در چنین مسائلی به هر حال به چشم مردم می‌رود. کمبود برق امروز برای مردم حالتی شبیه به کمبود مرغ و گوشت و ... در دهه ۹۰ تداعی کرده است و ما نگران هستیم این موارد تبدیل به پالس ضعف شود.

اگر مسئله حل نشود مجلس وارد عمل می‌شود

عضو هیات رئیسه مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس تصمیمی برای سوال از وزیر نیرو دارد؟ گفت: ما تا جایی که بتوانیم با دولت همراهی می‌کنیم و از مسئولین دعوت می‌کنیم تا به مجلس بیایند و در این زمینه گفتگو کنیم. مجلس در جریان رای اعتماد به کابینه آقای پزشکیان نشان دادن بر اساس کارآمدی و توانمندی به وزرا رای داد و از سابقه برخی از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. در مورد مسئله قطع برق خانگی اگر دولت بخواهد با این روش پیش برود و به جای حل مشکلات مردم دنبال این باشد که برخی وزارت خانه‌ها را تبدیل به پاتوق سیاسی افرادی کند که با انقلاب زاویه دارند، وارد عمل می‌شویم.

وی در پایان تصریح کرد: اشکالی ندارد که آقای پزشکیان از نیروهای توانمند اصلاح‌طلب استفاده کند اما آیا باید از نیروهایی استفاده کند که سیاسی‌کاری کنند؟ مردم سوابق برخی معاونان وزرا را که بررسی می‌کنند به جای توانمندی برای حل مشکلات فقط روفاقت با فلان شخص و بهمان شخص را می‌بینند.

فاطمه نورنژاد
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.