تشکیل بانک توسعه و حرکت به سمت بانکداری تخصصی یکی از تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین اولویتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی است؛ بانکی تخصصی که بنگاه سازی را جایگزین بنگاهداری کند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از شادا، قانون برنامه هفتم بهمنظور ایجاد رونق در بخشهای مولد اقتصاد کشور از طریق تأمین مالی پایدار طرحهای کلان توسعهای و طرحهای تملک داراییهای سرمایهای ملی، دولت را مکلف کرده است تا پایان سال اول برنامه یکی از بانکهای تخصصی را با اصلاح اساسنامه آن با سرمایه و امکانات موجود به «بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران» تبدیل کند و اساسنامه آن را به تصویب مجلس برساند.
همچنین دولت مجاز است با استفاده از ظرفیت، سرمایه، امکانات و نیروی انسانی سایر بانکهای دولتی، نسبت به ایجاد «بانکهای توسعهای بخشی» اقدام قانونی به عملآورده و اساسنامه این بانکها را به تصویب هیأت وزیران برساند.
تصویب دستورالعمل بانکهای توسعهای تا یک ماه آینده
در این مورد فرشاد محمدپور، معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی امروز (دوشنبه ۲۸ آبان) در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران اعلام کرد که دستورالعمل تأسیس و فعالیت بانکهای توسعهای تا یک ماه آینده در هیأت عالی بانک مرکزی تصویب میشود.
پیشازاین رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه برای تأسیس بانکهای توسعهای گفت: باید بانکهای توسعهای داشته باشیم؛ بانکهای توسعهای بنگاه سازی میکنند. از مردم تأمین مالی نمیکنند؛ بلکه از روشهای متفاوت تأمین مالی کرده و بنگاه سازی میکنند.
به گفته وی وزارت اقتصاد در حال تهیه اساسنامه بانک توسعه است و ماهم همکاری میکنیم.