خانیکی: «ظریف» در دوران مذاکرات برجام توانست مقابل دونالد ترامپ قد علم کند
دیدار نیوز . ۱۴۰۳/۸/۲۸، ۱۸:۴۴
هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات در نشست رونمایی از کتاب «توئیتریشدن سیاست» که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: ظریف در دوران مذاکرات برجام توانست فرهنگ نجیبانهای در کنار فرهنگ خشن توئیتر در امور سیاسی پدید آورد و نیز در مقابل دونالد ترامپ که در زمانی توئیتر را در جهاتی به تسخیر خود درآورده بود به خوبی قد علم کند.
دیدارنیوز: استاد علوم ارتباطات گفت: توئیتریشدن سیاست تحولی در ارتباطات سیاسی شکل میدهد که هم دنیایی سرشار از بیم و هم مشحون از امید ایجاد میکند.
هادی خانیکی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتریشدن سیاست» که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد با بیان اینکه جامعه ارتباطی و سیاسی ما به فعالیتهای محمدجواد ظریف که در حل مشکلی از مشکلات سیاست و هم در عرصه پیوند کار سیاسی و آکادمیک عمل کرده، بسیار مدیون است، اظهار کرد: دکتر ظریف در دوران مذاکرات برجام توانست فرهنگ نجیبانهای در کنار فرهنگ خشن توئیتر در امور سیاسی پدید آورد و نیز در مقابل دونالد ترامپ که در زمانی توئیتر را در جهاتی به تسخیر خود درآورده بود به خوبی قد علم کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: توئیتر در بطن خود دائما مسئله خلق میکند و آن مسئله، مسئله جامعه هم میشود. توئیتریشدن سیاست فرایندی است که توئیت عاملیتی برای شکلدهی به گفتمان سیاسی پیدا میکند و سیاستمداران را قادر به واکنش مستقیم به رویدادها میکند.
خانیکی تاکید کرد: این امر در ارتباطات سیاسی یک تحول را شکل میدهد که هم دنیایی سرشار از بیم و هم مشحون از امید ایجاد میکند. دسترسی مستقیم و شفافیتی که در عرصه سیاست وجود دارد امکان کنترل روایتها را میدهد و همین از نظر ارتباطی پدیده جدیدی را ایجاد کرده که فرهنگ تکههای صوتی نام گرفته و جای بحثهای جامع و عمیق را در مسائل سیاسی در جامعه میگیرد.
استاد علوم ارتباطات یادآور شد: تمایل به جنجالبرانگیز بودن در این فضا وجود دارد و نوعی دوگانگی در جوامعی که نیازمند چندگانگی و تنوع در گفتگو هستند را ایجاد میکند. رسانههای سنتی هم تحت تأثیر همین فرهنگ تکههای صوتی قرار میگیرند و به جای پوشش کامل برنامههای خبری بخشی از آن و در واقع مهمترین جزء را بازتاب میدهند.
وی افزود: توئیتر با خلق مزایا و معایبی در عرصه سیاست به میدان آمده است. مسئله فقط در ایران نیست و تا حدودی جهانی شده است و رسانههای مختلفی نسبت به این مزایا و معایب واکنش نشان دادهاند که در آخرین مورد شاهد خروج روزنامه گاردین از توئیتر و فاصلهگرفتن این رسانه به دلیل شیوه مدیریت ایلان ماسک و جهتگیریهای از این شبکه اجتماعی بودیم.