کمکاری سازمان ملی زمین و مسکن یک عامل زمینخواری است
کیهان . ۱۴۰۳/۸/۲۸، ۱۹:۵۹
کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به احتکار زمین توسط سازمان ملی زمین و مسکن، گفت: با توجه به تشکیل پروندههای زیاد در حوزه زمینخواری اراضی دولتی، این سازمان در حفظ اراضی دولتی عملکرد خوبی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «فرشید ایلاتی» کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اظهارات رئیسمجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه یک میلیون و 800 هزار هکتار زمین در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد، اظهار کرد: سازمان ملی زمین و مسکن با انتشار پاسخی با این موضوع مخالفت و عنوان کرده که 136 هزار هکتار در محدوده داخل شهرها و مابقی در حریم شهرها قرار دارد.
وی افزود: این سازمان اعلام کرده حدود 50 هزار هکتار کاربری مسکونی دارد و کاربری اراضی باقیمانده غیرمسکونی است.
ایلاتی با بیان اینکه لازم است در این رابطه شفافسازی صورت بگیرد، تصریح کرد: چرا سازمانی که این ابعاد زمین و امکانات دولتی دارد، داراییها را در قالب یک سامانه شفاف به مردم و حتی دستگاههای دولتی معرفی نمیکند.
کارشناس اقتصاد مسکن بیان کرد: بسیاری از دستاندازیها و زمینخواریها در کشور از محل این است که دولت روی املاکش اشراف ندارد و عدهای بخشی از زمینهای دولتی را فروختهاند یا در آن ساخت و ساز انجام دادهاند.
ایلاتی تاکید کرد: با توجه به تشکیل پروندههای زیاد در حوزه زمینخواری اراضی دولتی، سازمان ملی زمین و مسکن در حفظ اراضی دولتی عملکرد خوبی نداشته است.
وی یادآور شد: بر اساس اساسنامه، اداره، بهرهبرداری و فعالیت در زمینه ساخت مسکن جزو وظایف اصلی سازمان ملی زمین و مسکن است. نسبت به 40 سال قبل قیمت مسکن 1600 برابر شده است، در همین مدت قیمت زمین 3400 برابر شده است.
وی افزود: زمینهای واقع در محدوده شهر در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن قرار نگرفته است. یکی از دلایل افزایش قیمت، احتکار زمین و دادههای این بخش است.
احتکار زمین در حاشیه شهرها
به گزارش ایسنا، «عطا بهرامی» تحلیلگر اقتصادی هم درباره ادعای سازمان ملی زمین و مسکن درباره نبود زمین مناسب برای ساخت مسکن و نبود احتکار زمین از سوی نهادهای دولت اظهار کرد: شهرهای کشور یک میلیون هکتار مساحت دارند. یک میلیون و ۷۰۰هزار هکتار زمین هم در حریم شهرها قرار دارد که مالکیت آن در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن است. پس دولت برای تامین زمین مورد نیاز ساخت مسکن، دلیلی برای درگیریهای مالکیت ندارد.
وی افزود: دولت فقط باید زمینهای در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن را برای ساخت مهیا کند و این زمینها راهکار خانهدار شدن مردم است. البته باید توجه داشت که دولت نباید برای ساخت مسکن در حومه شهرها به سمت آپارتمانسازی حرکت کند و ویلاییسازی مسکن در حومه شهرها باید برنامه دولت قرار گیرد. برای تحقق این مهم نیز لازم است قوانینی تصویب شود که منفعت مردم در ساخت ویلایی مسکن باشد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هر کدام از شهرهای دنیا هویت خاص خود را دارند و هیچ شهری در دنیا به بیهویتی شهرهای ایران نیست توضیح داد: شهرها در دنیا هویت خاص خود را دارند و محال است در یک محله ساختمانها با تعداد طبقات مختلف ساخته شود. تراکم فروشی در دنیا اصلا معنی ندارد و فقط در ایران اجرا شده است. همین امر باعث شده تهران با ۱۵۰ نفر در هکتار شهر پرتراکم جهان شود. درحالی که بسیاری از شهرهای آمریکا که جمعیتی برابر تهران دارند، بین ۱۳ تا ۲۰نفر در هکتار تراکم جمعیت دارند.
بهرامی تصریح کرد: دولت باید زمینهایی که در حریم شهر احتکار شده است را برای ساخت ویلایی مسکن در اختیار مردم قرار دهد. حریم شهرها امروز به نوعی کارنامه دولتها شده است. هر فرد که در دولت مسئولیت میگیرد، برای تملک بیشتر زمین موات تلاش میکند. درحالی نگهداری زمین موات توسط نهادهای دولت ارزشمند شده است که باید از این زمینها برای آبادانی کشور استفاده کرد.
اخبار مشابه
طرح مسکنهای حمایتی شکست خورد؟
دنیای اقتصاد . ۵ روز پیش
ماجرای احتکار 2 میلیون هکتار زمین
کیهان . ۱۰ روز پیش
ماجرای احتکار حدود دو میلیون هکتار زمین
فرارو . ۱۱ روز پیش
احتکاری ۳۰ برابر بزرگتر از مساحت تهران!
آفتاب نیوز . ۱۴ روز پیش