شرکتکنندگان در نشست سران گروه ۲۰ در ریودوژانیرو در بیانیه پایانی خود از تمامی ابتکارات سازنده در جهت حمایت از برقراری صلح جامع، عادلانه و پایدار مطابق با تمامی اصول منشور سازمان ملل برای حلوفصل بحران اوکراین ارائه شده، استقبال کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، شرکتکنندگان در نشست سران گروه 20 در ریودوژانیرو (برزیل)، در بیانیه پایانی خود از تمامی ابتکارات سازندهای که برای حلوفصل بحران اوکراین ارائه شده است، استقبال کردند.
در این سند آمده است: «ما از تمام ابتکارات بهروز و سازنده که در جهت حمایت از برقراری صلح جامع، عادلانه و پایدار مطابق با تمامی اهداف و اصول منشور سازمان ملل برای ترویج روابط صلحآمیز، دوستانه و حسن همجواری میان ملتها باشد، استقبال میکنیم.»
در این بیانیه همچنین تأکید شده که پیشنهادها باید به حل مشکلات جهانی غذا و انرژی و همچنین تضمین ثبات مالی کلان کمک کنند.
روز گذشته، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه نشست گروه 20 بر اهمیت مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای حل بحران اوکراین تأکید کرد.
روسیه به ائتلاف جهانی مبارزه با گرسنگی و فقر پیوست
روسیه در نشست گروه 20 در ریودوژانیرو به ائتلاف جهانی مبارزه با گرسنگی و فقر پیوست. این خبر در سند منتشر شده توسط وزارت توسعه اجتماعی برزیل ذکر شده است.
در این سند آمده است: «فهرست کشورها و سازمانهایی که به ائتلاف پیوستهاند، از جمله فدراسیون روسیه است.» این فهرست شامل 81 کشور، از جمله ایالات متحده، بریتانیا، امارات متحده عربی، کشورهای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها میشود. علاوه بر این، 24 سازمان بینالمللی از جمله اتحادیه آفریقا و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز به این ائتلاف پیوستهاند. همچنین، در این فهرست 31 بنیاد خیریه و سازمان غیردولتی به چشم میخورد.
در این ائتلاف، کشورها و سازمانها برای تسریع مبارزه با گرسنگی و فقر در سراسر جهان تا سال 2030 همکاری خواهند کرد.
تاکید روسیه و چین بر سطح بیسابقه توسعه روابط دوجانبه
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در حاشیه نشست گروه 20 در ریودوژانیرو، اعلام کرد که روابط استراتژیک میان مسکو و پکن به سطح بیسابقهای از توسعه رسیده است. لاوروف گفت: «ما واقعاً در مرحلهای بیسابقه از توسعه روابط استراتژیک مشارکت جامع خود قرار داریم، و این امر با توجه به تماسهای منظم میان رئیسجمهور ولادیمیر پوتین و رئیسجمهور شی جینپینگ تأیید میشود.»
وی افزود که مدل روابط میان این دو کشور برای سایر کشورهای همفکر بسیار جذاب است و این مسئله در فعالیتهای بریکس نمایان شده است. لاوروف همچنین بر تمایل به همکاری با چین در سایر مجامع بینالمللی، از جمله در سازمان همکاری شانگهای که چین ریاست آن را بر عهده دارد، همچنین در گروه 20، اپک و البته در سازمان ملل و شورای امنیت آن تأکید کرد.
طبق گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه روسیه، در این دیدار، توجه ویژهای به روند اجرای توافقات حاصلشده در سطوح عالی، از جمله در حاشیه نشست سران بریکس در کازان، شد. همچنین، طرفین برنامهریزی برای تماسهای آینده در قالبهای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.