رونمایی از اولین گزارش ادراک امنیت مردم ایران در برابر سرقت خودرو

دیدار نیوز . ۱۴۰۳/۸/۲۹،‏ ۱۱:۲۱


رونمایی از اولین گزارش ادراک امنیت مردم ایران در برابر سرقت خودرو به میزبانی شرکت فناوری وایزر در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد و خبرنگار دیدار از این برنامه گزارشی تهیه کرده است که می‌خوانید.

دیدارنیوز_ مسعود پیوسته: میزبان نشست رونمایی از اولین گزارش ادراک امنیت مردم ایران در برابر سرقت خودرو  شرکت فناوری وایزر است که پس از هفت سال پدیداری اش در بخش ایمنی سازی خودرو و‌ پیشگیری از سرقت، و‌ برگزاری دو نشست سالانه در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، حالا شوقمندانه با داشتن ۴۵ درصد بازار و عرضه سیستم و تجهیزات پیشگیری از سرقت به کاربران ایرانی، در هتل اسپیناس تهران، با دعوت از اصحاب رسانه؛ و بازگویی گزارش های مربوطه و پیشرفته در طی این سال ها، داده های آماری تازه اش را که شش ماهه جمع آوری شده اند، به مخاطبان و جامعه ایرانی ارائه دهد.

هنوز ارتباط فراگیر و متعاملی بین کاربران ایرانی با شرکت های مشابه و همین وایزر برقرار نشده و مدیران این شرکت، مترصد فرهنگ سازی در این زمینه اند. با آنکه تا ۴۵ درصد بازار مربوطه را در کشور در دست دارند و سایر شرکت ها و رقبا، خیلی با فاصله از آنها هستند ولی نهایتا در جامعه ایرانی به عنوان جامعه در حال توسعه، تاکنون توانسته اند ۲ درصد خودروداران را مجهز به سیستم ایمنی ساز وایزر کنند، در حالی که این عدد در جوامع توسعه یافته ۲۰ درصد را نشان می دهد.

در ابتدای این نشست، مهندس سیدمحمدرضا مرتضوی، عضو هیأت مدیره شرکت کاوشکام آسیا و دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت، به اهمیت حفظ دارایی های مردم ایران، (در این بحث مربوطه، خودرو) پرداخت‌. پیشتر، در نگاه عامیانه، خودرو به منزله ی آب و اتش بود، اما حالا دیگر به عنوان یک امکان سرمایه ای شناخته می شود.

وی گفت: «شما دارایی دارید که جایگزین کردنش در این شرایط تورمی و اقتصادی سخت است‌. بنابراین باید خودروی تان را خوب نگهداری کنید.» او از حس ناامنی جامعه در مواجهه با با سرقت خودرو گفت که «الان در شبکه های اجتماعی، خیلی ها درباره سرقت خودرو می گویند. آماری که به دست آمده، معلوم شد مردم بیش از ۱۴۰ هزاربار محتوا درباره سرقت خودرو تولید کرده اند. دسترسی به داخل خودرو سخت نیست، و این حس ناامنی، آرامش آدم را بهم می زند. حالا بهترین شاخص که بتوانیم یک روند و یک محصول را ارزیابی کنیم، باید ببینیم، یک ابزار، چقدر توانسته به مردم آرامش بدهد و احساس رضایت کنند.»

علی فتوت احمدی، مدیر عامل شرکت کاوشکام، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف هم در این باره اظهار داشت: «امروز ارزش میانگین خودروها در ایران، پانصد میلیون تومان است، و این سرمایه در خطر است و به دلیل دسترسی راحت به داخل خودرو، احتمال سرقت؛ و به دنبال احساس ناامنی وجود دارد، ما باید به فکرش باشیم که از تکنیک و با فنون مربوطه ی ایمنی ساز، آرامش را به فضای خانه برگردانیم‌. مأموریت ما این است که دائما در حال رصد نیاز مردم باشیم و با آخرین تکنولوژی ها، از یک گروه خبره و قوی که متکی به مطالعات بیست ساله ی مجموعه وایزر است، حس آرامش را به مردم بدهیم. امروز هم که ۴۵ درصد جامعه را دارد پوشش می دهد‌ تلاش داریم که آسیب های نیروهای شر را به حداقل ممکن برسانیم.»

سپس یوسف دوست حسینی، مدیر کسب و کار وایزر، وارد مقایسه تطبیقی آمار سرقت خودرو در ایران و جهان شد و گفت: «فراجا می گوید در سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۶ هزار سرقت ماشین داشتیم. به نسبت جمعیت هرصد هزار نفر، ۸۶ مورد سرقت ماشین داشتیم‌. برای سارقین کدام خودروها جذاب ترند؟! خودروهای پراید و انواع پژو. شاید بخاطر فراوانی ضریب پایین امنیت خود رو. آن هم سرقت این نوع خودروها، همچنان به شیوه کلاسیک است. ۷۵درصد سرقت، مربوط به سال های قبل از ۱۳۹۰ است و ۲۵ درصد هم مربوط به بعد از ۱۳۹۰ است. الان میانگین وضعیت سرقت خودروها در ایران، در مقایسه با دنیا نسبتا برابر است.»

در این نشست، شرکت عرضه کننده سیستم ایمنی هوشمند وسایل نقلیه، بحث عمده شان، تقویت فرهنگ سازی به کمک رسانه های جدید بود، تا اهمیت استفاده از این ردیاب ها برای شهروندان روشن شود و احساس ایمنی به آنان برگردد. هم اینک هم در سال جاری، ۱۸۰ هزار کاربر ایرانی، با سی هزار افزایش در مقایسه با سال گذشته،خودروهای خود را مجهز به ردیاب وایزر کرده اند. مجموعه ای که شصت نفر نیرو دارد و به کارهای سخت افزاری و نرم افزاری این شرکت می پردازند، که نیمی از آن به طور ۲۴ ساعته در حال پشتیبانی کاربرانی اند که از جی پی اس وایزر استفاده می کنند. ضمن آنکه در دفاتر فروش و پشتیبانی شان در استان ها هم، ۹۰۰ نفر اشتغال دارند.

در پایان نشست، برخی خبرنگاران، پرسش هایی طرح کردند که به روشنگری بیشتر این ردیاب ها و کیفیت خریدشان بر می‌گشت. مثلا یکی پرسید اگر ماشین در تونل باشد و جاهایی که سیگنال های ماهواره ای داده نشود، آیا می شود فهمید که ماشین در کجا و چه موقعیتی قرار دارد؟ پاسخ این بود که جای نگرانی وجود ندارد، در همان شرایط هم، ردیاب، گویای وضعیت ماشین در یک محدوده ی هفت متری خواهد بود. دیگری پرسید، چرا هنگام خرید ماشین از کمپانی ها، همین قطعه، نصب نمی شود که خریدار مجبور نشود دوباره، در بیرون از کمپانی برای خرید ردیاب هزینه کند؟ یا چرا شرکت های بیمه ای نمی پذیرند این ردیاب ها را و تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد؟یوسف دوست حسینی توضیح داد: «دو تا مشکل وجود دارد. یکی بحث قانون است و دوم، نبود زیرساخت ها.»

در حاشیه‌ی نشست، از مهندس مرتضوی پرسیدم چرا خودروسازها، موظف به نصب این ردیاب ها در خودروها نیستند؟ پاسخ داد: «علتش این است که خودروسازها، فروش شان دستوری است، بنابراین برای شان به صرفه نیست، پس از آن عدد قطعی فروش دستوری، زیربار نصب این ردیاب ها بروند، مشتری، پس از خرید خودرو، می تواند در بیرون، در جست و جوی خرید و نصب این ردیاب ها شود. این جوری، هم به نفع کمپانی فروش خودرو است و هم مشتری که مستقلا می رود سراغ این ردیاب ها.»

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.