کنایه به دولت پزشکیان با داماد و سبیل!

آفتاب نیوز . ۱۴۰۳/۸/۲۹،‏ ۱۲:۳۳


وضعیت اقتصادی مملکت و گرانی‌های سرسام‌آوری که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده، چنان است که جای هیچ دفاعی از دولت محترم و مسئولان امر نمی‌ماند.
آفتاب‌‌نیوز :

در این بین مخالفان دولت که تا وقتی دولت همسو با خودشان سر کار بود، برای اوضاع معیشتی بهانه می‌آوردند یا از رشد و تحول اقتصادی خیالی که به هیچ وجه برای مردم ملموس نبود؛ سخن می‌گفتند حالا «صدای بی‌صدایان» شده و هر روز دولت را مورد سوال قرار می‌دهند که چرا وضعیت چنین است. بالاخره ساعت خراب هم در بیست و چهار ساعت ۲ بار زمان درست را نشان می‌دهد.

البته هدف مخالفان دولت از تمرکز بر گرانی و روند افزایش قیمت‌ها صرفا مطالبه‌گیری و نگرانی آنها از اوضاع زندگی مردم نیست. هدف اصلی آنها این است که اقدمات یا توجهات دولت به موضوعاتی که باب میل‌شان نیست را زیر سوال ببرند.

مثلا امروز «کیهان» در تیتر یک خود نوشت: «گرانی‌های رسمی و دستوری و البته ناگهانی در چند ماه اخیر، ادامه دار شده و علاوه‌بر فشار مالی بر مردم، توان برنامه‌ریزی را از آنها سلب کرده است. دولت مدعیان اصلاحات که وعده داده بود صدای بی‌صدایان و محرومان باشد از روزی که بر سر کار آمده، همه چیز را «دستوری» و البته بقول رئیس ستاد انتخاباتی آنها، با آرامش گران می‌کند و منافع یک اقلیت بسیار کوچک اشرافی و رانت‌خوار را پیگیری کرده و فشار آن را بر گرده محرومان می‌گذارد. به عنوان مثال، در حالی‌که به دنبال کاهش یارانه‌های نان و گندم و... است مجوز واردات گوشی‌های لوکس آیفون با تعرفه بسیار پایین را صادر می‌کند.»

این گروه البته به همینجا بسنده نکرده و برای افزایش گرانی هم زمینه‌سازی می‌کنند! به هرحال افزایش بیشتر قیمت‌ها برایشان مفید است، چون هم موجب نارضایتی مردم از دولت شده و هم آب را آن قدر که بتوانند ماهی دلخواهشان را بگیرند، گل آلود می‌کند. همین است که هر روز به ساز گرانی قیمت را بنزین می‌زنند. «کیهان» امروز هم نوشته: «دولت در اقدامی که نشان‌دهنده زمینه‌سازی برای گران کردن بنزین است، واردات بنزین سوپر را آزاد کرد که ظاهرا نزدیک به قیمت‌های جهای عرضه خواهد شد؛ اگرچه سخنگوی دولت، افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرده اما به گفته حسین صمصامی؛ نماینده اقتصاددان مجلس، از لایحه بودجه ۱۴۰۴ چنین بر می‌آید که قیمت بنزین در سال آینده، ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت. حجت‌الله میرزایی؛ رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی هم تصریح کرد: «قیمت بنزین برای سال آینده احتمالا ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.»

این روزنامه اصولگرا که وقتی از کشتن ترامپ می‌گوید و بر طبل جنگ می‌کوبد و با سر به استقبال تحریم‌های بیشتر می‌رود، حواسش به مردم نیست؛ امروز سنگ مردم شاکی از گرانی را به سینه کوبیده و نوشته: «در این وضعیت که مردم تحت فشار گرانی‌ها قرار دارند، مسئولان دولت به جای حل این مشکلات، سرگرم مسائلی هستند که اولویت عموم مردم نیست. آنها در هفته‌های نخست حضور در پاستور مردم را با گشت ارشاد و حصر و... سرگرم می‌کردند و حالا صبح و شام از ضرورت رفع فیلترینگ و واردات گوشی آیفون و FATF حرف می‌زنند و در مقابل، هر روز خبر یک گرانی جدید به گوش می‌رسد.»

این روزنامه اصولگرا نوشته: «دولت بعد از گران‌سازی دستوری و ناگهانی نان، لبنیات، آب، گاز، بنزین سوپر، ارز نیمایی، قطع ناگهانی برق و... به افزایش ناگهانی قیمت خودرو؛ آن‌هم به‌صورت شبانه رسیده است.»

«کیهان» همچنین نوشته: «تعیین تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو، تخصیص ارز واردات خودرو به محصولات بیش از ۲۰ هزار دلار و عدم اجازه به واردات خودرو‌های نو و کارکرده که از سه تا ۱۰ هزار دلار قیمت دارند موجب سوءاستفاده خودروسازان داخلی شده و مردم را وادار می‌کند با خرید این محصولات، خود را به خطر بیندازند.»

گفتنی است، کیهان در بخش گفت و شنود که عموما زبان طنز دارد و بعضا با توهین‌آمیز هم می‌شود به همین بحث گرانی پرداخته و دولت را به دامادی تشبیه کرده که از ملزومات تشکیل خانواده فقط سبیل دارد!

بدیهی است که انتقاد از این رویکرد کیهان، به معنی دفاع از وضع موجود یا نادیده گرفتن اوضاع اقتصادی و مسئولیت دولت در سامان دادن به آن نیست. حتما دولت و مسئولان امر باید فکری به حال این وضعیت کنند و هر چه سریعتر اقداماتی انجام دهند که مردم برای تامین حداقل‌های زندگی تا این حد زجر نکشند.

در عین حال لازم است که بدانیم دولت برای برداشتن این گام مهم نیاز به ابزار‌هایی مثل رفع تحریم و پیوستن به FATF و برداشته شدن سایه جنگ از سر کشور و ... دارد و از قضا همین «کیهان» و همفکرانش مانع از فراهم شدن این ابزار‌ها می‌شوند.

از سوی دیگر اهمیت بهبود وضعیت اقتصادی به معنی این نیست که دولت وعده‌هایش در زمینه رفع فیلترینگ و برقراری آزادی‌های اجتماعی را فراموش کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.