برنامه دولت وفاق، دنبال کردن فرهنگ به عنوان یک اولویت مهم است
جام جم . ۱۴۰۳/۸/۲۹، ۱۲:۳۰
به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، محمدرضا عارف امروز سهشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در مراسم تکریم علیرضا مختارپور قهرودی و معارفه غلامرضا امیرخانی رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: کتاب و کتابخوانی در فرهنگ غنی ایرانی و انقلاب جایگاه ویژهای دارد و لذا باید امور فرهنگی و ساماندهی فرهنگ در اولویت قرار گیرد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه کتابخانه ملی سابقهای حدود یک قرن دارد، افزود: نگاهی که دولت به کتابخانه ملی و اسناد آن دارد، نگاه راهبری، راهنمایی و نظارت علمی بر همه مجموعههای علمی آن است بدون اینکه بحث دخالت مطرح باشد.
عارف با تاکید بر اینکه بسیاری از کتابخانههای سراسری کشور مالک فرهنگی ندارد تا به نیازها و کمبودهای آن بپردازد، تصریح کرد: کتابخانه ملی نه تنها در کشور بلکه در حوزه تمدنی ایران جایگاه مهمی دارد.
وی ادامه داد: از فرهنگ، دانش و آن چیزی که باید معرف انقلاب ما باشد غافل بودهایم. از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبردهایم. آیا جایگاه مراکز فرهنگی ما جایگاهی تاثیرگذار حداقل در حوزه تمدنی ایران بوده است؟
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید در میان مسئولان کسانی باشند که درگیر مسائل جاری نشوند و خود را فقط متولی و دنبال کننده امور فرهنگی بدانند. در کمال تاسف کسانی که مسئولیت فرهنگ و تولید علم در کشور دارند درگیر مسائل اقتصادی و اجرایی شدهاند.
عارف با تاکید بر این که بنای دولت وفاق دنبال کردن فرهنگ به عنوان یک اولویت مهم است، گفت: علی رغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی، تعالی فرهنگی جامعه باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از مشکلاتی که جامعه ما درگیر آن است بی توجهی و یا کانالیزه کردن فرهنگ است که اگر به این موضوع پرداخته شود بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد.
معاون اول رئیسجمهور تولید فرهنگی فرمایشی را یکی از مشکلات امروز دانست و ادامه داد: راهبرد دولت این است که ابتدا کار کند و بعد اعلام کند، نه اینکه وعده دهد و عمل نکند.
عارف گفت: این روزها ارایه عملکرد صد روزه مطرح است، اما بنای ما از ابتدا این بوده که برای اعمال تغییرات هم با احتیاط عمل کنیم. بنا نداریم که هر کس از دولت قبل بر سر کار بوده را تغییر دهیم بلکه راهبرد دولت چهاردهم این است که دولت گذشته را نقد نکند.
وی تاکید کرد: میدانیم که سه ماه از دولت گذشته، ولی هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف قطعی نشدهاند، هزینه آن را هم میدانیم، اما هزینه این نگاه به مراتب کمتر از حذف ناگهانی تعداد زیادی افراد است.
عارف با ابراز تاسف نسبت به ارایه تحلیلهای وارونه در انتصاب افراد، افزود: بنای دولت بر این است که کسانی پست بگیرند که بتوانند به بهترین شکل ممکن آن جایگاه را مدیریت و ارتقا دهند. ما با تشخیص خود خیرالموجودین را انتخاب میکنیم.
معاون اول رئیسجمهور گفت: از مسئولانی که ماندن یا نماندنشان هنوز قطعی نیست، اما به صورت جدی کار را دنبال میکنند نیز تشکر میکنم.
وی با تاکید بر اینکه سازمان کتابخانه ملی باید خانه امن محقق و چهرههای فرهنگی باشد، افزود: مرکز و کتابخانه ملی باید بانی این سیاست باشد، این موضوع باید نهادینه و ضابطهمند شود که به صورت سلیقهای عمل نشود.
عارف، تقویت دیپلماسی فرهنگی را یکی از رسالتهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی دانست و گفت: مزیت ما دیپلماسی فرهنگی است، اما متاسفانه در این سالها به دنبال دیپلماسی سیاسی رفتهایم که مزیت ما نبوده است. دیپلماسی فرهنگی میتواند ما را به دیپلماسی در سایر حوزهها برساند.
معاون اول رئیس جمهور همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی با حضور در کتابخانه ملی ایران از موزه کتاب و میراث مستند ایران بازدید کرد.