شیفت کره جنوبی از ایران به امارات/ ماجرا چیست؟

دنیای اقتصاد . ۱۴۰۳/۸/۲۹،‏ ۱۴:۴۰


اقتصادنیوز : در طول جنگ سرد، کره جنوبی با بلوک غرب به رهبری ایالات متحده متحد شد و برقراری روابط با کشورهای طرفدار غرب در خاورمیانه را در اولویت قرار داد.

به گزارش اقتصادنیوز، مرکز تحقیقاتی خلیج (فارس)‌ با انتشار یادداشتی نوشت، سال‌های اخیر، کره جنوبی به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه خلیج فارس بوده است. مشارکت فعال این کشور نه به دلیل اتحاد با ایالات متحده، بلکه به واسطه منافع امنیتی خود است که مسیر جدیدی را در دیپلماسی کره جنوبی ترسیم کرده است. از همین رو با نگاهی به آینده، کره جنوبی ممکن است به عنوان یک قدرت خارجی مهم در خاورمیانه ظاهر شود.

در همین راستا موسسه مطالعاتی خلیج (فارس) با انتشار یادداشتی تلاش کرده است تا مختصات دیپلماسی اقتصادی کره جنوبی را بررسی کند. اقتصادنیوز این یادداشت را در سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست در ادامه آمده است.

این موسسه مطالعاتی در ادامه یادداشت خود آورده است، در طول جنگ سرد، کره جنوبی با بلوک غرب به رهبری ایالات متحده متحد شد و برقراری روابط با کشورهای طرفدار غرب در خاورمیانه را در اولویت قرار داد. ماحصل چنین سیاستی ایجاد روابط با کشورهای خلیج فارس بود. بین سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۸۰، کره جنوبی با عربستان سعودی (۱۹۶۲)، قطر (۱۹۷۴)، عمان (۱۹۷۴)، بحرین (۱۹۷۶)، کویت (۱۹۷۹) و امارات متحده عربی (۱۹۸۰) روابط دیپلماتیک برقرار کرد. گسترش تعاملات اقتصادی کره جنوبی با منطقه خلیج فارس در دهه ۱۹۷۰ آغاز شد. پس از بحران نفتی سال ۱۹۷۳، شرکت‌های ساختمانی کره جنوبی به طور قابل توجهی حضور خود را افزایش دادند زیرا پادشاهی‌ها از درآمدهای نفتی جدید خود برای تأمین مالی پروژه‌های ساختمانی در مقیاس بزرگ استفاده می‌کردند. کره جنوبی که پیشتر زیرساخت‌های اجتماعی قابل توجهی را در داخل خود ساخته بود، با کاهش تقاضای داخلی برای ساخت و ساز مواجه بود، از همین رو خاورمیانه را برای خود به سان فرصت دید.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «پیدا و پنهان تحرکات کره جنوبی در خلیج فارس/ مانور قدرت آسیایی بیخ گوش ایران؛ والس سئول و امارات روی میادین نفت و گاز» بخوانید.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه