مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، ناترازی در سنوات دریافتِ حقِ بیمه و سنواتِ پرداختِ حقوق به بیمه شده را چالش اصلی این سازمان دانست.
به گزارش بازار، آقای مصطفی سالاری در نشست فعالان تولیدی و صنعتی اتاق تهران با وزیر کار گفت: با قوانین موجودِ کشور در ۳۸ سالگی هم میتوان بازنشست شد. یعنی ۲۳ سال حق بیمه گرفتیم، اما حدود ۴۰ سال باید حقوق کامل بدهیم پس نا تراز میشویم.
وی اضافه کرد: سال ۴۰۰ تعداد بازنشستهها سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود، اما اکنون به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافته که این افزایش وضع ما را وخیم کرده است و قطعا بخشی از هزینه آن به دوش کارفرمایان و کارافرینان تحمیل میشود.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری مشترک با اتاق تهران به منظور بررسی و حل مسائل موجود افزود: اراده در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز برای همین است ضمن اینکه در قانون برنامه هفتم نیز فضایی مهیا شده تا بخشی از این مشکلات را حل کنیم.
سالاری گفت: برای حل این چالشها باید اولویت بندی و بر اساس نظر وزیر کار، فصل به فصل یک مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی را در حوزه مربوط به خود حل کنیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین گفت: نیمه دوم امسال ماهی ۹۰ همت هزینه داریم که ۷۰ درصد آن صرف پرداخت مستمری میشود. از این میزان ۶۴ همت را از منابع بیمهای دریافت میکنیم و بقیه را نیز از سود سهام بنگاههای خود میگیریم.
سالاری افزود: دولت طلب ۳۵۰ همتی ما را تا پایان ۱۴۰۳ قبول دارد، اما درباره دریافت آن هنوز به صورت قطعی با دولت توافق نشده است.
وی ادامه داد: کسری سازمان تامین اجتماعی تا پایان امسال ۱۵۰ همت است و باید ۳۰ همت بدهی به مراکز درمانی را پرداخت کنیم. اگر دولت حق بیمه را بدهد اضافه هم میآوریم، اما دولت امکان پرداخت نقدی ندارد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در قانون بودجه سال جاری ۱۳۰ همت، رد دین به ما پیش بینی شده و قرار است تنها اوراق اسناد اسلامی به ما داده شود. اگر دولت ۹۸ همت باقی مانده را به ما بدهد تقریبا میتوانیم بدون بدهی وارد سال آینده شویم.
سالاری افزود: اگر دولت یارانهها را برای اقشار یارانه بگیر کاهش دهد با همین وضع میتوانیم منابع و مصارف را کنترل کنیم.