واریزی جدید رئیس جمهور با عنوان حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ برای بازنشسته ها واریزی جدید ۴۱۶/۶۱۸ تامین اجتماعی بحساب حقوق بازنشستگان از ماه آینده

فردا نیوز . ۱۴۰۳/۸/۲۹،‏ ۱۶:۲۰


سازمان تأمین اجتماعی جزئیات جدیدی درباره افزایش حقوق بازنشستگان منتشر کرده است.

سازمان تأمین اجتماعی جزئیات جدیدی درباره افزایش حقوق بازنشستگان منتشر کرده است.

با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی، فرآیند متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ آغاز شده است. طبق این طرح، در اجرای جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم، متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران غیرحداقل‌بگیر انجام می‌شود و ۴۰ درصد از مبلغ آن همزمان با واریز مستمری ماهانه آبان به حساب بازنشستگان پرداخت خواهد شد.

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

در صورتی که مبلغ متناسب‌سازی حقوق برای مستمری‌بگیران کمتر از ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار (که معادل ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال است) باشد، این مبلغ به گونه‌ای ترمیم خواهد شد که تا سقف حداقل دستمزد افزایش یابد. به عنوان مثال، اگر مبلغ متناسب‌سازی برای یک مستمری‌بگیر ۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال باشد، مابه‌التفاوت آن با حداقل دستمزد (۴,۱۶۶,۱۸۴ ریال) تحت عنوان «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» به حساب وی واریز خواهد شد.

این مبلغ اضافی در قالب «حفظ قدرت خرید» به صورت جداگانه و همراه با متناسب‌سازی واریز می‌شود و بازنشستگان می‌توانند این واریزی دوم را در قسمت «توجه» فیش حقوقی خود مشاهده کنند.

این طرح با هدف افزایش توان خرید بازنشستگان و حفظ ارزش واقعی مستمری‌های آنان در برابر تورم و افزایش قیمت‌ها اجرا می‌شود و به دنبال بهبود وضعیت معیشتی این عزیزان است.

انتشار شیوه جدید محاسبه متناسب‌ سازی «حقوق بازنشستگان» تأمین اجتماعی

ناهید حیدری، یک کارشناس امور بیمه‌ای و تامین اجتماعی با اشاره به اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از هفته گذشته، اظهار کرد: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی معمولا از بیستم تا پایان ماه به حساب مستمری‌بگیران واریز می‌شود، اما در آبان‌ماه به‌دلیل انجام محاسبات متناسب‌سازی و بازنگری روی فرمول‌های محاسبه، سازمان از ۲۳ آبان‌ماه اقدام به پرداخت مستمری‌ها همراه با متناسب‌سازی حقوق‌ها کرده است. فرمولی که سازمان تامین اجتماعی برای محاسبه متناسب‌سازی استفاده کرده، طبق اعلان عمومی و بیان آن از طریق مسولین ذیربط، فرمول ضریب افت مستمری طبق اصول و محاسبات بیمه‌ای است.

حقوق بازنشستگان بعداز متناسب‌سازی چگونه محاسبه می‌شود؟

یک کارشناس امور بیمه‌ای و تامین اجتماعی گفت: بحث رضایت نسبی بازنشستگان به عوامل مختلفی باز می‌گردد. در زمینه اجرا، سازمان تکلیف خود را انجام داده و در حال پرداخت متناسب‌سازی است، اما یکی از مباحث قابل توجه، ماهیت مصوبه قانونی است

این کارشناس امور بیمه و تامین اجتماعی موضوع دیگری که وابسته به رضایتمندی بازنشستگان است را ناشی از نحوه پرداخت ۹۰ درصد متناسب‌سازی‌ها دانست و گفت: گاهی جذابیت محاسبه متناسب‌سازی زمانی برای مطالبه‌گران و بازنشستگان خوشایند است که ۱۰۰ درصد از محاسبه متناسب‌سازی به صورت یکجا پرداخت شود. اما باتوجه به محدودیت منابع قانون اجرای متناسب‌سازی که طی سه سال در نظر گرفته شده این موضوع بعضا رضایت کامل بازنشستگان را بدنبال ندارد، حال اگر کل این مبلغ در یک سال پرداخت می‌شد اثرگذاری آن بیشتر بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، یادآور شد: در بحث تامین اجتماعی، به دلیل اینکه مستمری افراد با محاسبات بیمه‌ای سر و کار دارد، آورده افراد بیشتر ملاک عمل است و از همین رو نحوه محاسبه به صورتی است که ارزش آورده فرد حفظ شود. از آنجایی که طبق محاسبات بیمه‌ای باید میزان آورده فرد حفظ شود، آنچه که بیمه‌شده بابت حق‌بیمه به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده و مدت سوابق وی ، باید در ارائه خدمات براساس مواد قانون تامین اجتماعی ، به ذی‌نفعان لحاظ و ارزش آورده آن حفظ و به هنگام شود، اما متاسفانه نحوه اجرای این قوانین به ویژه طی چند سال اخیر به گونه‌ای بوده که موجب تحت الشعاع قرار گرفتن ارزش ریالی آورده بیمه‌شدگان شده است و موازی با میزان تورم افزایش نیافته است.

حیدری در پاسخ به این پرسش که آیا دولت منابعی در جهت اجرای متناسب سازی همانند صنوق کشوری و لشکری اختصاص داده تصریح کرد: نکته‌ای که کمتر به آن پرداخته شده و بسیار قابل توجه است، این است که علت ایجاد این تورم دولت بوده است. حال در بحث تامین منابع متناسب‌سازی در برنامه هفتم، باتوجه به اینکه منابع اجرای متناسب‌سازی برای بازنشستگان در صندوق‌های کشوری و لشکری روشن و از محل افزایش یک درصد ارزش افزوده بوده است.

این درحالیست که بیش از ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول سازمان تامین اجتماعی هستند. از سوی دیگر بزرگترین صندوق بیمه‌ای کشور و با تحت پوشش داشتن ۴ میلیون و ۵۰۰ نفر بازنشسته و مستمری بگیر که خود پرداخت کننده ارزش افزوده به میزان ده درصد هستند، اما از منابع آن جهت متناسب سازی منتفع نمی‌شوند و این موضوع محل نقد است. چراکه منابع تامین متناسب‌سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی از محل دیون دولت پیش‌بینی شده و این درحالیست که باتوجه به اینکه این تورم از اراده بازنشستگان تامین خارج بوده است، بهتر بود در این بخش با آن نگاه و رویکرد عدالت محوری و پیوست عدالتی که مقام معظم رهبری نیز بارها بر این موضوع تاکید داشتند، توجه می شد و بابت جبران افت مستمری و از دست دادن ارزش ریالی مستمری، بخشی از منابع ناشی از اجرای آن از محل یک درصد ارزش افزوده به بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص می‌یافت. این موضوع دیگری است که منجر به مطالبه‌گری بازنشستگان تامین اجتماعی شده است و انجام آن بر روی حفظ منابع سازمان که بین النسلی است اثرات قابل توجهی دارد./نبض صنعت

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه