آنچه از جنگ جلوگیری می‌کند آمادگی برای جنگ است

کیهان . ۱۴۰۳/۸/۲۹،‏ ۲۱:۵۲


  وزیر امور خارجه گفت: آنچه که مانع از وقوع جنگ می‌شود، در واقع آمادگی برای جنگ است و باید به این نکته توجه داشت اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد کوچک‌ترین نشانه‌ای از ترس نشان داده شود، در واقع جنگ را بر خود تحمیل کرده‌اید.


  

سید عباس عراقچی، روز دوشنبه 29 آبان 1403 در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: در حوزه عملیات «وعده صادق ۳»، آنچه مربوط به ما بود را اعلام کردیم. عملیات اخیر اسرائیل علیه ایران از دیدگاه جمهوری اسلامی یک تهاجم جدید محسوب می‌شود. برخلاف ادعای اسرائیل که این اقدامات را دفاع از خود می‌داند، عملیات‌های «وعده صادق ۱» و «وعده صادق ۲» 
واکنش‌های دفاعی از سوی ما به تهاجمات قبلی بودند. ما به‌طور رسمی به جامعه جهانی اعلام کردیم که تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی یک تهاجم جدید است و مستحق واکنش است. حق واکنش را برای خود محفوظ می‌دانیم و در زمان مناسب و به شیوه‌ای که صلاح بدانیم، اقدام خواهیم کرد.
تصمیمات ما با در نظر گرفتن توطئه‌ها
 و دام‌های احتمالی دشمن، اتخاذ شد
وی گفت: تصمیم‌گیری در این خصوص، همان‌طور که می‌دانید، در جای دیگری انجام می‌شود و شما بهتر از من از جزئیات آن آگاهید. اما می‌توانم بگویم که در طول ۱۲ ماه گذشته و حتی قبل از آن، بسیار هوشمندانه و با درایت عمل کرده‌ایم. تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده و با در نظر گرفتن تمامی شرایط و احتمالات، از جمله توطئه‌ها و دام‌های احتمالی دشمن، اتخاذ شده است. ما بموقع و به شیوه‌ای کاملاً هوشمندانه و مدیریت‌شده پاسخ داده‌ایم و جلوی گسترش جنگ را گرفته‌ایم، که به نظر من اسرائیل خواهان آن است و می‌خواهد پای آمریکا را به این درگیری بکشاند. ما این موضوع را با دیپلماسی تلفیق کرده و به‌طور کلی این‌گونه عمل کرده‌ایم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: بنابراین، اینکه باید پاسخ دهیم و محاسبات دشمن را مدیریت کنیم تا اجازه ندهیم به این نتیجه برسند که اگر جمهوری اسلامی را مورد حمله قرار دهند، پاسخی دریافت نخواهند کرد، بسیار مهم است. اگر این تصور را به دشمن بدهیم، به نوعی آنها را دعوت به حملات بیشتر کرده‌ایم. این قطعاً نخواهد بود. ما این حق را برای خود قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و این واکنش با درایت و حکمتی که در سطوح عالی نظام وجود دارد، در زمان مناسب انجام خواهد شد.
اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد
کوچک‌ترین ترسی نشان داده شود 
جنگ را بر خود تحمیل کرده‌اید
عراقچی ادامه داد: آنچه که مانع از وقوع جنگ می‌شود، درواقع آمادگی برای جنگ است. باید به این نکته توجه داشت که اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچک‌ترین نشانه‌ای از ترس نشان داده شود، درواقع جنگ را بر خود تحمیل کرده‌اید. برای جلوگیری از وقوع جنگ، لازم است قدرت و آمادگی خود را به وضوح اعلام کرده و نشان دهید که آماده مقابله هستید.
وی بیان کرد: اگر کوچک‌ترین نقطه ضعفی نشان داده شود که عدم آمادگی برای جنگ را آشکار کند، آنگاه جنگ بر شما تحمیل خواهد شد. دشمنانی که تهدید می‌کنند، درواقع منتظر نشانه‌هایی از ضعف در طرف مقابل هستند تا از این فرصت استفاده کنند و اقدامات خود را عملی سازند. بنابراین، بسیار مهم است که در شرایط بحرانی و تهدیدآمیز، قوی و محکم ایستادگی کنید تا بتوانید از وقوع جنگ جلوگیری کنید.
وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه
 پس از عملیات‌های  وعده صادق ۱و ۲ 
ایجاد بازدارندگی سیاسی بود
وزیر امور خارجه افزود: وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه در این زمینه ایجاد بازدارندگی سیاسی بود. در حالی که نیروهای مسلح ما بازدارندگی نظامی را فراهم کرده بودند، لازم بود که در کنار آن بازدارندگی سیاسی نیز برقرار شود. بازدارندگی سیاسی به این معناست که کشورهای بیشتری، هم در منطقه و هم در سطح بین‌المللی، موضع مشترکی علیه تهاجم دشمن داشته باشند و این می‌تواند نقش یک سپر دفاعی را ایفا کند.
عراقچی عنوان کرد: این بازدارندگی سیاسی در کنار آمادگی نظامی می‌تواند دیواری از حمایت و همبستگی ایجاد کند که صدای مخالفت با جنگ و رژیم صهیونیستی را بلندتر می‌کند و کمک شایانی به پیشگیری از درگیری‌ها می‌نماید.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از سفرهای متعدد وزیر خارجه می‌شود، واقعیت این است که این اقدامات لازم و بخشی از وظایف محوله بوده است. این وظیفه شامل ایجاد شبکه‌ای از دیپلماسی فعال بود. باید از یاد شهید عزیزمان، وزیر شهید امیرعبداللهیان، یاد کنیم که در جریان عملیات «وعده صادق 1» همین کار را انجام داد. او با ارسال پیام‌ها و ایجاد هماهنگی با کشورهای مختلف، نقش بازدارندگی دیپلماسی را ایفا کرد. بعد از عملیات «وعده صادق 2»، شرایط بسیار جدی‌تر و حساس‌تر شد و سیاست خارجی با تلاش بیشتری به فعالیت‌های گسترده و پیچیده منطقه‌ای پرداخت.
در فقدان قدرت، دیپلماسی به ثمربخشی نخواهد رسید
وزیر امور خارجه تصریح کرد: میدان و دیپلماسی دارای یگانگی و همبستگی هستند و به‌طور جدایی‌ناپذیری با یکدیگر عمل می‌کنند. دیپلماسی به اتکای قدرت به حرکت درمی‌آید و در نبود قدرت، دیپلماسی فاقد تأثیر خواهد بود. به‌عبارتی، دیپلماسی و قدرت دیپلماتیک اساساً بر پایه قدرت عمل می‌کنند و باید با قاطعیت بیان کرد که در فقدان قدرت، دیپلماسی به ثمربخشی نخواهد رسید.
عراقچی در پایان این نشست گفت: بدون پشتوانه قدرت، سخنان دیپلمات تأثیری نخواهد داشت و دیپلمات تنها با اتکای به قدرت می‌تواند مواضع خود را ابراز کند. همچنین، نظریه‌پردازان حوزه قدرت تأکید کرده‌اند که همان‌طور که دیپلماسی بدون قدرت ناتوان است، قدرت نیز بدون دیپلماسی نمی‌تواند مسیر خود را بشناسد. درواقع، دیپلماسی نقش تعیین‌کننده‌ای در روشن و هموار کردن مسیر اقدام‌های قدرت ایفا می‌کند.
عراقچی: در کنار مردم و دولت سوریه بوده
هستیم و خواهیم بود
 همچنین عراقچی در نشست خبری مشترک با بسام الصباغ وزیر خارجه سوریه اظهار داشت: امروز مذاکرات بسیار خوب و مثبتی در خصوص تحولات منطقه غزه و لبنان و روابط مستحکم و راهبردی دو طرف داشتیم و اراده قطعی برای گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف وجود دارد و ما در کنار مردم و دولت سوریه بوده، هستیم و خواهیم بود.
وی گفت: از ثبات و یکپارچگی سوریه استقبال می‌کنیم و هرگونه تلاش برای ناامن‌سازی این کشور را محکوم می‌کنیم. جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی از فلسطین به لبنان و سوریه نشان‌دهنده ماهیت‌ستیزه‌جو و توسعه‌طلب و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی است که برای نقض صلح و ثبات منطقه است و انتظار داریم که جامعه جهانی و سازمان ملل به انفعال موجود خاتمه دهند و جنایات را محکوم کنند.
اجازه نمی‌دهیم که هیچ تجاوزی به خاک ایران
بی‌پاسخ بماند
عراقچی گفت: فکر می‌کنم ایران راهبرد خودش را به رژیم صهیونیستی و هر کسی که چشم طمع به تهدید ایران دارد ثابت کرده است؛ ما اجازه نمی‌دهیم که هیچ تجاوزی به خاک ایران بی‌پاسخ بماند و در خصوص آخرین تجاوز رژیم صهیونیستی گفتیم که ایران خودش را محق می‌داند که به این تجاوز واکنش داشته باشد و این بخشی از سیاست دفاعی ما است.
وی ادامه داد: ایران ثابت کرده که همواره تصمیمات هوشمندانه و بر اساس حکمت و درایت دارد و نه عجله داریم و نه تعلل می‌کنیم و از تصمیمات هیجانی خودداری می‌کنیم و در زمان مقتضی پاسخ می‌دهیم. سیاست فشار جواب نمی‌دهد و در عمل ثابت کردیم وقتی سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفتند ایران مقاومت حداکثری را اعمال کرد و به اعتراف مقامات آمریکا سیاست آنها شکست خورده است. 
توصیه ما به آمریکا این است که به جای فشار حداکثری
عقلانیت حداکثری را پیش بگیرند
وزیر امور خارجه بیان کرد: توصیه ما این بوده که آنها به جای فشار حداکثری، عقلانیت حداکثری را پیش بگیرند و احتمالا نتیجه دیگری را خواهند گرفت.
وزیر خارجه سوریه هم در این نشست بیان کرد: واقعیت این است که تشدید تنش اسرائیلی در منطقه ما در راستای پروژه آمریکایی و صهیونیستی است که هدف از آن ترسیم مجدد منطقه ما است و اسرائیل نیز ابزار این هدف است و البته توانستیم بسیاری از گروه‌های تروریستی را بیرون برانیم ولی کانون برخی گروه‌های تروریستی شمال سوریه هستند که در حال مبارزه با آنها هستیم.
وزیر امور خارجه سوریه در ادامه افزود: منطقه با تحولات عدیده ناشی از جنایات رژیم صهیونیستی مواجه است که آغاز آن علیه فلسطین بود و به لبنان کشیده شد و دیدیم که جنایت‌های رژیم صهیونیستی در خاک سوریه هم صورت گرفته است. از جمله حمله به کنسولگری ایران در  سوریه که انجام شد و ما آن را محکوم کردیم.
صباغ گفت: ما گفتیم که باید جنایت رژیم صهیونیستی متوقف شود و بعد شاهد ارسال کمک‌های انسادوستانه باشیم. رژیم صهیونیستی باید مجازات شود، ما با هرگونه اشغالگری مقابله می‌کنیم و از حق ایران برای مقابله با هر جنایتی حمایت می‌کنیم.
وزیر خارجه سوریه تصریح کرد: باید اشغالگری صهیونیست‌ها در جولان پایان داده شود، ما همچنین بر همکاری دوجانبه برای مقابله با تروریسم و خشکاندن همه ابزارهای تروریستی تاکید کردیم. ما به حمایت برخی از کشورها از این گروه‌های تروریستی اشاره کردیم. 

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه