خوردنی و نخوردنی‌های تغذیه دیابتی‌ها

فردا نیوز . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۲:۱۵


کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید به تغذیه خود توجه جدی داشته باشند و از خوردن برخی غذاها و میوه‌ها پرهیز کنند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید به تغذیه خود توجه جدی داشته باشند و از خوردن برخی غذاها و میوه‌ها پرهیز کنند.

مونا نعمتی زاده در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که چگونه متوجه شویم مبتلا به دیابت شده‌ایم، گفت: وی جواب آزمایش‌های خود را نگاه کنید اگر قند خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ میلی‌گرم در دسی ‌لیتر طبیعی باشد یعنی ابتلا به پیش دیابت شده‌اید و اگر بالاتر از ۱۲۶ بود دیابت فرد تائید می‌شود.

وی با بیان اینکه خونی که برای آزمایش و ناشتا ابتدای صبح داده می‌شود تنها شاخص لازم برای تائید دیابت نیست، از وجود شاخص دیگری به نام هموگلوبین ای وان سی خبر داد و اظهار کرد: این شاخص در صورتی که بین ۵.۷ تا ۶.۴ باشد مبتلا به پیش دیابت و اگر بیش از ۶.۴ بود دیابت فرد تائید می‌شود.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات اظهار کرد: اگر خانمی باردار بود اندازه‌گیری قند طبیعی ۲ساعته بسیار مهم است که اگر مقدار آن بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ باشد مبتلا به پیش دیابت و اگر بیش از ۱۹۹ بود ابتلای فرد به دیابت تائید می‌شود که باید با مراجعه به پزشک متخصص و دریافت توصیه‌های غذایی دیابت خود را کنترل کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از مراجعین فکر می‌کنند نان زیاد و یا بسیاری از میوه‌ها را نباید مصرف کنند اما در واقع باید آیتم‌های غذایی را رعایت کرد.

نعمتی زاده افزود: میوه‌هایی که قند خون را بسیار بالا می‌برند بلافاصله پس از خوردن افزایش قند خون را به صورت تصاعدی در آیتم‌های اندازه‌گیری خون مشاهده می‌شود.

وی گفت: برخی میوه‌ها بسیار آرام قند خون را بالا می‌برند که مصرف‌شان بهتر هستند که سیب، پرتقال، گلابی، هلو، شلیل و لیمو از آن جمله هستند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات افزود: میوه‌هایی هم مانند هندوانه، انگور، آناناس، انبه و... جزو میوه‌هایی هستند که قند خون را به صورت تصاعدی بالا می‌برند و معمولاً به افراد دیابتی توصیه می‌شود مقدار بسیار کمی از این میوه‌ها استفاده کنند.

بر اساس آخرین مطالعات در کشور ما، ۵.۱۷ درصد افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند، ۳۰ درصد بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند، ۳۵ درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند و حدود ۸۰ درصد بیماران دیابتی (HA۱C میانگین قند خون سه ماهه) کنترل شده ندارند.

وی ابتلا به دیابت را ناشی از اختلال در تولید و یا عملکرد انسولین در بدن دانست و افزود: انسولین هورمونی است که از لوزالمعده (پانکراس) ترشح می‌شود و سلول‌ها را قادر می‌سازد تا گلوکز را از خون بگیرد و برای تولید انرژی استفاده کنند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات تأکید بر لزوم سنجش منظم قند خون، فشارخون و چربی خون در افراد دیابتی کرد و گفت: فعالیت بدنی منظم و تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به دیابت بسیار حائز اهمیت است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.