بیانیه شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی به مناسبت روز جهانی کودک/ آینده کودکان غزه تاریک است

تقریب نیوز . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۸:۵۸


شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی کودک، تاکیدکرد که وضعیت کودکان در نوار غزه اسف‌بار است و پیمان‌نامه حقوق کودک مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد کودکان غزه نقض شده است.
به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب (تنا)، شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی در بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرنگار تقریب قرار داده شد، اظهار داشت که این شورا در حالی روز جهانی کودک (۲۰ نوامبر) را گرامی می‌دارد که جنگ غزه بیش از ۴۰۰ روز است، ادامه دارد و بیش از ۱۵ هزار کودک و نوزاد کشته شده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «هر کودکی با حق مسلم شروع سالم زندگی، حق تحصیل، و کودکیِ ایمن و مطمئن به دنیا می‌آید که همه فرصت‌ها را به بزرگسالیِ پربار و مرفه تبدیل می‌کند. با این حال، میلیون‌ها کودک از حقوق خود محروم هستند و از همه نیازهای خود برای رشد سالم به دلیل محل تولد یا شرایط خانوادگی خود از جمله نژاد، جنسیت و یا قومیت، محروم هستند و یا اینکه در فقر و یا با معلولیت زندگی می‌کنند. اما در غزه کتاب درسی کودکان، نسل کشی و کشتار آنها در مقیاس صنعتی است.»

این بیانیه می‌افزاید: «حفاظت، سلامت و رفاه کودکان از زمان ایجاد سازمان ملل در سال 1945، مورد توجه سازمان ملل بوده است. در سال 1965، این سازمان جایزه صلح نوبل «برای ترویج برادری بین ملت‌ها» را دریافت کرد. امروزه، یونیسف در بیش از 190 کشور و منطقه فعالیت می‌کند و تلاش ویژه‌ای را برای کمک به آسیب پذیرترین و محروم‌ترین کودکان انجام می‌دهد. در طول بیش از 75 سال، یونیسف به طور مداوم خود را به پیشبرد حقوق هر کودک متعهد کرده است.»

این بیانیه تاکید می‌کند که اکنون گزارش سازمان «وضعیت کودکان جهان» (SOWC) نمی‌تواند آشکارترین کشتار کودکان در غزه توسط تجاوز اسرائیل را نادیده بگیرد. این قتل وحشیانه تا امروز که روز جهانی کودک است، ادامه دارد.

شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی خاطرنشان کرد که کودکان غزه با حملات هوایی، گلوله باران و مرگ بر اثر گرسنگی قتل عام می‌شوند و از درمان و مراقبت‌های اولیه بهداشتی محروم هستند. جنایت اسرائیل علیه کودکان در غزه روشن است و نیاز به اقدامات فوری برای محافظت از کودکان، در درجه اول اهمیت قرار دارد.

در این بیانیه آمده است: «گذشته از میلیون‌ها کودکی که هر ساله در جهان به دلیل سوءتغذیه و بیماری جان خود را از دست می‌دهند، تعداد بی‌شماری از کودکان غزه به طور عمدی توسط نسل‌کشی اسرائیل کشته می‌شوند. آینده کودکان غزه تاریک است. همه جنبه‌های زندگی کودکان از جمله آموزش، امنیت، غذا و درمان نابود شده است.»

این سازمان تاکید کرد: «صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) و هچنین کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) و سایر آژانس‌های سازمان ملل متحد، اکنون باید در مورد غزه، کرانه باختری و بیت‌المقدس پاسخگو باشند و به تعهد خود نسبت به کنوانسیون حقوق کودک، که شامل اصول اخلاقی جهانی و استانداردهای حقوقی بین‌المللی رفتار با کودکان است، عمل کنند.»

این شورا در ادامه افزود: «وظیفه یونیسف حفاظت از کودکان در شرایط خطرناک یا آزاردهنده و دفاع از حقوق آنها است. بدیهی است که پیمان‌نامه حقوق کودک مجمع عمومی سازمان ملل متحد شامل حقوق کودکان برای حمایت، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، سرپناه و تغذیه خوب، در غزه به شدت نقض شده است. در سال 1989، رهبران جهان با تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق کودک، تعهدی تاریخی به کودکان جهان دادند. جامعه جهانی به طرز فجیعی نتوانسته است به تعهدات کنوانسیون عمل کند.»

شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی گفت که این کنوانسیون اکنون در مورد این که آیا جهان در تعهد به پیشبرد حقوق کودکان در غزه جدی است یا خیر، مورد تردید قرار گرفته است. سومین پروتکل اختیاری که در سال 2011 توسط مجمع تصویب شد و در سال 2014 لازم‌الاجرا گشت، یک روش ارتباطی را ارائه داد که به کودکان اجازه می‌دهد شکایت‌هایی را در مورد نقض حقوق خود بر اساس کنوانسیون ارائه کنند. آیا سازمان ملل فریاد کودکان غزه برای حفاظت و پاسخگویی کامل اسرائیل به جنایت خود علیه کودکان در غزه را خواهد پذیرفت؟

این سازمان از کمیته حقوق کودک که بر اساس این کنوانسیون تأسیس شده است، خواست تا جلسه‌ای فوری در مورد وضعیت اسفناک کودکان در فلسطین تحت حاکمیت آپارتاید رژیم صهیونیستی تشکیل دهد.

در این بیانیه آمده است: «در سال 2022، بیش از دو سوم کودکان جهان در کشوری پر از جنگ زندگی می‌کردند. بیش از یک نفر از هر شش نفر در کمتر از 50 کیلومتر دورتر از محل جنگ زندگی می‌کردند که 2.8 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. میلیون‌ها کودک، که بسیاری از آنها بدون سرپرست هستند یا از خانواده‌های خود جدا شده‌اند، به دلیل درگیری‌های مسلحانه آواره شدند. این کودکان در معرض خطر بالای تخلفات شدید در داخل و اطراف کمپ‌ها و دیگر مناطق پناهندگی قرار دارند.»

شورای مشورتی سازمان‌های اسلامی مالزی در پایان خاطرنشان کرد: «وضعیت غزه حتی بدتر و غیرقابل تحمل‌تر است. باید برای کاهش مصائب و رنج کودکان فلسطینی که به دلیل درگیری‌های مسلحانه آواره شده‌اند، اقدامات فوری انجام شود. هیچ حمایتی از حقوق کودکان آواره و پناهنده صورت نمی‌گیرد. صدها کودک در کرانه باختری توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل بازداشت شده‌اند.»

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.