به گزارش رسانههای عبری، «بنیامین نتانیاهو» شامگاه سهشنبه، درخواست تیم مذاکرهکننده برای گسترش اختیاراتش را به منظور دستیابی به توافق تبادل اسرا با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) رد کرد.
به گزارش مشرق، طبق گزارش رسانهها و رهبران مخالفان، تیم مذاکرهکننده اسرائیل ماهها است که از فقدان اختیاراتی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اشغالگران به آنها اعطا کرده و از دستیابی به توافق از طریق مذاکرات غیرمستقیم با حماس جلوگیری میکند، شکایت کرده است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در وبگاه خود نوشت که نتانیاهو اوایل این هفته با تیم مذاکرهکننده دیدار کرده است.
این روزنامه ادامه داد: نتانیاهو و «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ پیشنهادات رهبران تیم مذاکرهکننده در مورد توافق برای بازگرداندن اسیران صهیونیست را رد کردند، به طوری که آنها به دنبال گسترش دامنه اختیارات برای انجام مذاکرات و عبور از موضوع پایان دادن به جنگ هستند.
نتانیاهو بر ادامه اشغال محور نتزاریم در مرکز نوار غزه و محور فیلادلفیا و گذرگاه رفح (جنوب) اصرار دارد و از توقف جنگ در چارچوب هرگونه معامله مبادله اسرا خودداری میکند، در حالی که حماس به پایان جنگ و عقبنشینی کامل ارتش اسرائیل پایبند است.
بدون پیشرفت
در این دیدار، «دیوید بارنیا» رئیس سرویس اطلاعات خارجی (موساد) و سرلشکر نیتزان آلون، نماینده ارتش در تیم مذاکرهکننده، «خواستار فضای بیشتری برای مذاکره شدند و تاکید کردند که بدون فضای اضافی برای مانور در شرایط موجود امکان حرکت رو به جلو وجود نخواهد داشت».
یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع آگاه - که نام آنها را فاش نکرد - نوشت که نتانیاهو با حمایت کاتس این درخواست را رد کرده است.
این منابع افزودند: «متاسفانه هیچ مذاکره واقعی وجود ندارد و همه چیز در حال فروپاشی است. ما با خودمان صحبت میکنیم... هیچ پیشرفتی وجود ندارد.»
دفتر نتانیاهو در پاسخ به درخواست این روزنامه برای اظهارنظر، این خبر را«نشت نادرست و مغرضانه» دانست و مدعی شد که هدف آن وادار کردن اسرائیل به دستورات حماس است.
تلآویو حداقل ۹۵۰۰ فلسطینی را در زندانهای خود نگهداری میکند و تخمین میزند که ۱۰۱ اسیر اسرائیلی در غزه وجود دارند، در حالی که حماس اعلام کرد که دهها نفر از آنها در حملات تصادفی اسرائیل کشته شدهاند.
اپوزیسیون اسرائیل، نتانیاهو را مقصر میداند که از ترس فروپاشی ائتلاف دولتی خود از غزه از پایان دادن به جنگ و عقبنشینی از غزه امتناع میکند، به طوری که وزیران افراطی تهدید به خروج از دولت ائتلافی کردهاند.
از هفت اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل با حمایت آمریکا جنگی «نسل کشی» را علیه غزه به راه انداخته است که در میان ویرانی و قحطی گسترده، حدود ۱۴۸ هزار شهید و مجروح بر جای گذاشته است که اکثر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۰ هزار تن نیز مفقود شدهاند.