زنان و دختران افغا‌نستان؛ «فرار از سرکوب طالبان و درخشش در جهان» / گزارش افغانستان خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۸:۴۵


شفقنا افغانستان – در حالی که طالبان در داخل افغانستان همچنان زنان و دختران را سرکوب می‌کنند، یک زن معترض و یک دختر نوجوان اهل این کشور، برنده‌ی جوایز معتبر بین‌المللی شدند.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، ژولیا پارسی، زندانی سابق طالبان و مسئول «جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» برنده‌ی جایزه مارتین انالز برای مدافعان حقوق بشر.

بنیاد مارتین انالز اعلام کرده که خانم پارسی همراه با منوچهر خالق نظراوف، فعال حقوق‌‌بشر اهل تاجیکستان، برنده‌ی جایزه مارتین انالز در سال ۲۰۲۴ شده‌اند.

این دو نفر هیأت داورانی متشکل از بیش از ده نهاد معتبر حقوق‌‌بشری بین‌المللی به‌عنوان برنده‌ی جایزه مارتین انالز انتخاب کرده‌اند.

نیلا ابراهیمی، دختر ۱۷ ساله‌ی اهل افغانستان که پس از تسلط طالبان از منطقه‌ی دشت‌برچی در غرب کابل به کانادا رفت، برنده‌ی جایزه بین‌المللی صلح کودکان از سوی مؤسسه‌ی بین‌المللی «حقوق کودکان» شد.

این جایزه در بیستمین سالروز تاسیس مؤسسه‌ی حقوق کودکان در شهر آمستردام هلند به نیلا ابراهیمی اعطا شد.

«ژولیا پارسی کیست؟»

ژولیا پارسی، زن جوانی اهل افغانستان است که پس از تسلط دوباره طالبان بر این کشور، همراه با سایر زنان این کشور به خیابان آمد و علیه طالبان اعتراض کرد.

آنان در اعتراضات خیابانی خود با شعار «نان، کار و آزادی» علیه سیاست‌های زن‌ستیزانه طالبان اعتراض کردند و خواستار حق کار و آموزش برای زنان شدند.

خانم پارسی با شماری دیگر از زنان معترض افغانستان «جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» را تشکیل و به اعتراضات خود علیه طالبان ادامه داد.

او در پنجم ماه میزان سال گذشته خورشیدی همراه با پسرش از سوی طالبان در کابل بازداشت شد و پس از حدود سه ماه، در ۲۷ ماه قوس از زندان آزاد شد

ژولیا پارسی پیش از تسلط طالبان بر افغانستان به‌عنوان آموزگار در شهر کابل فعالیت می‌کرد، اما پس از تسلط طالبان، او از کار برکنار و دخترانش از آموزش محروم شدند.

محرومیت او به دلیل زن بودن از کار و محرومیت دخترانش از آموزش، باعث شد که او با دیگر زنان به خیابان بیاید و علیه دستورات طالبان اعتراض کند.

«نیلا ابراهیمی کیست؟»

نیلا ابراهیمی دختر ۱۷ ساله‌ی است که به دلیل دفاع از آموزش دختران و الهام بخشیدن به سایر دختران افغانستان، برنده جایزه بین‌المللی صلح کودکان شد.

زمانی که طالبان بر افغانستان مسلط شد، نیلا دانش‌آموز مکتب معرفت در غرب کابل و مجبور شد که به پاکستان و از آنجا به کادا برود.

او در این مدت تلاش کرده است که با سخنرانی در نشست‌های بین‌المللی، از حقوق دختران افغا‌نستان دفاع کند و به آنان انگیزه و امید بدهد.

نیلا پس از دریافت جایزه بین‌المللی صلح کودکان گفت: «برنده شدن جایزه صلح بین‌المللی کودکان به این معنی است که صدای زنان و دختران افغان در سراسر جهان طنین انداز خواهد شد. همه‌ی ما باید در تاریک‌ترین زمان‌ها به آن‌ها قدرت و امید بدهیم.»

او در «رقابت سخت» با ۱۶۵ دختر از ۴۷ کشور جهان، برنده‌ی این جایزه بین‌المللی شده است.

مارک دولارت، مؤسس و رئیس بنیاد حقوق کودکان، گفته است: «زنان و دختران در سراسر افغانستان در حال حاضر با ظلم غیرقابل تحملی روبرو هستند. ممنوعیت آموزش بالاتر از دوره ابتدایی منجر به محرومیت حیرت آور 2.5 میلیون دختر در افغانستان از مکتب شده است. کار الهام‌بخش نیلا برای ارائه صدایی که در سراسر جهان شنیده می‌شود، او را به برنده واقعاً شایسته بیستمین جایزه بین‌المللی صلح امسال تبدیل می‌کند.»

مؤسسه‌ی حقوق کودکان گفته است که این دختر اهل افغانستان به دلیل رهبری یک جنبش اعتراضی موسیقی در کشور و همچنین الهام‌بخشی به دیگر دختران افغا‌نستان برای مطالبه‌ی حقوق‌شان و مبارزه با بی‌عدالتی، از طریق سخنرانی‌های عمومی و فعالیت‌های بین‌المللی مورد تقدیر قرار گرفته است.

در بیانیه‌ی مؤسسه‌ی حقوق کودکان آمده است: «تلاش‌های شجاعانه این جوان پیشگام برای دفاع از حقوق دختران افغانستان، او را به عنوان الهامی واقعی شناسانده است و پیامی از امید برای دیگر جوانان در سراسر جهان ارائه می‌دهد.»

این جایزه یکی از معتبرترین جوایز بین‌المللی است که به نوجوانان فعالان در عرصه آموزش و حقوق کودکان و الهام‌بخش اهدا می‌شود.

پیش از این ملالی یوسف‌زی، فعال حقوق‌‌بشر پاکستانی و گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست اهل سویدن، برنده‌ی این جایزه شده‌اند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه