ایران در حال بررسی خرید حداقل ۱۰۰ فروند جی-۱۰ است که با هزینه هر جت جنگنده ۴۰ میلیون دلار به ارزش ۴ میلیارد دلار خواهد بود.
ایران در حال بررسی خرید ۱۰۰ فروند جت جنگنده جی-۱۰ به قیمت ۴ میلیارد دلار است. این مذاکرات پس از تلاشهایی برای خرید JF-۱۷ Block III ادامه دارد.
سایت هندی «ایندیا دات کام» در گزارشی درباره نگرانی اسرائیل از تصمیم ایران برای خرید جنگندههای جی -۱۰ از چین به منظور تقویت توان نظامی مینویسد: «ایران که در آستانه یک جنگ تمام عیار با اسرائیل است به دنبال تقویت نیروی هوایی نسبتا ضعیفتر خود با خرید صدها جنگنده چینی جی-۱۰ است. اخیرا امیر سرتیپ «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جریان بازدید از نمایشگاهی نظامی در چین از چنگدو جی -۱۰ جت جنگنده چینی بازدید به عمل آورد و شاهد قابلیتهای چشمگیر آن در نمایشگاه هوایی ژوهای در ۱۲ نوامبر بود. او با ژنرال "چانگ دینگ کیو" همتای چینی خود درباره زمینههای همکاری احتمالی دوجانبه نیروی هوایی ایران و چین گفتگو کرد.»
این سایت خبری – تحلیلی هندی در ادامه با طرح این پرسش که چرا ایران به جت جنگنده جی-۱۰ نیاز دارد؟ مینویسد: «اگرچه ایران دارای سامانههای تهاجمی موشکی قوی، موشکهایی با سطوح و سرعتهای مختلف فناوری است اما جمهوری اسلامی برخلاف دشمن اصلی اش اسرائیل با کمبودهایی در عرصه نیروی هوایی مواجه است. افزودن هواپیماهای جنگنده جی-۱۰ تواناییهای تهاجمی نیروی هوایی ایران را برای مقابله نظامی احتمالی با اسرائیل تقویت میکند.»
در این تحلیل سایت هندی آمده است: «در مقابل، نیروی هوایی اسرائیل از نظر جنگندههای نظامی مجهز به اف-۳۵ و سایر جنگندههای پیشرفته است. ایران در حال بررسی خرید حداقل ۱۰۰ فروند جی-۱۰ است که با هزینه هر جت جنگنده ۴۰ میلیون دلار به ارزش ۴ میلیارد دلار خواهد بود. ایران در اوایل سال جاری در حال مذاکره برای خرید جت جنگنده JF-۱۷ Block III بود که به طور مشترک توسط چین و پاکستان ساخته شده، اما هیچ اطلاعات عمومیای در مورد اینکه مذاکرات مثمر ثمر بوده یا خیر وجود ندارد. همچنین، ایران به خرید جتهای جنگنده سوخو-۳۵ از روسیه چشم دوخته، اما جنگ اوکراین منجر به در دسترس نبودن این هواپیماهای جنگی برای ایران شده و جی-۱۰ تنها و قابل استفادهترین گزینه ایران در حال حاضر است.»
سایت هندی «ایندیا دات کام» در ادامه با اشاره به قابلیتهای جنگنده جی -۱۰ که اغلب توسط بسیاری به عنوان نسخهای کپی برداری شده از جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا قلمداد میشود مینویسد: «جی-۱۰ شبیه به اف-۱۶ دارای یک سیستم کنترل پرواز با سیم است و مجهز به رادار بومی AESA، جستجوگر مادون قرمز PL-۱۰، موتور WS-۱۰B و موشکهای هوا به هوای PL-۱۵ است. از قابلیتهای پیشرفته جی-۱۰ میتوان به توانایی جنگ الکترونیک، تجهیزات رایانهای اتاقک شیشهای کابین خلبان، حمله دقیق هوا به زمین، جنگ فراتر از برد بصری و قابلیت سوخت گیری در میانه پرواز اشاره کرد.»