گزارش آژانس از شرط ایران برای غرب

اقتصاد ۲۴ . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۱۰:۲۴


در گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده که ایران با این نهاد در مورد محدود کردن ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود گفت‌و‌گو کرده و در این راستا اقداماتی مقدماتی را آغاز کرده است.

اقتصاد ۲۴- در گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده که ایران با این نهاد در مورد محدود کردن ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود گفت‌و‌گو کرده و در این راستا اقداماتی مقدماتی را آغاز کرده است. طبق گزارش آژانس، در این گفت‌و‌گو‌ها که در هفته گذشته در نشست‌هایی در سطح بالا میان مقامات ایرانی و آژانس صورت گرفته، «امکان عدم گسترش بیشتر ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد»، که سطحی نزدیک به درجه ۹۰ درصد تسلیحاتی است، مطرح شده است.
در گزارش سه‌ماهه‌ای که به اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده، آمده است که آژانس تایید کرده ایران اقداماتی مقدماتی را در جهت «متوقف کردن افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد» آغاز کرده است.

در این گزارش آمده است: «در تاریخ ۱۶ نوامبر (۲۶ آبان)، آژانس تأیید کرد که ایران اقدامات مقدماتی برای متوقف کردن افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد را آغاز کرده است» و همچنین: «انتظار می‌رود مبادلات بین آژانس و ایران در این راستا ادامه یابد.»

این مذاکرات در جریان سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران صورت گرفت و نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ممکن است آماده انجام مصالحه‌هایی در برنامه هسته‌ای خود باشد و به کاهش تنش‌ها با غرب بپردازد، به‌ویژه که در این میان خود را برای بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید نیز آماده می‌کند.

بر پایه این گزارش محرمانه که برخی رسانه‌های غربی بخش‌هایی از آن را منتشر کرده‌اند، ایران پیشنهاد تازه خود را مشروط به آن کرده است که قدرت‌های غربی از فشار برای تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران در جلسه این هفته ۳۵ کشور عضو شورای حکام، به دلیل عدم همکاری با نهاد نظارت هسته‌ای سازمان ملل، دست بردارند.

ایران در ماه‌های اخیر ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را افزایش داده و به بیش از ۳۲ برابر حد تعیین‌شده در برجام رسانده است. ذخایر این اورانیوم تا تاریخ ۲۶ اکتبر (۵ آبان) به ۶۶۰۴.۴ کیلوگرم رسید که افزایشی برابر ۸۵۲.۶ کیلوگرم از زمان گزارش سه‌ماهه قبلی در ماه اوت را نشان می‌دهد.

این گزارش در آستانه جلسه شورای حکام آژانس منتشر می‌شود، جایی که قدرت‌های اروپایی با حمایت ایالات متحده خواستار محکومیت ایران به دلیل عدم همکاری کافی با نهاد نظارت هسته‌ای سازمان ملل هستند.

هدف این است که ایران تحت فشار قرار گیرد تا به میز مذاکره بازگردد و در مورد محدودیت‌های جدید بر فعالیت‌های هسته‌ای خود توافق کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه