دولت آمریکا ماهها پس از اعلام پیروزی نیکولاس مادورو در انتخابات ژوئیه، نامزد مخالفان ونزوئلا، ادموندو گونزالس را بهعنوان «رئیسجمهور منتخب» این کشور آمریکای جنوبی به رسمیت شناخت.
به گزارش همشهریآنلاین، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در پستی در ایکس، گونزالس را به رسمیت شناخت و خواستار «احترام به اراده» رای دهندگان ونزوئلایی شد! این در حالی است شورای ملی انتخابات ونزوئلا، مادورو را برنده انتخابات اعلام کرده است.
دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قبلاً گفته بود که گونزالس بیشترین آرا را در انتخابات مورد مناقشه ۲۸ ژوئیه به دست آورده است.
گونزالس و رهبر اپوزیسیون ماریا کورینا ماچادو مدعی هستند که دیپلمات سابق با دو برابر آرای مادورو در انتخابات پیروز شده است. گونزالس در پستی در ایکس بلافاصله پس از بیانیه بلینکن نوشت: «ما عمیقاً از به رسمیت شناختن اراده مستقل همه ونزوئلا قدردانی میکنیم. این به میل برای تغییر مردم ما و شاهکار مدنی که با هم در ۲۸ ژوئیه انجام دادیم، احترام میگذارد.»
گونزالس در سپتامبر ونزوئلا را به قصد تبعید به اسپانیا پس از صدور حکم بازداشت در رابطه با تحقیقات در مورد انتشار برگههای آرا، ترک کرد.
ایوان گیل، وزیر خارجه ونزوئلا به اظهارات بلینکن پاسخ داد و گفت: دولت بایدن در آخرین روزهای حکومت باید خود را وقف تفکر در مورد شکستهایش کند، از عقدههای امپراتوری و استعماری خلاص شود و به نوشتن خاطرات بپردازد که چگونه انقلاب بولیواری او را مانند اسلافش در بر گرفت.
تاکنون کارشناسان سازمان ملل ادعای اپوزیسیون برای پیروزی را نپذیرفتهاند.
دوره بعدی ریاست جمهوری ونزوئلا از ۱۰ ژانویه آغاز میشود. مادورو قبلاً دعوتنامهای از مجلس ملی تحت کنترل حزب حاکم برای برگزاری مراسم تحلیف دریافت کرده است.
مداخله آمریکا در انتخابات ونزوئلا امر تازهای نیست. «خوان گوایدو» در سال ۲۰۱۹ پس از رد نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا، بر ایجاد دولت موقت در این کشور نفتی آمریکای لاتین تاکید کرد و در آن زمان در شرایطی که ریاست مجلس را به دست داشت، سرکرده مخالفان دولت کاراکاس شد و با حمایت آمریکا کنترل سفارت کاراکاس در واشنگتن را هم به دست آورد. سپس ایالات متحده گوایدو را بهعنوان «رئیسجمهور موقت» ونزوئلا معرفی کرد و برخی کشورها را هم با خود همراه کرد که در نهایت راه به جایی نبرد.