در سریال تغییرات نیمکتهای لیگ، پاتریس کارترون، سومین سرمربی فصل سپاهان و بیستوپنجمین سرمربی این فصل لیگ برتر است.
به گزارش همشهریآنلاین، سپاهان جانشین ژوزه مورایس را انتخاب کرد و بعد از یک بازی در لیگ و یک بازی در آسیا که با هدایت دستیار مورایس به میدان رفته بود، بالاخره به اسم پاتریس کارترون فرانسوی رسید. البته سپاهان نسبت به استقلال که همین چند هفته قبل در موقعیتی مشابه به دنبال سرمربی خارجی میگشت خیلی سریعتر به نتیجه رسید و مدت زیادی را بدون سرمربی نگذراند. اگر استقلالیها برای انتخاب موسیمانه حدود ۳هفته وقت سپری کردند و سهراب ۳بازی در لیگ و آسیا سرمربی تیم بود، سپاهانیها زمان زیادی را صرف انتخاب سرمربی فرانسوی نکردند و همانطور که پیشبینی شده بود در فراغت حاصل از فیفادی جانشین مورایس و آلمیدا را برگزیدند. پاتریس کارترون بیستوپنجمین سرمربی لیگ بیستوچهارم محسوب میشود و ورود او به این لیگ، نهمین تغییر سرمربی در فصل جاری لیگ برتر بعد از سپریشدن فقط ۱۰هفته از این لیگ است.
۹تغییر در ۱۰هفته
اولین تغییر سرمربی در فصل جاری، برکناری رضا مهاجری از خیبر خرمآباد بود. مهاجری که خودش خیبر را به لیگ برتر آورده بود فقط ۵هفته روی نیمکت این تیم دوام آورد و بعد از ۵مسابقهای که فقط یک برد بین آنها بود نیمکت را به دستیار خارجیاش مارکو اورلیو سپرد و رفت. مهاجری نخستین اخراجی لیگ بود اما نمیتوان درباره او از آن جمله همیشگی استفاده کرد و نوشت «بعد از ۵هفته از کار بیکار شد» چون بلافاصله با شمسآذر قزوین به توافق رسید و دوباره به لیگ برگشت. کلا در لیگ برتر ایران لیست سرمربیان تغییر چندانی نمیکند و آنها فقط از این تیم به آن تیم منتقل میشوند. همانطور که مهاجری از خیبر به شمسآذر و دقیقی از شمسآذر به خیبر منتقل شدند، به همین زیبایی و تقارن! در واقع خیبر با مهاجری (۵هفته)، اورلیو (۳هفته) و دقیقی (۲هفته) بیشترین تعداد سرمربی را در طول ۱۰هفته داشته است اما در این رکورد ۲شریک (و حالا دیگر ۳شریک) دیگر هم دارد. مسرفسنجان دیگر تیم رکورددار است که ۶هفته را با محرم نویدکیا سپری کرد و ۲هفته هم توسط امیرحسین پیروانی ارنج شد تا کارهای مسعود شجاعی آماده شود و با شجاعی بالاخره بعد از مدتها به یک برد برسد. استقلال تهران هم دیگر تیمی است که در ۱۰هفته توسط ۳سرمربی مختلف هدایت شده است. جواد نکونام (۵بازی)، سهراب بختیاریزاده (۲بازی) و موسیمانه (۳بازی) در جایگاه سرمربی استقلال نشستهاند. حالا سپاهان هم بعد از ۹بازی با مورایس و یک بازی با آلمیدا به سرمربی جدید و فرانسویاش رسیده تا این تیم نیز سومین سرمربی را تجربه کند.
قهرمانیهای پرشمار در آفریقا
نکته امیدوارکننده در مورد سرمربی فرانسوی انتخابشده برای سپاهان، سابقه او در لیگهای آسیایی است. کارترون در عربستان و قطر مربیگری کرده و تا همین چند روز قبل هم هدایت امصلال را بر عهده داشته که با توافقی دوجانبه از این باشگاه قطری جدا شده است. کارترون ۵۴ساله بهعنوان بازیکن در تیمهای رن، لیون و سنتاتین فرانسه و البته ساندرلند انگلیس بازی کرده است. او سرمربیگری را از سال۲۰۰۵ در کشور فرانسه آغاز کرد و بعدها بیشتر دوران مربیگریاش را در آفریقا گذراند و بیشترین افتخارات را هم در همین قاره با تیمهایی از مصر، مراکش و کنگو بهدست آورد. قهرمانی در لیگ قهرمانان آفریقا و لیگ برتر کنگو با تیم مازمبه کنگو، قهرمانی سوپرکاپ قاره آفریقا با تیم راجا کازابلانکا مراکش، قهرمانی سوپرکاپ قاره آفریقا و قهرمانی سوپرکاپ مصر با تیم الزمالک مصر و قهرمانی در جام ستارگان قطر با تیم امصلال ازجمله افتخارات کسبشده توسط این سرمربی فرانسوی است. او همچنین سرمربی تیم ملی مالی هم بوده که با این تیم بهعنوان سوم جامملتهای آفریقا دست یافته است.
دوئلهای کارترون با موسیمانه؛ ۳ بر یک
نکته جالب درباره سرمربی جدید سپاهان، سابقه زیاد او در رویارویی و رقابت با پیتسو موسیمانه، سرمربی استقلال است. کارترون و موسیمانه هر دو سالهای زیادی را در قاره آفریقا مشغول بهکار بوده و دوئلهای بزرگی با هم داشتهاند. کارترون در دورهای که روی نیمکت تیم مازمبه کنگو نشسته بود، نخستین بار تقابل با موسیمانه را تجربه کرد؛ جایی که سرمربی فعلی استقلال نیز در سالهای درخشان مربیگری خود، با تیم سانداونز افتخارات متعددی را کسب کرد. سال۲۰۱۵ سانداونز و مازمبه در دور اول مرحله انتخابی لیگ قهرمانان آفریقا به مصاف هم رفتند که بازی رفت را موسیمانه با یک گل برد اما در دور برگشت نماینده کنگو ۳بر یک برنده شد و کارترون با حذف موسیمانه به دور بعدی صعود کرد. تقابل بعدی این دو نفر ۶سال بعد رخ داد، آن هم در بازی بزرگ لیگ مصر، بین ۲تیم مدعی این کشور. کارترون روی نیمکت الزمالک نشسته بود و موسیمانه بهعنوان سرمربی الاهلی مصر به مصاف رقیب قدیمیاش رفت. در بازی رفت از فصل ۲۱-۲۰۲۰ تیم موسیمانه موفق شد با ۲گل محمد شریف، بازیکن مطرح مصری، ۲ بر یک در زمین الزمالک به پیروزی بزرگی دست یابد. پس از آن بازی، حواشی و درگیریهایی کنار زمین بین موسیمانه و نیمکتنشینان الزمالک رخ داد.
در دیدار برگشت، الاهلی در زمین خودش هم تا دقایق پایانی پیش بود و در آستانه دبلکردن رقیب دیرینه قرار داشت اما فرجانی ساسی - بازیکن فعلی الغرافه - گل تساوی الزمالک را به ثمر رساند تا بازی با تساوی یک-یک به پایان برسد. در آن فصل، الزمالک و کارترون با وجود اینکه در ۲بازی رفت و برگشت مقابل رقیب سنتی ناکام شدند اما نهایتا عنوان قهرمانی را از آن خود کردند و به ۵دوره قهرمانی پیاپی الاهلی در لیگ مصر پایان دادند. ۲فصل بعد در نبرد حیثیتی و بازی بزرگ مصر که در هفته سوم لیگ برگزار شد، تیم موسیمانه با نتیجه پر گل ۵بر ۳ توانست در خانه الزمالک به یک برد ارزشمند دست یابد. در مجموع در تقابلهای رودرروی این دو مربی، سرمربی استقلال به ۳پیروزی مقابل کارترون دست یافت، یکبار مغلوب شد و یک مرتبه نیز تقابلهای این دوسرمربی با تساوی به پایان رسید. کارترون در لیگ داخلی مصر از موسیمانه موفقتر بود و در عوض موسیمانه با الاهلی لیگ قهرمانان آفریقا را برد. بحث بر سر اینکه برتری در لیگ داخلی مهمتر است یا لیگ قاره نیز یکی از بحثهای جالب میان اعضا و هواداران ۲تیم بود؛ چه بحث آشنایی برای هواداران ۲قدرت سنتی در فوتبال ایران!