بهروز یاری: در مسابقه با روسیه عیار کشتی گیران ما مشخص می شود/ کامران اگر می دانست می تواند حسن را ببرد خودش را در 86 آزمایش می کرد

اعتماد آنلاین . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۱۰:۳۴


در گفت و گو با «اعتماد» مطرح شد؛

پیشکسوت کشتی ایران در مورد مسابقه پیش روی ایران و روسیه و همینطور شایعه تغییر وزن حسن یزدانی و کامران قاسمپور با اعتماد گفت و گو کرد.

روزبه دلاور| مسابقات لیگ حرفه‌ای کشتی پادوبنی با حضور ستاره‌های کشتی ایران و روسیه در شهر مسکو برگزار می‌شود.

به گزارش «اعتماد»، این مسابقات قرار است روز ۲ آذر در کشتی فرنگی و ۳ آذر امسال در کشتی آزاد برگزار شود و به احتمال فراوان علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی نیز در این سفر همراه تیم ملی حضور خواهد داشت. بعضی‌ها می‌گویند حضور‌ تیم‌ملی ایران در این ‌مسابقات می‌تواند به تقویت روابط بین دو کشور در حوزه ورزش کمک کند و عده‌ای هم ‌اعتقاد دارند هدف از شرکت در این مسابقات سرشاخ شدن با غول‌های کشتی جهان است تا عیار بچه‌های تیم ملی‌مشخص‌شود.

بهروز یاری، یکی‌ از‌ پیشکسوتان عنوان‌دار کشتی آزاد کشورمان در خصوص این بازی‌ها به خبرنگار اعتماد گفت: جام برادران اوماخانوف است، اگر اشتباه نکنم این جام در سال‌های گذشته هم برگزار شده اما ایران برای اولین‌بار است که در این مسابقات شرکت می‌کند. مسابقات به صورت تیم به تیم است که ملی‌پوشان ایران با روسیه و شاید چند تیم دیگر کشتی بگیرند.

یاری در مورد اینکه این مسابقات چه آورده‌ای برای تیم ملی دارد، توضیح داد: متاسفانه وقتی نتیجه‌محور هستیم شرایط خوب پیش نمی‌رود. در سال‌های گذشته و در مسابقات مختلف کمتر توفیق رویارویی با حریفان روس را داشتیم و از طرفی اقبال عمومی یا خواسته خانواده کشتی برگزاری مسابقه با حریفان تراز اول دنیا بوده است. به باور من درست‌ترین کاری که این فدراسیون کرده این است که قهرمانانش را بدون ترس از باخت در این مسابقه مهم شرکت می‌دهد. وقتی در مسابقات جهانی بر کشتی گیرهای درجه دو و سه دنیا غلبه کنیم و مدال به دست بیاوریم و آن مدال را در بوق و کرنا کنیم در صورتی که در همان سال‌ها تیم درجه یکی مثل روسیه حضور نداشته نمی‌توانیم به خودمان نمره قبولی دهیم. از طرفی اگر در سال‌های بعد کشتی‌گیرهای ما با حریفان مستقیم روسی کشتی بگیرند و در آنجا بخواهند آزمون و خطا کنند شرایط سخت می‌شود. این بهترین تصمیم فدراسیون صرف نظر از اشتباهاتی است که تا امروز داشته است. تصمیم درستی بود که قهرمانان درجه یکی مثل کامران قاسمپور و رحمان عموزاد را به این مسابقات اعزام می‌کنند.

یاری افزود: الان در یک شرایط نابرابر باید به مصاف حریف برویم چون در سرزمین آنها می‌خواهیم کشتی بگیریم با شرایط اقلیمی و وضعیت آب و هوای آنجا. در چنین شرایطی وقتی کشتی‌گیرهای خودمان را به آنجا می‌فرستیم یعنی اینکه بدون ترس از شکست دنبال کسب نتایج بهتر در مسابقات جهانی هستیم و فکر می‌کنم حضور در این مسابقات خالی از لطف نیست.

در روزهای گذشته از سوی کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد چرخه جدید انتخابی تیم ملی هم اعلام شد. بهروز یاری در رابطه با این مکانیزم که البته منتقدان و موافقان خاص خودش را دارد، اظهار داشت: متاسفانه یا شوربختانه مسابقاتی که در سال‌های گذشته دیدیم یعنی از دوره فدراسیون قبل تا به امروز، جوری بوده که کشتی‌گیران ما تحت عنوان یک فرایند یا یک چرخه انتخاب می‌شوند و این انگیزه لازم را برای همه از بین برده است!

یاری ادامه داد: اگر آزمون و خطاهایی که شده و تعداد آسیب‌دیدگی‌هایی که کشتی‌گیران در ده، دوازده سال گذشته داشته‌اند را نگاه کنیم و به حرفی که فردین معصومی برای دفاع از پسرش عنوان کرد که گفت پسر من برای کشتی با امیرحسین زارع باید در طول سال چند مرحله را بگذارند متوجه می‌شویم این احتمال آسیب‌دیدگی را بالا می‌برد. یعنی پسر فردین‌معصومی قهرمانی کشور را بگیرد و جام تختی را در انتخابی بگیرد و بعد خود جام تختی را بگیرد و قهرمانی آسیا را بگیرد بعد اگر در تمام اینها اول شد با امیرحسین زارع در یک تورنمت شرکت کند، خب این موضوع باعث فرسایش فرزند فردین معصومی می‌شود. باور فردین این بود که پسرش در طول سال باید همیشه آماده باشد! موضوع چرخه از ده، دوازده سال پیش باعث شده که یک ناهمگونی بین کشتی‌گیران در راه انتخابی به وجود بیاید اما آنچه که مسلم شده فدراسیون کشتی از بهترین نفراتش که در المپیک ۲۰۲۴ حضور داشتند به شرط عدم آسیب‌دیدگی استفاده کرد. باور من این است که اگر حسن یزدانی هم آسیب ندیده بود فدراسیون او را مکلف می‌کرد تا این کشتی‌گیر هم در جام اوماخانوف شرکت کند.

این پیشکسوت کشتی آزاد در خصوص اینکه با توجه به سطح مسابقات کسب مدال در روسیه تا چه حد ارزشمند است به خبرنگار اعتماد گفت: این مسابقات برای خانواده کشتی نشان دادن عیار کشتی‌گیرهای ما است. خسته شدیم از بس کشتی‌گیرهای درجه چهار و پنج را بردیم و مدال‌های رنگارنگ را در آلبوم افتخارات فدراسیون دیدیم! اینجا باید مرد و مردانه و در یک نابرابری کشتی‌گیرهای ما بهتر از آنها ظاهر شوند. در مسابقات جام یاریگین فدراسیون‌های گذشته هیچ‌وقت نفرات اصلی‌شان را نمی‌فرستادند. به خاطر ترس از شکست! همین باعث می‌شد قهرمان‌های ما در سال‌های نه چندان دور حتی هزینه بلیت رفت و برگشت‌شان را هم برعهده فدراسیون بگذارند اما آنجا وزن‌کشی نمی‌کردند و این باعث می‌شد یکسری کشتی‌گیر ناخواسته دنبال قرعه‌های مناسب در مسابقات جهانی باشند اما این مسابقات عیار کشتی ما را مشخص می‌کند.

در روزهای اخیر صحبت از تغییر وزن احتمالی حسن یزدانی و کامران قاسمپور هم زیاد به گوش رسید. بهروز یاری در این باره گفت: حسن یزدانی از سرباز کشتی بودن کشور به سرداری رسیده است. آنچه که یک نفر با سال‌های سال تلاش و انگیزه به آن دست پیدا می‌کند برای افتخارآفرینی، حسن مازاد بر آنها نیز گذاشته است.

یاری تصریح کرد: مدال‌هایی که گرفته صحه می‌گذارد بر عرایض بنده. اما از واقعیت که نباید بگذریم. قاسمپور هم به خاطر برتری‌های بی‌چون و چرای حسن به یک وزن بالاتر رفته است. در سال‌هایی که برادران محبی یکه‌تاز کشتی کشور در اوزان ۸۲ و ۹۰ بودند می‌دیدیم بعضی از کشتی‌گیران با ۸۵ کیلو وزن در ۱۰۰ کیلو کشتی گرفتند! کشتی‌گیری که ۷۴ بود نمی‌توانست کشتی بگیرد و می‌خواست تیم ملی باشد باید در ۱۰۰ کیلو کشتی می‌گرفت و حالا حسن سنبه پر زوری برای تمام کشتی‌گیران داخلی از جمله کامران قاسمپور بوده است، کامران هم اگر می‌دانست می‌تواند حسن را ببرد خودش را در ۸۶ آزمایش می‌کرد اما با نبود حسن امیدوارم کامران بتواند جای او را به راحتی پر کند و خلأ نسبی کشتی ۸۶ کیلو در دنیا باعث شود تا کامران هم در این سال‌ها چند مدال به دست بیاورد.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.