سازمان هواشناسی با صدور دو هشدار پیدرپی از وقوع مخاطرات جوی در ۲۵ استان بر اثر تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور خبر داد.
به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی کشور درخصوص ادامه فعالیت سامانه بارشی همراه با رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، پدیده مه و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات بارش برف هشدار زردرنگ صادر کرد.
بر اساس این هشدار استانهای زیر در زمان اعلامشده دچار مخاطره جوی خواهند شد:
امروز (چهارشنبه): گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، لرستان، همدان، مرکزی، قم، البرز، تهران، نیمه غربی اصفهان، سمنان، خوزستان، چهارمحال بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و خراسان رضوی
فردا (پنجشنبه): ارتفاعات استانهای البرز و تهران، سمنان، شمال یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و جنوب لرستان
اختلال در مسافرتهای جادهای، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روانآب، احتمال صاعقه، لغزندگی جادههای کوهستانی و گردنههای سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ و احتمال خسارت دیدن سازههای موقت، محصولات کشاورزی و تجهیزات شهری و برونشهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی و داربست مخاطرات این پدیده جوی است.
سازمان مذکور احتیاط در مسافرتهای جادهای بهویژه در نواحی کوهستانی، پرهیز از قرار گرفتن در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیت کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانهها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پلها، کانالها و آبروها، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی، تنظیم ارتفاع کندوهای زنبور عسل از سطح زمین و آمادگی راهداری برای عملیات زمستانه در گردنههای برفگیر را توصیه کرد.
هشدار طوفان در سواحل ۳ استان
سازمان هواشناسی همچنین هشدار زرد دیگری به دلیل افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱/۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱/۵ متردر مناطق دور از ساحل صادر کرد.
طبق این هشدار نیز فردا (پنجشنبه) مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان، در شمال خلیج فارس و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و غرب تنگه هرمز و از جمعه تا یکشنبه مناطق ساحلی و دور از ساحل خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز
بر اثر این مخاطره جوی خطر غرق شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب دیدن قفسهای پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به ویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و سبک و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی پیشبینی شده است.
منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، محدودیت در تردد شناورهای سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل و همچنین سکوهای نفتی توصیههای سازمان فوق است.